LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2018 08:24

Στη Μύρια Γαλάζη το “Βραβείο Παπανικολάου 2018”

Η κλινική ερευνήτρια στο νοσοκομείο του St Bartholomew's στο Λονδίνο, πήρε το βραβείο για την έρευνα της γύρω από τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη.

Μύρια Γαλάζη

Στην κλινική ερευνήτρια στο νοσοκομείο του St Bartholomew's στο Λονδίνο, Μύρια Γαλάζη, απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Παπανικολάου 2018, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, για την έρευνά της γύρω από τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, τέσσερις υποψήφιοι φιναλίστ για το βραβείο, παρουσίασαν τις ερευνητικές τους εργασίες στο κοινό και στη συνέχεια επελέγη από ειδική επιστημονική επιτροπή ο νικητής. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν επιστήμονες με ερευνητικές εργασίες στους τομείς της ιατρικής, οδοντιατρικής, βιοϊατρικής και φαρμακολογίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Μίλτο Κροκίδη, ο διαγωνισμός απευθύνεται κυρίως σε νέους, Έλληνες ερευνητές, που ζουν και εργάζονται στη Μ. Βρετανία.

«Το βραβείο Παπανικολάου είναι μια ιστορική και καθιερωμένη εκδήλωση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου προς τιμήν του διακεκριμένου Έλληνα επιστήμονα Γ. Παπανικολάου. Φέτος είχαμε έναν σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων με εξαιρετικές εργασίες. Ο διαγωνισμός επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα της έρευνας που εκτελείται από τους Έλληνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και χαιρόμαστε για το γεγονός ότι η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η πλατφόρμα όπου παρουσιάζεται η σημαντική αυτή προσφορά» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Κροκίδης.

Η βραβευμένη έρευνα αφορά την κατανόηση των αιτιών που οδηγούν στην ανθεκτικότητα στη θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων μεταστατικού καρκίνου του προστάτη και στην καλύτερη μέθοδο αντιμετώπισης του φαινομένου. Η βραβευμένη ερευνήτρια θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την εργασία της σε πανεπιστήμιο της Κίνας, μέσω της πλατφόρμας συνεργασίας UKeMED.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε στο «De Kuip» και «λύγισε» με 3-1 απ’ τη Φέγενορντ23:59Ρωσία: Τουλάχιστον 12 νεκροί εξαιτίας εκρήξεων σε εργοστάσιο23:43Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά από καταγγελία για πράξεις γενετήσιας φύσης σε βάρος ανήλικων κοριτσιών23:35Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη23:21Φέγενορντ - Παναθηναϊκός: "Πράσινη" αδράνεια και ισοφάριση για τους Ολλανδούς23:07Σμύρνη: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας - Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης22:53Φέγενορντ - Παναθηναϊκός: Ο Σφιντέρσκι άνοιξε το σκορ στο 18'22:38Γάζα: Τουλάχιστον 7 δισ. δολάρια θα χρειαστούν για την ανοικοδόμηση του συστήματος υγείας22:24Γαλλία: Νεκρός Γερμανός παραθεριστής από την καταιγίδα Μπέντζαμιν22:10Conference League: Έστησε πάρτι η ΑΕΚ, 6-0 την Αμπερντίν21:56Ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λιθουανίας21:42Μεσολόγγι: Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή μετά τις πλημμύρες 21:28Συλλαλητήριο αγροτών: Μαζική κάθοδος στο Σύνταγμα στις 11 Νοεμβρίου21:14Θεσσαλονίκη: Έκοψε να μυρίσει ένα κλωνάρι δενδρολίβανο και κατέληξε.... στα κρατητήρια21:00Ισπανία: Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια, οι αρχές εντόπισαν το πτώμα ενός θύματος20:46Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για την 16χρονη στο Γκάζι: Χρειάζεται εφαρμογή των νόμων20:32Κορωπί: Συνελήφθη 50χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του - Νοσηλεύεται διασωληνωμένη20:18Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:04ΛΟΓΟΣ - LOGOS: Η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας δημιουργεί το πρώτο εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης για θέματα πίστεως19:50Λίβανος: Δύο νεκροί έπειτα από ισραηλινές επιδρομές19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο