LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2018 08:16

Μασκ: η αποίκιση του Άρη θα μας σώσει σε περίπτωση τρίτου παγκοσμίου πολέμου

Το 2019 η πρώτη εκτόξευση του γιγάντιου πυραύλου BFR από τη Space X. Τι λέει ο ιδρυτής της Tesla Ελον Μασκ. Η επένδυση του αμερικανικού κολοσσού στη χώρα μας.

πανοραμικές εικόνες - Άρης - ερευνητικό όχημα - NASA - curiosity rover

Οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην αποίκιση του Άρη, προκειμένου το ανθρώπινο είδος να μην εξαφανισθεί σε περίπτωση ενός τρίτου παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου, δήλωσε ο ιδρυτής της Space X και της Tesla Έλον Μασκ.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Όστιν του Τέξας την Κυριακή, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να αποκτήσουμε μια αυτάρκη βάση στον 'Αρη, επειδή θα είναι αρκετά μακριά από τη Γη στην περίπτωση ενός πολέμου, οπότε είναι πιθανότερο να επιβιώσει από ό,τι μια σεληνιακή βάση».

«Αν υπάρξει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν αρκετοί σπόροι του ανθρώπινου πολιτισμού κάπου αλλού, ώστε να τον αναβιώσουν και να συντομεύσουν τη διάρκεια των σκοτεινών ετών», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση του φίλου του Τζόνα Νόλαν, δημιουργού της τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας "Westworld".

Επισήμανε, επίσης, ότι ο Άρης δεν θα αποτελέσει καταφύγιο μόνο για τους πλούσιους, αλλά μια επικίνδυνη αποστολή που θα θυμίζει την εξερεύνηση της Αρκτικής. «Θα είναι δύσκολη, επικίνδυνη, μια καλή ευκαιρία για να πεθάνει κανείς, αλλά και συναρπαστική για όσους επιβιώσουν. Δεν θα υπάρξουν και πολλοί που θα θελήσουν να πάνε στην αρχή. Αλλά στην πορεία ο 'Αρης θα γίνει φιλόξενος και θα έχει σπουδαία μπαρ!» είπε ο Μασκ.

Ο πύραυλος BFR (Big Fucking Rocket), μήκους περίπου 100 μέτρων, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από τον Falcon Heavy που αυτή τη στιγμή μεταφέρει ένα αυτοκίνητο Tesla προς τον 'Αρη, προορίζεται να μεταφέρει ανθρώπους στον «κόκκινο» πλανήτη. O BFR θα κάνει το παρθενικό μη επανδρωμένο ταξίδι του μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, αν και ο Μασκ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν έχει αποδειχθεί υπεραισιόδοξος στα χρονοδιαγράμματά του. Όπως είπε, η διαστημική εταιρεία του θα είναι έτοιμη να εκτοξεύσει το 2019 τον πρώτο πύραυλό της BFR. Σε πρώτη φάση θα περιορισθεί σε σύντομες δοκιμαστικές πτήσεις, αλλά ο απώτερος προορισμός του στο μέλλον θα είναι ο γειτονικός πλανήτης.

πανοραμικές εικόνες - Άρης - ερευνητικό όχημα - NASA - curiosity rover

«Μπορώ να σας πω ότι κατασκευάζουμε το πρώτο διαπλανητικό σκάφος για τον Άρη. Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε σύντομες πτήσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», ανέφερε. Με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό, η Space Χ σχεδιάζει να στείλει στον 'Αρη την πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή το 2022 και τους πρώτους ανθρώπους το 2024.

Αναφερόμενος στις δύο εταιρείες του Space X και Tesla, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι αρχικά τους έδινε πιθανότητα επιτυχίας μόνο 10%. «Δεν θα άφηνα τους φίλους μου να επενδύσουν σε αυτές, γιατί δεν ήθελα να χάσουν τα χρήματά τους», είπε. Γι' αυτό, πρόσθεσε, προτίμησε να πουλήσει την PayPal και να διοχετεύσει τα δικά του χρήματα στα φιλόδοξα σχέδια του. «Αν τα πράγματα είχαν πάει λιγάκι ανάποδα, και οι δύο εταιρείες θα ήσαν νεκρές τώρα», ανέφερε. Ακόμη, υπογράμμισε ότι τα βράδια συχνά μένει άγρυπνος αναλογιζόμενος την απειλή που αποτελεί η τεχνητή νοημοσύνη, που δεν υπόκειται σε ρυθμιστικούς κανόνες και η οποία μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. «Δώστε βάση στα λόγια μου» προειδοποίησε το ακροατήριό του. «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά. Συνεπώς γιατί δεν έχουμε καθόλου ρυθμιστική εποπτεία της;», αναρωτήθηκε.

Πρότεινε να υπάρξει ένας δημόσιος ρυθμιστικός φορέας, που θα διασφαλίζει ότι όλοι αναπτύσσουν την τεχνητή νοημοσύνη με ασφάλεια και με τρόπο συμβιωτικό με την ανθρωπότητα, αν και επεσήμανε ότι ακόμη και αυτό δεν θα εξαλείψει τους απρόσμενους κινδύνους. Για παράδειγμα, όπως είπε, κάποια μέρα μια τεχνητή νοημοσύνη με υπεράνθρωπες ικανότητες, που θα θεωρεί καθήκον της να μεγιστοποιήσει την ανθρώπινη ευτυχία. μπορεί να αποφασίσει ότι το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να πιάσει όλους τους ανθρώπους και να χορηγήσει στον εγκέφαλό τους ντοπαμίνη και σεροτονίνη.

Εν τω μεταξύ, μεγάλες προσδοκίες δημιουργεί η επένδυση του αμερικανικού κολοσσού TESLA στη χώρα μας. Ο γοητευτικός και ευφυής ιδιοκτήτης της εταιρείας, Έλον Μασκ, θεωρείται απο τα πιο φωτεινά μυαλά του πλανήτη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύγκρουση δύο λεωφορείων στη ΒούλαΣήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 47 ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν και παιδιά.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Παρασκευή 4 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέραςΣήμερα 12:50 | Ειδήσεις

Οι ειδήσεις που έχουν προσελκύσει το αυξημένο ενδιαφέρον χρηστών των social media, το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουλίου.

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις για όσους παρανόμησανΣήμερα 08:37 | Ειδήσεις

Όσον αφορά στο πρόστιμο το 415 εκατομμυρίων που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, αναμένεται να καταβληθεί σε τρεις δόσεις από περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ τη φορά.

Καλημέρα Ελλάδα - Γιώργος Παπαδάκης: Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που με κάνατε να νιώσω άνθρωπος της διπλανής πόρταςΣήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Σε κλίμα συγκίνησης ο Γιώργος Παπαδάκης και η ομάδα του Καλημέρα Ελλάδα αποχαιρέτησε τους επί 34 χρόνια τηλεθεατές τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρώμη: Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο14:15Κορωπί: Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση13:59Τουρκία: Δεκάδες βουλευτές νοσηλεύονται με ενδείξεις δηλητηρίασης13:43Πανελλήνιες 2025: Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων 13:23Παπαδάκης στο ant1news: Ευχαριστώ όλους όσοι για 34 χρόνια με εμπιστεύτηκαν για την ενημέρωση τους13:03Παρασκευή 4 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:49Σύγκρουση δύο λεωφορείων στη Βούλα12:29Ηράκλειο: Τραγικό θάνατο βρήκε μια 79χρονη γυναίκα πέφτοντας από τη σκάλα12:17Βούλα: Σύγκρουση δύο λεωφορείων 11:57Μεσσηνία: Εμβόλισαν περιπολικό για να ξεφύγουν11:41Τραμπ: Αύξησε τα τέλη εισόδου στα εθνικά πάρκα για τους ξένους επισκέπτες11:27Φωτιά στα Χανιά: Ήχησε το 11211:13Θεσσαλονίκη: Έκρυβε ναρκωτικά στον κινητήρα του αυτοκινήτου του10:59Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: Πιο αγύμναστο παίκτη δεν έχω ξαναδεί10:39Τραμπ: Δηλώνει απογοητευμένος από τον Ρώσο ομόλογο του10:24Καλημέρα Ελλάδα - Γιώργος Παπαδάκης: Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που με κάνατε να νιώσω άνθρωπος της διπλανής πόρτας10:04Καλημέρα Ελλάδα: Η κουμπάρα του Γιώργου Παπαδάκη, Νότα Γιαννουδάκη από την Αμερική μιλά συγκινημένη για τη γνωριμία τους09:52Θεσσαλονίκη: Εργατικό ατύχημα με 23χρονο09:35“Καλημέρα Ελλάδα”: Ο Θοδωρής Κυριακού για την προσφορά του Γιώργου Παπαδάκη στην ενημέρωση09:19Συνελήφθη και ο τέταρτος εμπλεκόμενος για τον ομαδικό βιασμό ανήλικης09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο