LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2019 09:26

Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων: Δωρεάν μαθήματα σε γονείς για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Οι ενότητες του ειδικού για τους γονείς προγράμματος με επικεφαλής εισηγητή τον Μανώλη Σφακιανάκη.

Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας

«Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα ηλεκτρονικά αναλφάβητη», εξηγεί στον ΑΝΤ1 ο Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός ερευνητής ηλεκτρονικών εγκλημάτων, περιγράφοντας ταυτόχρονα πόσο λίγα γνωρίζουμε για τους κινδύνους που κρύβονται στο Διαδίκτυο για όλους και ειδικότερα για τα παιδιά.

«Το μεγαλύτερο μέρος των απαγωγών και των αποπλανήσεων, οι παιδόφιλοι το κάνουν μέσα από φωτογραφίες που βρίσκουν με παιδιά προκλητικά ντυμένα στο Facebook και στα υπόλοιπα Κοινωνικά Δίκτυα», επισημαίνει επικαλούμενος έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία. 

Ο κ. Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, δημιούργησε το 2018  την «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων» με σκοπό τη «διαπαιδαγώγηση» των μεγάλων για την ασφαλή πλοήγηση των μικρών.  Ειδικότερα, σκοπός της πλατφόρμας είναι να ενημερώσει και να διδάξει στους γονείς πώς να μάθουν να προστατεύουν τα παιδιά από τυχόν διαδικτυακούς κινδύνους με τους οποίους εκείνα μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπα ενώ «σερφάρουν» όπως η υποκλοπή φωτογραφιών και δεδομένων.

Η «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων» παρέχεται εντελώς δωρεάν μέσω Διαδικτύου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται συνολικά τέσσερις (4) φορές τον μήνα (2 ώρες ανά εβδομάδα), μέσα από την εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα BLACKBOARD, που διατίθεται από την εταιρεία Cosmolearn. Ο κύκλος εκπαίδευσης διαρκεί έναν μήνα, στο τέλος του οποίου χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης. Καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων μία ομάδα καταρτισμένους εισηγητές μαζί με τον Μανώλη Σφακιανάκη δίνουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο στους γονείς.

Η «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων» παρέχει επιπλέον τη δυνατότητα οι γονείς να διδαχθούν τρόπους ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών σε περίπτωση που έχουν κινδυνεύσει ή/και υπάρξει θύματα κακόβουλων ενεργειών.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Ειδικότερα:

«Η πρώτη ενότητα αφορά την ενημέρωση των γονέων σχετικά με το Διαδίκτυο, την έκθεση, τα Social Media, το online gaming, τα Chatroom, το Grooming, και άλλες διαδικτυακές παγίδες, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τυχόν κινδύνους αλλά και να είναι ενήμεροι για τα σημερινά δεδομένα. Η δεύτερη ενότητα και η τρίτη ενότητα θα προσεγγίσουν τα ζητήματα που προκύπτουν από το διαδίκτυο ψυχολογικά.  Τα παραπάνω αναφερθέντα ζητήματα καθώς και θέματα όπως αυτά του Εθισμού και του Cyber Bullying, θα αναλυθούν σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να διακρίνουν τυχόν συμπτώματα, αλλά και να γνωρίζουν ποια είναι η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος επικοινωνία. Πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία των παιδιών λόγω του διαδικτύου. Τέλος, η τέταρτη ενότητα θα περιλαμβάνει αναλυτικά πρακτικές λύσεις και μέτρα προφυλάξεις, τα οποία μπορούν να παίρνουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά, αναφορικά με την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο».

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων από όλη την Ελλάδα και άλλοι δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς στην ιστοσελίδα του CSIi.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

"Η Ευρώπη δεν θα επιβάλει πρόστιμο, αλλά δεν θα προτιμά πλέον το ελληνικό FIR", δήλωσε.

Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευναΣήμερα 19:20 | Ειδήσεις

«Η κ. Καρυστιανού θα έπρεπε να είχε προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία».

Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχοΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής για τις εξελίξεις στη Γροιλανδία.

Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο ΙράνΣήμερα 22:34 | Ειδήσεις

Τουλάχιστον 3.428 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την αρχή του κινήματος αμφισβήτησης της εξουσίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 19:36ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων μείωσης ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες φυσικών προσώπων για το 202619:22Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου19:08Κιλκίς: Ελεύθερος με όρους ο 58χρονος που κατηγορείται ότι παρέσυρε αστυνομικό επειδή του έκοβε κλήση18:54Λάρισα: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκε οικογένεια με μωρό18:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο