LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2018 18:57

28 γκαλερί εξοπλίζουν το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας

Φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης στο πλαίσιο του “Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair”.

Θεσσαλονίκη - Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair - φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης - Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας

Η σύγχρονη τέχνη δημιουργεί διάλογο, διεγείρει προβληματισμούς, θέτει ερωτήματα, παρατηρεί τον καθημερινό βίο και προσφέρει ένα ανοιχτό παράθυρο στην ψυχή του θεατή αλλά και των ίδιων των εικαστικών. Η σχέση με το κοινό είναι μία δράση αντίδραση και δημιουργεί αξίες και αυτές οι αξίες είναι που καθορίζουν το μέλλον. Η τέχνη δεν είναι αποστασιοποιημένη αντιθέτως παρουσιάζεται ανήσυχη, παίρνοντας θέση και δίνοντας λύσεις. 

Η Art Thessaloniki αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και επιδραστικά εικαστικά γεγονότα της πόλης με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές. Υλοποιείται από τον Εθνικό Φορέα Οργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΔΕΘ HELEXPO με τον Παντελή Τσάτση, Καλλιτεχνικό της Διευθυντή ο οποίος εμπνεύστηκε και πρότεινε την δημιουργία της. Ένα γεγονός που διαθέτει την δυναμική να λειτουργεί καταλυτικά και πολυδιάστατα, ενδυναμώνοντας τον διάλογο, την καλλιτεχνική κινητικότητα, τις προκλήσεις για καινοτομία και κυρίως την κατανόηση της διαφορετικότητας των πολιτιστικών φαινομένων.

Στο φετινό της πλαίσιο, η τέχνη παρουσιάζει ακόμα πιο έντονα το κοινωνικό της πρόσωπο. Προστίθεται μία δράση, που στόχος είναι ο εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας, Μηχανιώνας, μέσω της δημοπρασίας έργων τέχνης. Μία περιοχή αλλά και ένα κέντρο υγείας που έχει πληγεί αρκετές φορές, που στερείται εξοπλισμού και εργαλείων δυσκολεύοντας από την μία το έργο των αρμοδίων και από την άλλη τις συνθήκες των ασθενών. Ο τομέας της περίθαλψης είναι από τους πιο σημαντικούς και αποτελεί καθήκον όλων η προάσπιση, η βοήθεια και η προσφορά προς  τις μονάδες υγείας που αντιμετωπίζουν καθημερινές δυσκολίες.

Όπως τονίζει και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Art Thessaloniki, Παντελής Τσάτσης, «Η σημαντικότητα της συγκεκριμένης δράσης έχει δύο πρόσωπα... Αφενός μ’ αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε σ’ ένα Κέντρο Υγείας που αντιμετωπίζει πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα, που έχει ανάγκες και βασικές ελλείψεις. Αφετέρου δημιουργείται μία πρόκληση και παράλληλα ευκαιρία στο κοινό να αποκτήσει ένα έργο σπουδαίου καλλιτέχνη βοηθώντας το Κέντρο Υγείας να φτάσει πιο κοντά στην βασική του επιδίωξη, την αγορά μηχανήματος για την καλύτερη περίθαλψη των ασθενών».

Μία κίνηση που σχεδιάζεται εδώ και δύο χρόνια και πλέον αποτελεί γεγονός. Μία πρωτοποριακή δράση στο χώρο των δημοπρασιών έργων τέχνης που ύστερα από συζητήσεις με το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας έρχεται την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου να πλαισιώσει τις θεματικές της Art Thessaloniki.

Θεσσαλονίκη - Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair - φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης - Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας

Μεταξύ άλλων, σπουδαία έργα των Τσαρούχη, Αιβαζόγλου, Σαχίνη, Πολυμέρη, Σολιδάκη, του Αμερικανού Robert Indiana και του Τούρκου Baris Saribas, καθώς και των σύγχρονων γλυπτών Αλεξόπουλου & Κοντούλη θα φιλοξενηθούν.

O υπεύθυνος της δημοπρασίας, Θάνος Λούδος, σημειώνει: «Νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που μέσω της τέχνης καταφέρνουμε να προσφέρουμε σ ένα τόσο καίριο ζήτημα. Η τέχνη δεν είναι απλός παρατηρητής της καθημερινότητας αντιθέτως στρέφει την ματιά της και αντιμετωπίζει τα προβλήματα κατάματα. Ο πολιτισμός διαφαίνεται λοιπόν η ασφαλέστερη οδός».

Όλες οι γκαλερί που συμμετέχουν στην 3η Art Thessaloniki έχουν προσφέρει υπέρ του σκοπού έργα σύγχρονης τέχνης καλλιτεχνών που εκπροσωπεί η γκαλερί τους, με μια συμβολική και παράλληλα ελκυστική τιμή εκκίνησης.

Ως τιμή εκκίνησης έχουν οριστεί συμβολικά τα 100€, για να ενθαρρυνθούν όλοι να συμμετέχουν.

Περισσότερες πληροφορίες

http://art-thessaloniki.helexpo.gr/el/2018_Charity_Auction

http://art-thessaloniki.helexpo.gr/el

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)Σήμερα 14:05 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντικρούοντας τις κινδυνολογίες και τις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης ΠαπανώταςΣήμερα 15:01 | Ειδήσεις

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι εξαιρεί από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα.

Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουνΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πότε μπαίνουν σε εφαρμογή και τι περιέχουν τα δύο καλάθια, ενόψει της πασχαλινής αγοράς.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:14Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο