LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 28 Απριλίου 2018 08:27

Δέκα νέοι επιστήμονες διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους στο Famelab 2018

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου στην Τεχνόποληστο πλαίσιο του Athens Science Festival 2018.

Famelab 2018 -Σάββατο 28 Απριλίου - Τεχνόπολη - Athens Science Festival 2018

Δεκάδες νέοι από όλη την Ελλάδα, ευρηματικοί, χαρισματικοί και παθιασμένοι με την επιστήμη και τις προοπτικές που δημιουργεί, διαγωνίστηκαν και φέτος στο προκριματικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού Famelab 2018 που διοργάνωσε το British Council σε συνεργασία με το HUB Science με την υποστήριξη της Γερολυμάτος International. Δέκα από αυτούς πέτυχαν τον στόχο τους! Θα διασταυρώσουν τα ξίφη και την επικοινωνιακή τους δεινότητα στον ελληνικό τελικό, το Σάββατο 28 Απριλίου, στις 21.00, στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2018.

Οι κανόνες του διαγωνισμού είναι συγκεκριμένοι: Στα προκριματικά οι συμμετέχοντες είχαν τρία λεπτά για να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους. Όσοι ήταν εύγλωττοι, κατανοητοί, διασκεδαστικοί, περιεκτικοί και κατέκτησαν το κοινό, κέρδισαν μία από τις δέκα συμμετοχές στον Ελληνικό τελικό.

Ο μεγάλος νικητής, ο καλύτερος των δέκα, θα κριθεί, με τους ίδιους κανόνες και με τη παρουσία του κοινού. Θα κερδίσει την πολυπόθητη συμμετοχή του στον μεγάλο, διεθνή τελικό τον Ιούνιο στο Cheltenham Science Festival στη Μεγάλη Βρετανία. Επιπλέον, οι τρεις finalists και ο αγαπημένος του κοινού, θα κερδίσουν εξαιρετικά δώρα τεχνολογίας.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον Στάθη Γκόνο (Διευθυντής Ερευνών - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), τον Κώστα Καρπούζη (Διευθυντής ερευνών/ΕΠΙΣΕΥ - Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), και τον Νίκο Ανδρίτσο (Δημοσιογράφος - διευθυντής ραδιοφώνου ΣΚΑΙ 100,3).

Ο τελικός, με ελεύθερη είσοδο, είναι από τις κορυφαίες στιγμές του Athens Science Festival 2018, το οποίο για πέμπτη χρονιά φιλοδοξεί να αναδείξει, σε μικρούς και μεγάλους, το συναρπαστικό και ψυχαγωγικό πρόσωπο της επιστήμης. Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε πρώτοι τα νέα ταλέντα - αυριανούς σταρ της επικοινωνίας της επιστήμης, τους παθιασμένους νέους επιστήμονες που έχουν το χάρισμα να μεταδίδουν το πάθος τους στο ευρύ κοινό, με διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο.

Ο διαγωνισμός FameLab στην Ελλάδα διοργανώνεται από το British Council σε συνεργασία με το HUB Science με την υποστήριξη της Γερολυμάτος International.

H Ιστορία του FameLab

Το FameLab είναι σήμα κατατεθέν του Cheltenham Festival, ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που διοργανώνει τέσσερα από τα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας στους τομείς της Jazz, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής και των Επιστημών.

Το FameLab δημιουργήθηκε το 2005 από το Cheltenham Science Festival σε συνεργασία με τη NESTA με τη χορηγία και την υποστήριξη από τους Pfizer, Silicon 19, Channel 4 και The Daily Telegraph. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία ο διαγωνισμός σε συνεργασία με το British Council άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία, την Αφρική και την Αμερική. Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Το British Council

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία του βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Η Βρετανία πρωτοπορεί στην επικοινωνία της επιστήμης και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να προωθηθεί η επιστήμη σε ένα μη-επιστημονικό κοινό. Η επικοινωνία της επιστήμης έχει σκοπό να αλλάξει τα στερεότυπα σχετικά με τους ερευνητές, να καταδείξει στο κοινό τη χρησιμότητα ορισμένων επιστημονικών και τεχνολογικών ζητημάτων και να ενθαρρύνει και δικαιολογήσει την ανάγκη επένδυσης στην έρευνα.

Η Γερολυμάτος International

Η Γερολυμάτος International Α.Ε.Β.Ε., είναι μία διεθνής εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας και Ομορφιάς, με έδρα την Αθήνα. Χρονολογείται από το 1923 και αποτελεί μία από τις πιο παλαιές, παραδοσιακές οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελληνική αγορά Υγείας. Η Γερολυμάτος International εστιάζεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή, τη διανομή, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις τόσο των δικών της προϊόντων καθώς και αυτών των διεθνών διακεκριμένων συνεργατών της. Σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο θυγατρικών εταιριών και τοπικών διανομέων, καθιστώντας τα προϊόντα της διαθέσιμα σε καταναλωτές σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πέραν από τις διεθνείς αγορές, η Γερολυμάτος International διαθέτει τέσσερεις διακριτούς κλάδους δραστηριότητας, συγκεκριμένα, κλάδο μη συνταγογραφούμενων προϊόντων υγείας (OTC), κλάδο οπτικών (Optics), κλάδο κτηνιατρικών (Vet), καθώς επίσης και κλάδο υπηρεσιών Logistics.

Πληροφορίες:

British Council, Αθήνα – Βαγγέλης Κραββαρίτης, τηλ.: 210 3692 361

Vangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και δήλωση συμμετοχών στο: www.britishcouncil.gr/famelab

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο