LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Μαρτίου 2018 11:10

Ο Στίβεν Χόκινγκ γνωρίζει τι υπήρχε πριν από το Big Bang

Νέα θεωρία για τη Μεγάλη Εκρηξη απο τον διάσημο αστροφυσικό, που έρχεται να "ταράξει" την επιστημονική κοινότητα.

AP - Stephen Hawking - Στίβεν Χόκινγκ

Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ εμφανίστηκε στην εκπομπή «Star Talk» του National Geographic και ανέλυσε την θεωρία του για το συνέβη ή καλύτερα για το τι μπορεί να υπήρχε πριν το Big Bang, τη Μεγάλη Έκρηξη, το συμβάν από το οποίο σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία προέκυψε το Σύμπαν. 

Ο Χόκινγκ υποστηρίζει ότι πριν την Μεγάλη Εκρηξη φαινομενικά δεν υπήρχε απολύτως τίποτε αλλά στην πραγματικότητα ο χωροχρόνος υπήρχε. Ο χωροχρόνος είναι το μαθηματικό μοντέλο που ενώνει τον χώρο και τον χρόνο σε μία συνέχεια. Ο χωροχρόνος, σύμφωνα με το άρθρο του in.gr, συνήθως ερμηνεύεται ως συνδυασμός του ευκλείδειου χώρου τριών διαστάσεων με τον χρόνο ως μια επιπρόσθετη διάσταση, οπότε προκύπτει ένα πολύπτυχο μόρφωμα τεσσάρων διαστάσεων. Η τέταρτη διάσταση, αυτή του χρόνου, είναι διαφορετική από τις άλλες τρεις που αφορούν μήκος στον ευκλείδειο χώρο. 

Ο Χόκινγκ υποστηρίζει ότι ο χωροχρόνος ήταν καμπυλωμένος σε μια έξτρα διάσταση αλλά η συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο χωροχρόνος όσο και γενικότερα το όλο περιβάλλον το οποίο υπήρχε πριν την δημιουργία του Σύμπαντος (μας) είναι φαινόμενα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο άνθρωπος. Η θεωρία αυτή έχει λάβει την ονομασία «πρόταση χωρίς σύνορα» και κεντρική της ιδέα είναι ότι αν προσπαθήσουμε να πάμε πίσω στον χρόνο για να δούμε τι συνέβη θα διαπιστώσουμε ότι ναι μεν ο χρόνος συρρικνώνεται συνεχώς καθώς το Σύμπαν μικραίνει συνεχώς πλησιάζοντας στο σημείο μηδέν (όταν δηλαδή συμβαίνει η Μεγάλη Έκρηξη) αλλά ο χρόνος συρρικνώνεται απεριόριστα και δεν φτάνει ποτέ σε ένα ξεκάθαρο σημείο εκκίνησης. Άρα πιθανώς ο χρόνος προϋπήρχε με κάποιο τρόπο της Μεγάλης Έκρηξης και του Σύμπαντος (μας).

Η «πρόταση χωρίς σύνορα» αποτελεί το τελευταίο διάστημα αντικείμενο μελέτης και ανταλλαγής απόψεων ακόμη και συγκρούσεων μέσα στην επιστημονική κοινότητα. Όπως και να έχει το πράγμα ο Χόκινγκ παρά την ηλικία του (είναι 76 ετών) και τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του κατάφερε για μια ακόμη φορά να ταράξει τα νερά της επιστήμης και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦονική παράσυρση στη Χαλκιδική: Πώς συνέβη το περιστατικό - Στο νοσοκομείο η τραυματισμένη αστυνομικόςΣήμερα 16:21 | Ειδήσεις

Η αστυνομικός, μητέρα τεσσάρων παιδιών, διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Πολυγύρου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και εν συνεχεία κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στη Θεσσαλονίκη.

Τέμπη: Το Ant1news.gr αποκαλύπτει την κρίσιμη κατάθεση του στελέχους του Υπουργείου ΜεταφορώνΣήμερα 11:46 | Ειδήσεις

Το ant1news.gr φέρνει στο φως όσα ισχυρίστηκε στην κατάθεση του το υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Μεταφορών ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βουτιά της θερμοκρασίας, χιόνια και ισχυρές καταιγίδες από αύριο το απόγευμαΣήμερα 14:56 | Ειδήσεις

Από το απόγευμα της Κυριακής μπαίνουμε ξανά σε ρυθμούς χειμώνα με τον καιρό να αλλάζει.

Ποιες χώρες τροφοδοτούν την Ρωσία με τα “εργαλεία” για να παράγει οπλικά συστήματαΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Πυκνώνουν οι αναφορές δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών για ενδεχόμενο συμβατικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και μελών του ΝΑΤΟ έως το 2030, καθώς και για αυξανόμενη παραγωγή ρωσικών οπλικών συστημάτων. To Ant1news.gr εξετάζει τις χώρες πρόελευσης του μηχανολογικού εξοπλισμού που είναι πολύτιμος για την πολεμική βιομηχανία της Μόσχας. Μεταξύ αυτών, κάποιες ανήκουν στο ΝΑΤΟ!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεβαδειακός – Πανσερραϊκός: “Κλείδωσαν” την παραμονή οι γηπεδούχοι20:03Χανιά: Έσπασαν τζαμαρία κομμωτηρίου και πήραν το ταμείο19:49Θεσσαλονίκη: Μητέρα χτυπούσε και έβριζε την 5χρονη κόρη της19:36Κρήτη: Πιάστηκαν στη “φάκα” με οπλοστάσιο19:22ΗΠΑ: Άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διοργάνωσε η Ελλάδα μαζί με τη Γαλλία19:09Χανιά: Είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά όλων των ειδών 18:55Ραφήνα: Επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση σκύλου που έπεσε στη θάλασσα18:42Άρτα: Τον αναζητούσαν για κλοπές και τον συνέλαβαν με πιστόλι κρότου18:28Ποιες χώρες τροφοδοτούν την Ρωσία με τα “εργαλεία” για να παράγει οπλικά συστήματα18:15Βόλος: Κόντεψε να “σπάσει” το αλκοολόμετρο και έπιασε τιμόνι18:01Λος Άντζελες: Αποζημίωση 4 δις δολαρίων σε χιλιάδες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης17:48Τουρκία: Νέο μήνυμα στέλνει ο Ιμάμογλου από τις φυλακές17:34Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης τέως Κόνιτσας Ανδρέας17:20Κυψέλη: Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του 39χρονου Τούρκου17:07Ηλεία: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο με μαθητές 16:53GP Ιαπωνίας: Poleman ο Φερστάπεν16:40Φονική παράσυρση στη Χαλκιδική: Πώς συνέβη το περιστατικό - Στο νοσοκομείο η τραυματισμένη αστυνομικός16:26Ρόδος: Άγρια συμπλοκή μεταξύ νεαρών στο κέντρο της πόλης16:13 TikTok - Μητσοτάκης για youth pass: Είναι μια συμβολική κίνηση αλλά εργαζόμαστε για περισσότερες ευκαιρίες για καλές δουλειές15:59Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο