LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2019 16:57

Βρυξέλλες: στον “αέρα” η δόση των 970 εκατομμυρίων ευρώ

Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τις προϋποθέσεις για να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης, τονίζει αξιωματούχος της Ε.Ε.

Τσίπρας - Τσακαλώτος - ευρωζώνη - ευρώ

Της Μαρίας Αρώνη

Το ελληνικό ζήτημα και η αποδέσμευση προς την Ελλάδα των 970 εκατ. ευρώ θα είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στο άτυπο Eurogroup που θα γίνει στο Βουκουρέστι στις 5 Απριλίου. Αυτό δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών για να βρεθεί συμφωνία  για το νομοθετικό πλαίσιο της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Όπως σημείωσε, το βασικότερο “αγκάθι” είναι τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια.

Ο παράγοντας της ευρωζώνης εξέφρασε την ελπίδα ότι ως το Eurogroup της 5ης Απριλίου θα έχει βρεθεί η “χρυσή τομή”, ούτως ώστε οι Θεσμοί να είναι σε θέση να ενημερώσουν τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι όλες οι προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της δεύτερης ενισχυμένης εποπτείας έχουν ολοκληρωθεί και να δοθεί το “πράσινο φως” για την εκταμίευση. Αν ωστόσο, ως τις 5 Απριλίου δεν έχει ακόμα επέλθει συμφωνία, τότε η απόφαση για την αποδέσμευση του 1 δισ. ευρώ θα μετατεθεί στο επόμενο Eurogroup του Μαΐου, του Ιουνίου, κ.οκ.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης άφησε να εννοηθεί ότι όσο πιο αργά, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η απόφαση για την εκταμίευση, αφού κάθε εξάμηνο, θεωρητικά, οι χώρες της ευρωζώνης θα εξετάζουν την επιστροφή πρόσθετου ποσού περίπου 650 εκατ. ευρώ, εφόσον φυσικά η Ελλάδα πληροί τα συμφωνηθέντα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο