LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 14 Οκτωβρίου 2018 21:35

Έρευνα: η γονιμότητα μπορεί να είναι και θέμα… μεγέθους

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται Αμερικανοί ερευνητές που ανέλυσαν στατιστικά στοιχεία ανδρών που δυσκολεύονται να κάνουν παιδί.

Πέος εργαστηρίου - Πείραμα

Οι άνδρες με προβλήματα γονιμότητας έχουν πέος που κατά μέσο όρο είναι περίπου ένα εκατοστό μικρότερο από εκείνο των ανδρών, οι οποίοι δεν δυσκολεύονται να κάνουν παιδί.

Αυτή είναι η διαπίστωση μιας νέας μικρής αμερικανικής έρευνας -της πρώτης του είδους της- που παρουσιάσθηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Ντένβερ του Κολοράντο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σύμφωνα με την μελέτη, το μέγεθος του ανδρικού γεννητικού οργάνου ίσως παίζει κάποιο ρόλο στο πόσο εύκολα ένας άνδρας μπορεί να γίνει πατέρας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Brigham Young της Γιούτα, με επικεφαλής τον Όστιν Σλέιντ, σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου και την Telegraph, ανέλυσαν στοιχεία για 815 άνδρες, από τους οποίους οι 219 είχαν ζητήσει βοήθεια για προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ οι υπόλοιποι για άλλες καταστάσεις, όπως η στυτική δυσλειτουργία ή ο πόνος στους όρχεις.

Μεταξύ άλλων, μετρήθηκε το πέος των ανδρών και βρέθηκε ότι όσοι δεν είχαν αναπαραγωγικά προβλήματα, είχαν κατά μέσο όρο πέος μήκους 13,4 εκατοστών, έναντι 12,5 εκατοστών όσων είχαν πρόβλημα υπογονιμότητας.

«Είναι πιθανώς μια εκδήλωση γενετικών παραγόντων που προδιαθέτουν κάποιον σε υπογονιμότητα. Αυτό δεν σημαίνει πως οι άνδρες με μικρότερο πέος κατ’ ανάγκη πρέπει να ανησυχούν για τη γονιμότητά τους», δήλωσε ο Σλέιντ. «Το ένα εκατοστό μπορεί να μην αποτελεί καμιά εντυπωσιακή διαφορά, αλλά πάντως έχει σαφώς στατιστική σημασία. Μένει να δούμε αν υπάρχει κάποιο όριο στο μέγεθος του πέους, πέρα από το οποίο μπορούν να προβλεφθούν πιο σοβαρά προβλήματα γονιμότητας», συμπλήρωσε.

Όμως, άλλοι επιστήμονες, όπως η καθηγήτρια Σίνα Λιούις του Πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ, δήλωσε ότι είναι μάλλον απίθανο οι γιατροί να… πιάσουν τη μεζούρα μετά τη νέα μελέτη. Όπως είπε, «ένα πράγμα που τρομάζει τους άνδρες, είναι πως το μέγεθος μετράει. Το να ακούσουν τώρα ότι έχουν μικρότερη πιθανότητα να γίνουν πατέρες, δεν είναι καλό μήνυμα. Οι γιατροί δεν θα ήθελαν να κάνουν τέτοιες μετρήσεις στην κλινική, συνεπώς η νέα μελέτη δεν θα είναι πραγματικά κλινικά χρήσιμη. Εξάλλου, η έρευνα δεν μας λέει ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος ενός πέους…».

Η ανδρική υπογονιμότητα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, συνεπώς το μέγεθος του γεννητικού οργάνου είναι μάλλον δευτερεύον, υπογραμμίζει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τουςΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως και οι επόμενες ημέρες είναι σημαντικές για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Με μπλόκα, ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις συνεχίζουν οι αγρότες τις δράσεις τους και αύριο.

Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)Χθες 17:48 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο ΠαπαδόπουλοΧθες 16:47 | Ειδήσεις

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις" για τις συνθήκες της συνεργασίας τους, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο νεαρός τραγουδιστής κατά του γνωστού καλλιτέχνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπολσονάρου: Νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα23:59Ο Τραμπ δηλώνει "πολύ θυμωμένος" για την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία του Πούτιν23:44Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ23:30Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, λέει ο επικεφαλής23:14Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο