LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2018 09:41

Ρομποτικά οχήματα “πάτησαν” σε αστεροειδή (εικόνες)

Τα δύο ρόβερ της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας προσεδαφίστηκαν με επιτυχία και έστειλαν τις πρώτες εικόνες στη Γη.

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ - HAYABUSA2 - ΡΟΒΕΡ

Αίσιο τέλος είχε το “θρίλερ” για την τύχη των δύο μικροσκοπικών ρομποτικών ρόβερ, που έστειλε την Παρασκευή το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 στον αστεροειδή Ριούγκου, καθώς η Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία (JAXA) διαβεβαίωσε ότι προσεδαφίστηκαν με επιτυχία και μάλιστα έστειλαν τις πρώτες εικόνες στη Γη.

«Και τα δύο ρόβερ βρίσκονται σε καλή κατάσταση», ανέφερε η JAXA. Πρόκειται για μια ιστορική επιτυχία, καθώς μετά την προσεδάφιση μιας διαστημοσυσκευής από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος σε έναν κομήτη (στην αποστολή “Ροζέτα”), τώρα για πρώτη φορά γίνεται κάτι ανάλογο με ένα ρομποτικό ρόβερ σε έναν αστεροειδή.

Το Hayabusa2, αφού πλησίασε σε απόσταση μόλις 55 μέτρων για να απελευθερώσει τα ρόβερ στην επιφάνεια του αστεροειδούς, απομακρύνθηκε περίπου 20 χιλιόμετρα από αυτόν, περιμένοντας για τα επόμενα βήματα της αποστολής.

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ - HAYABUSA2 - ΡΟΒΕΡ

Στόχος της αποστολής είναι να συλλέξει δείγματα από τον αστεροειδή Ριούγκου, διαμέτρου 900 μέτρων, και να τα φέρει πίσω στη Γη για μελέτη. Κάθε ρόβερ Minerva ΙΙ έχει διαστάσεις 18x7 εκατοστά και βάρος περίπου ενός κιλού.

Αν και η JAXA το αποκαλεί ρόβερ, στην πραγματικότητα δεν έχει ρόδες ή ερπύστριες, αλλά κινείται πάνω στον Ριούγκου “χοροπηδώντας” από το ένα σημείο στο άλλο. Ο μηχανισμός αυτός του επιτρέπει να μένει στον αέρα έως 15 λεπτά μετά από ένα άλμα και μετά, όταν πέφτει στο έδαφος, να κινείται οριζόντια σε απόσταση έως 15 μέτρων, προτού κάνει την επόμενη αναπήδηση.

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ - HAYABUSA2 - ΡΟΒΕΡ

Στην επόμενη φάση της κόστους 150 εκατ. δολαρίων αποστολής, το σκάφος Hayabusa2 θα ρίξει τον Οκτώβριο στον αστεροειδή μια μεγαλύτερη στατική διαστημοσυσκευή (MASCOT), καθώς και ένα ακόμη Minerva το 2019.

Τελικά το Hayabusa2 προγραμματίζεται να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στη Γη τον Δεκέμβριο του 2019, με τα δείγματα από τον αστεροειδή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο