LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Μαρτίου 2019 20:37

Στην Βουλή η ρύθμιση για την προστασία της α’ κατοικίας

Θέμα λίγων ωρών η κατάθεση της τροπολογίας. Τηλεδιάσκεψη υπουργών της κυβέρνησης με επικεφαλής των θεσμών. Που υπάρχουν διαφορές.

ακίνητα - Αθήνα

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει γνώση των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα, ανέφερε πως η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η ίδια πηγή δεν διευκρίνισε το εάν έχει επέλθει συμφωνία με τους δανειστές ή πρόκειται για πρωτοβουλία της κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο για το θέμα της  α' κατοικία αναφέρουν πως: 

Υπήρξε πολύωρη τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Τρίτης με υπουργούς της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των Θεσμών για να υπάρξουν οι μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις.  

Οι διατάξεις θα κατατεθούν στη Βουλή, χωρίς να υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία, αλλά οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.  

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ακόμα απόσταση σε διάφορα σημεία:

  • δευτερογενής νομοθεσία (υπουργικές αποφάσεις που θα εξειδικεύουν την εφαρμογή του νέου πλαισίου- είχε αναφερθεί και ο Κοστέλο στο θέμα)
  • οι όροι αναστολής των πλειστηριασμών (π.χ. όταν κάποιος έχει δάνεια σε διαφορετικές τράπεζες)
  • οι διαδικασίες δικαστικής προστασίας του νόμου Κατσέλη
  • οι όροι υπαγωγής των επιχειρηματικών δανείων (οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να μην τρελαίνονται από τη χαρά τους)

Οι Ευρωπαίοι εκφράζουν ανησυχίες για τα προβλήματα που θα ανακύψουν στο μεταβατικό χρονικό διάστημα της πλήρους λειτουργίας της νέας πλατφόρμας.  

Πάντως, μετά από τις σημερινές εξελίξεις κι εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές ανατροπές τις επόμενες ημέρες, φαντάζει, πλέον, πιο πιθανό το σενάριο της εκταμίευσης των 970 εκ. ευρώ στο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο