LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 18 Μαΐου 2018 21:10

Σημαντική διάκριση σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για δύο Έλληνες μαθητές

Απέσπασαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της Μηχανικής στο 25ο Διεθνές Μαθητικό Επιστημονικό Συνέδριο για Νέους Επιστήμονες στη Σερβία.

Διάκριση - Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο  - μαθητές Λυκείου - Ιωάννινα

Δύο μαθητές από λύκεια των Ιωαννίνων, από 7ο Γενικό και τη Ζωσιμαία, διακρίθηκαν για τις επιστημονικές εργασίες τους, καθώς απέσπασαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της Μηχανικής στο 25ο Διεθνές Μαθητικό Επιστημονικό Συνέδριο για Νέους Επιστήμονες (International Conference of Young Scientists 2018), το οποίο διεξήχθη από 19 έως 24 Απρίλη στη Σερβία. Συγκεκριμένα η Παρασκευή-Μαρίνα Κανδρέλη και ο Κωνσταντίνος Λώλος επιλέχθηκαν στην 12μελή ομάδα η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα.

Οι μαθητές, οι οποίοι επιλέγονται να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο μαθητικό συνέδριο ICYS, παρουσιάζουν επιστημονικές έρευνες και αξιολογούνται από διακεκριμένες επιστημονικές επιτροπές, τόσο σε προφορικές όσο και σε poster παρουσιάσεις. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν περισσότερες από 230 εργασίες από 32 χώρες, οι οποίοι φοιτούν ως επί το πλείστον στα πλέον διακεκριμένα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Οι δύο μαθητές από την Ελλάδα, καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς Δημήτρη Κονετά, Νίκο Μαρέτα και Γιώργο Σκαργιώτη, αξιοποίησαν την πολύμηνη βραβευμένη εργασία τους στο διαγωνισμό CanSat και εστίασαν σε συγκεκριμένες επιστημονικές πτυχές των αποτελεσμάτων τους, για να συγγράψουν επιστημονικές εργασίες. Οι εργασίες των μαθητών αφορούσαν το σχεδιασμό και την υλοποίηση πειραματικού μικροδορυφορικού συστήματος.

Διάκριση - Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο  - μαθητές Λυκείου - Ιωάννινα

Η εργασία στην κατηγορία των Περιβαλλοντικών Επιστημών ανέλυσε την καταγραφή αβιοτικών παραγόντων από το μικροδορυφόρο ενώ η εργασία στην κατηγορία της Μηχανικής, ανέλυσε τις παραμέτρους του ελέγχου της αυτόνομης προσγείωσης σε προκαθορισμένες συντεταγμένες.

Για την συγγραφή απαιτήθηκε κοπιαστική προσπάθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στην ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εν λόγω συνέδριο μαθητές και από τα Ιωάννινα. Παρά τον έντονο συναγωνισμό κατάφεραν όχι απλά να συμμετάσχουν, αλλά και να βραβευτούν με το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία της Μηχανικής.

Οι διευθυντές των δύο λυκείων, στην κοινή ανακοίνωση τους, επισημαίνουν: «Η σημαντική αυτή επιτυχία, φανερώνει ότι η αγαστή συνεργασία μαθητών, καθηγητών από διαφορετικά δημόσια σχολεία, μπορεί να παράγει πολιτισμό και να συμβάλει στην αλλαγή της κουλτούρας των σχολείων».

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένοςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Αμεσα στο σημείο ένα ασθενοφόρο και μια κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ.

Χαλκιδική: Ξηλώνονται ομπρέλες και κατασκευές από γνωστό κάμπινγκ (εικόνες)Σήμερα 15:25 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία μιας τουρίστριας η οποία έμενε στο κάμπινγκ, με βίντεο το οποίο ανέβασε στα social media.

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:03Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)18:50 Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη18:36Ουκρανία: Συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ18:23Ο Νετανιάχου κατηγόρησε την Αυστραλία ότι πρόδωσε το Ισραήλ - Συνεχίζεται η διπλωματική αντιπαράθεση 18:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο