LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2019 07:00

Μπόρες, κρύο και χιονοπτώσεις την Κυριακή

Βροχές, καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στο "μενού" του καιρού. Σε ισχύ έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ. Με τι καιρό θα ξεκινήσει η εβδομάδα.

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Σε ισχύ έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ. 

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Παγετός θα σχηματιστεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές-βραδινές ώρες.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν βοριάδες, 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 έως 6  βαθμούς Κελσίου. 

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι και μετά με τοπικές βροχές και το βράδυ πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι και μετά, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και από το βράδυ στην Πελοπόννησο, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4-6 και νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 βαθμό έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες στα νότια.  Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη). 

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα, στα βορειοανατολικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5   και στα νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός αναμένεται, κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο