LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2018 15:05

Η τεχνητή νοημοσύνη πλέον γράφει… μυθιστορήματα

Με ποιο τρόπο η τεχνολογία θα επεμβαίνει στην έμπνευση και την καλλιτεχνική δημιουργία. H περίπτωση του συγγραφέα Ρόμπιν Σλόαν.

Υπολογιστής - πληκτρολόγιο

Οι συγγραφείς - τουλάχιστον αυτοί που δεν είναι τεχνοφοβικοί και δεν έχουν προσκολληθεί πεισματικά στην εποχή της… γραφομηχανής - βρήκαν ένα νέο συμπαραστάτη για το γράψιμο του μυθιστορήματός τους: την τεχνητή νοημοσύνη.

Ήδη οι πρώτοι συγγραφείς άρχισαν να καταφεύγουν στις υπηρεσίες των προγραμμάτων μηχανικής και βαθιάς μάθησης για να συμπληρώνουν την έμπνευσή τους. Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με τους “Τάιμς της Νέας Υόρκης”, η περίπτωση του Ρόμπιν Σλόαν, ο οποίος συνεργάζεται με ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να γράψει το νέο βιβλίο του.

Το λογισμικό, το οποίο μάλιστα έχει αναπτυχθεί από τον ίδιο, ολοκληρώνει τις προτάσεις που ο ίδιος αρχίζει. Αν και είναι νωρίς να προστεθεί το επάγγελμα του συγγραφέα σε αυτά που η τεχνητή νοημοσύνη φιλοδοξεί να κάνει (γιατρός, δικηγόρος, δημοσιογράφος κ.α.), διαφαίνεται ήδη ότι η ίδια η έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας θα αναθεωρηθεί στο μέλλον.

Ιδού ένα παράδειγμα: Καθώς ο Σλόαν γράφει τη φράση “οι βίσωνες μαζεύονται στο φαράγγι…”, την αφήνει μισοτελειωμένη, πατά ένα πλήκτρο και ο υπολογιστής συμπληρώνει μόνος του “…κάτω από τον άδειο ουρανό”. “Φανταστικό!” αναφωνεί ο συγγραφέας. “Θα το είχα γράψει μόνος μου εγώ αυτό; Ίσως ναι, ίσως όχι…”, λέει και διευκρινίζει ότι δεν προτίθεται να αξιοποιήσει εμπορικά τον “έξυπνο” βοηθό του.

Ο όλος πειραματισμός εντάσσεται στο ευρύτερο και συνεχώς ανερχόμενο πεδίο της “υποβοηθούμενης από υπολογιστή δημιουργίας” (computer-assisted creation), που ήδη βοηθά και άλλου είδους καλλιτέχνες, όπως τους εικαστικούς.

Όμως ο λόγος είναι πιο δύσκολος από την εικόνα, όσον αφορά την επεξεργασία από τις “έξυπνες” μηχανές. Αλλά η πρόοδος είναι σαφής. Αν οι μηχανές μπορούν να καταλάβουν τι διαβάζουν, τότε μπορούν και να γράψουν. Η μεγάλη πρόκληση πλέον είναι πόσο δημιουργικά μπορούν να γράψουν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την ΠαρασκευήΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Πολλές περιφέρειες της χώρας, έχουν τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).

“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Κλειστές σε σημεία η Χαμοστέρνας και η Λεωφόρος ΠοσειδώνοςΣήμερα 17:33 | Ειδήσεις

Σε ποια σημεία είναι κλειστές οι κεντρικές οδοί. Δρόμοι ποτάμια σε όλη την Αττική

Λούτσα: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος οδηγός - Αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για δεύτερο όχημαΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Ο 19χρονος δήλωσε πως βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έτρεξε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (εικόνες)Σήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Τη δάδα τής την παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Olympian στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, Στέφανος Χανδακάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Κλειστές σε σημεία η Χαμοστέρνας και η Λεωφόρος Ποσειδώνος 17:38“Κακοκαιρία BYRON”: Υπερχείλισε ρέμα στο Αλεποχώρι – Διακοπή κυκλοφορίας17:25Ηράκλειο - Κακοκαιρία: Υποχώρησε το έδαφος και Ι.Χ. κατέληξε σε σκαμμένο οικόπεδο17:13Άρης: Ζητά αλλαγή των διαιτητών στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ17:03Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας16:53Κρήτη: Σοκάρει η καταγγελία για κακοποίηση 8 παιδιών από τους γονείς τους - Ο Κ. Γιαννόπουλος στις "Αποκαλύψεις"16:43Χανιά: Φωτιά σε διαμέρισμα προκάλεσε καταστροφές - Κάηκαν αυτοκίνητο και τέσσερις μηχανές (βίντεο)16:33ΕΕ: Πλήρης απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο έως το τέλος του 202716:23“Κακοκαιρία BYRON”: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή16:13Βέλγιο: Η Μογκερίνι έδωσε εξηγήσεις "με πλήρη διαφάνεια", σύμφωνα με τη δικηγόρο της16:03Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» εξήγησαν τους λόγους ολισθηρότητας του χλοοτάπητα της Λεωφόρου15:53Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Δεν είδα rebranding, περισσότερο έμοιαζε με αποτυχημένο reunion παλιών συντρόφων15:43Λάρισα: Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη των δύο συλληφθέντων αγροτών15:33Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Πάργα15:23Συνάντηση Πιερρακάκη στη Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών15:13Λούτσα: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος οδηγός - Αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για δεύτερο όχημα15:03Φλώρινα: Αγρότες έστησαν μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης14:53Βόλος: Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά την ώρα που βρισκόταν στο φανάρι (εικόνες)14:43Ο Κωνσταντίνος Αργυρός... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου14:33Κακοκαιρία Byron -Ήχησε το 112 στην Πιερία14:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο