LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2019 22:04

Ουγγρικά “πυρά” κατά Αθήνας και Βρυξελλών για τον Σύρο τζιχαντιστή (βίντεο)

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση. “Δασκαλεμένος” από τους τζιχαντιστές ο Σύρος που δήλωνε συνεργάτης της ελληνικής ΕΥΠ.

Τζιχαντιστής - Ελλάδα

Του Τάκη Σφυρή

Ο Χασάν από τη Συρία, σε φυλακή πλέον της Βουδαπέστης, είχε εκπαιδευτεί να πλέκει ασυνάρτητα σενάρια για τη ζωή του, για να τη βγάλει καθαρή σε περίπτωση που τον έπιαναν οι μυστικές υπηρεσίες. Τέτοιο σενάριο φαίνεται πως ήταν και η κατάθεσή του ότι τα… είχε βρει με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, για να καταδίδει σε αυτές τζιχαντιστές και τρομοκράτες. Αυτό διαπιστώνουν από την κατάθεσή του, ειδήμονες σε θέματα ασφάλειας.

Ο Χασάν έφθασε στη Λέρο στις 14 Ιουλίου 2016. Μαζί του, μια σύζυγος και τέσσερα ανήλικα παιδιά. Την ίδια μέρα αιτήθηκε άσυλο.

Στις 27 Οκτωβρίου 2017 έλαβε την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα και εγκαταστάθηκε σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη. Οκτώ μήνες αργότερα παρέλαβε ταξιδιωτικό έγγραφο που δίνεται στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες.

Έναν μήνα αργότερα το Βέλγιο ζήτησε πληροφορίες για τον 27χρονο. Οι βελγικές Αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο τζιχαντιστών με εκτελέσεις. Κάποιος του μοιάζει. Κάποια τον καταγράφουν ως ύποπτο τρομοκρατίας, αλλά και ως διακινητή προσώπων με έγγραφα αυθεντικά από την Ελλάδα, κλεμμένα όμως.

Η Αστυνομία αρχίζει να τον παρακολουθεί διακριτικά. Φαίνεται ότι με έγγραφα άλλου προσώπου έφυγε στην Ευρώπη, παρέα με τον γιο του για να μην κινεί υποψίες. Στις 30 Δεκεμβρίου, συνελήφθη στη Βουδαπέστη, για πρώτη φορά, με την κατηγορία της διακίνησης προσώπων.

Το κυβερνών κόμμα στην Ουγγαρία, που θεωρεί τους μετανάστες δυνάμει τρομοκράτες, έχει βρει στον 27χρονο από τη Συρία την απόδειξη ότι στην Ελλάδα και το Βέλγιο οι τζιχαντιστές κάνουν “χρυσές μπίζνες” με το αζημίωτο και με φυλακτό την ιδιότητα του πρόσφυγα.

Για την ώρα, ο Φ. Χασάν είναι ένας τρομοκράτης στη φυλακή. Και αν είχε διαφύγει την Παρασκευή στην Ελλάδα, θα ήταν ένας τρομοκράτης σε κάποιο διαμέρισμα της Κυψέλης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τραμπ ανακηρύσσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας "ξένη τρομοκρατική οργάνωση"07:24Στάση εργασίας στα λεωφορεία - Οι ώρες λειτουργίας07:10UEFA Conference League: AEK – Κραϊόβα την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 22:00 στον ΑΝΤ106:56Ροντ Στιούαρτ: Η φωνή που σημάδεψε έξι δεκαετίες ροκ και όχι μόνο06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Οι δημοσιογράφοι του ANT1 Sports μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου23:59Ολυμπιακός – Βαλένθια: Κατάρρευση στην τελευταία περίοδο23:46Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:32Αγρότες: Την Πέμπτη στις Σέρρες η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων23:18Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή23:05ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδας22:51Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι… άνθισε στην Πόλη22:37Ακινητοποιήθηκε τρένο στον Δομοκό - Τεχνικό πρόβλημα στο Intercity 5722:23Τράμπ: Ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος το βράδυ της Τετάρτης22:09Ηλεκτρικός: Χωρίς στάση θα διέρχονται οι συρμοί από τον σταθμό "Βικτώρια" μετά τις 22:0021:56Τέλλογλου για αγρότες: "Παζάρι" με την κυβέρνηση για λύση έως το Σαββατοκύριακο21:29Κυψέλη: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος της 16χρονης που μαχαίρωσε τη 14χρονη σε σχολείο21:15Προϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”21:01Προϋπολογισμός 2026 – Πιερρακάκης: Οι αγρότες αξίζουν τον σεβασμό μας20:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο