LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2018 10:23

Το σκάφος Hayabusa μεταδίδει τις πρώτες εικόνες από επικίνδυνο για τη Γη αστεροειδή

O αστεροειδής Ριούγκου ανακαλύφθηκε το 1999, έχει διάμετρο περίπου 900 μέτρων και ανήκει στην κατηγορία των δυνητικά επικίνδυνων για τη Γη αστεροειδών της ομάδας «Απόλλων».

σκάφος Hayabusa 2 - αστεροειδής Ριούγκου

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa 2 άρχισε να στέλνει εικόνες του αστεροειδούς Ryugu, τον οποίο πλησιάζει και αναμένεται να προσεγγίσει στις 27 Ιουνίου, με στόχο να συλλέξει δείγματα και να τα φέρει πίσω στη Γη.

Το βάρους 600 κιλών σκάφος «Χαγιαμπούσα 2» εκτοξεύθηκε το 2014 και πλέον απέχει περίπου 215 χιλιόμετρα από τον ακανόνιστου σχήματος και πολύ σκούρο αστεροειδή «Ριούγκου», ο οποίος μοιάζει με «ντάμπλινγκ» και η περιστροφή του είναι ανάδρομη, δηλαδή ανάποδη σε σχέση με εκείνη της Γης και του Ήλιου.

O Ριούγκου ανακαλύφθηκε το 1999, έχει διάμετρο περίπου 900 μέτρων και ανήκει στην κατηγορία των δυνητικά επικίνδυνων για τη Γη αστεροειδών της ομάδας «Απόλλων». Tο Χαγιαμπούσα-2 διαθέτει δύο ηλιακά πάνελ και μια μηχανή ιόντων που δουλεύει με το χημικό στοιχείο ξένο.

Στις 27 Ιουνίου, το σκάφος θα βρεθεί σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τον αστεροειδή και η Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία (JAXA) θα τον μελετήσει, για περίπου ενάμιση χρόνο. Σε αυτό το διάστημα θα στείλει διαστημοσυσκευές στην επιφάνειά του, αρχής γενομένης το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, και θα χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για να ανοίξει τρύπα, ώστε να πάρει δείγματα και από το υπέδαφός του.

Αν όλα πάνε καλά, η αποστολή θα εγκαταλείψει τον Ριούγκου το Δεκέμβριο 2019, ώστε να επιστρέψει στον πλανήτη μας με τα δείγματα του αστεροειδούς στο τέλος του 2020. Είχε προηγηθεί η αποστολή «Χαγιαμπούσα 1», που είχε εκτοξευθεί το 2003 και έφθασε στον αστεροειδή Ιτοκάβα το 2005. Παρά τις τεχνικές δυσκολίες, το σκάφος τελικά επέστρεψε στη Γη το 2010, μεταφέροντας μια μικρή ποσότητα υλικού από τον αστεροειδή. Κάτι ανάλογο θα επιχειρήσει το αμερικανικό σκάφος Osiris-Rex που έχει «ραντεβού» με τον αστεροειδή Μπενού τον Αύγουστο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοιΣήμερα 07:56 | Ειδήσεις

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 710 κλήσεις μέχρι χθες στις 11:30 το βράδυ για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Γαλάτσι: ΙΧ και Μοτοποδήλατα πήραν φωτιά - Επέμβαση της ΠυροσβεστικήςΣήμερα 07:13 | Ειδήσεις

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Τραμπ: Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία θα γίνει σαφής μέσα στις επόμενες εβδομάδεςΣήμερα 06:03 | Ειδήσεις

Προγραμματίζεται νέα συνάντηση του κ. Τραμπ με τον κ. Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες μέσα στον Ιανουάριο, είπε από την πλευρά του ο ουκρανός πρόεδρος, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Μεξικό: Εκτροχιάστηκε τρένο με 250 επιβαίνοντες - Τουλάχιστον 13 οι νεκροίΣήμερα 06:45 | Ειδήσεις

Ο συρμός είχε αναχωρήσει από τη Σαλίνα Κρους, στις ακτές στον Ειρηνικό, με προορισμό την Κοατσακοάλκος, στην πολιτεία Βερακρούς, που έχει παράλια στον Κόλπο του Μεξικού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοι08:18Τουρκία: Φερόμενοι ως τζιχαντιστές τραυμάτισαν 7 αστυνομικούς08:04Σάμος: Νεκρός ο ένας εκ των τεσσάρων αγνοούμενων αλλοδαπών07:50Μακρόν: Η συμμαχία των προθύμων θα συγκεντρωθεί στο Παρίσι στις αρχές Ιανουαρίου07:36Γαλάτσι: ΙΧ και Μοτοποδήλατα πήραν φωτιά - Επέμβαση της Πυροσβεστικής 07:22Μεξικό: Εκτροχιάστηκε τρένο με 250 επιβαίνοντες - Τουλάχιστον 13 οι νεκροί07:08Ολυμπιακός: Ο Σέιμπεν Λι αποχωρεί - Επιστρέφει στην Τουρκία06:54Τραμπ: Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία θα γίνει σαφής μέσα στις επόμενες εβδομάδες06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Δεκεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:12Ιταλία: “Ξύπνησε” η χιονισμένη Αίτνα (εικόνες)23:59Globe Soccer Awards: Λάμψη Ντεμπελέ, Γιαμάλ και Παρί Σεν Ζερμέν23:45Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο