LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2018 08:32

“Ελευσίνα - Τα μεγάλα μυστήρια” στο Μουσείο Ακρόπολης (φωτό)

Κάθε εβδομάδα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην αρχαία Ελευσίνα με οδηγούς τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου.

Μουσείο Ακρόπολης - έκθεση - Ελευσίνα

Νέες παρουσιάσεις για την περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια» ξεκινούν την Παρασκευή 23 Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης.

Κάθε βδομάδα οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν στην αρχαία Ελευσίνα με οδηγούς τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου και αφετηρία τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης, να περιηγηθούν σε έναν εκθεσιακό χώρο με τη μορφή του Ελευσινιακού τελεστηρίου και να ανακαλύψουν σημαντικά έργα για τα μεγάλα μυστήρια της Ελευσίνας, καθώς και τη σύνδεση της Ελευσίνας με την Αθήνα και την Ακρόπολη.

Οι ξεναγήσεις στα Ελληνικά γίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στη 1 μ.μ. και στα Αγγλικά κάθε Κυριακή, στις 11 π.μ. Η ξενάγηση έχει διάρκεια 45 λεπτά, ενώ οι εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου (ισχύει για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και τηρείται σειρά προτεραιότητας). Η θεματική παρουσίασηείναι ελεύθερη, με απαραίτητη προϋπόθεση την έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (3 ευρώ).

Μουσείο Ακρόπολης - έκθεση - Ελευσίνα

Μουσείο Ακρόπολης - έκθεση - Ελευσίνα

Αναμνηστικά προϊόντα της έκθεσης στα Πωλητήρια

Το Μουσείο Ακρόπολης προτείνει στους επισκέπτες μια σειρά αναμνηστικών προϊόντων που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια»: Ένα πορσελάνινο διακοσμητικό περιστέρι, μια κούπα Bone China, τέσσερα μικρά σημειωματάρια και ένα επιχρυσωμένο μπρούντζινο κόσμημα, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμος και ο οδηγός της έκθεσης. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στα Πωλητήρια του Μουσείου Ακρόπολης.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοδική έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης για τα Ελευσίνια Μυστήρια, παρουσιάζονται τα σημαντικότερα έργα που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ελευσίνα όπως το μοναδικό άγαλμα της Φεύγουσας Περσεφόνης, το πρώιμο κλασικό ανάγλυφο με την παράσταση Δήμητρας και Κόρης, ιερά σκεύη όπως κέρνοι, πλημοχόες και θυμιατήρια, αλλά και μνημεία με παραστάσεις των πρωταγωνιστών των μεγάλων μυστηρίων, του Ιεροφάντη και του Δαδούχου.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται ευρήματα από το Ελευσίνιο της Αθήνας, αλλά και την Ιερά Οδό, δεδομένου ότι η πανηγυρική πομπή ξεκινούσε από την Αθήνα με πλήθος μυημένων και υποψηφίων για μύηση και κατέληγε στο τελεστήριο της Ελευσίνας. Για το λόγο αυτό παρουσιάζεται, πριν από την είσοδο στην έκθεση, ένα ανάγλυφο από την περιοχή του Ελευσινείου και ορισμένα χαρακτηριστικά ευρήματα από το Ιερό της Αφροδίτης που βρίσκεται δίπλα στην Ιερά Οδό, στην περιοχή του Δαφνίου.

Η έκθεση οργανώθηκε από το Μουσείο της Ακρόπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΧθες 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονουΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Η μητέρα του συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές. Η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα φέρεται να είναι σοκαριστική.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην ΚρήτηΧθες 22:55 | Ειδήσεις

 Μεταξύ των τριών τελευταίων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και η σύζυγος του λογιστή, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης. 

Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησίΧθες 14:20 | Ειδήσεις

Με το τρακτέρ του να γίνεται σύμβολο αγώνα, ο αγρότης κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:53Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)19:43Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί19:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο