LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2018 08:11

Αυτή η χώρα απαγορεύει τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου – Συλλήψεις ερωτευμένων για παραβίαση του νόμου

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε σχολεία προκειμένου να συλληφθούν μαθητές που τυχόν γιόρτασαν το γεγονός…

καρδιά - ραγισμένη

Αρκετές πόλεις της Ινδονησίας απαγόρευσαν σήμερα τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε διάφορες επαρχίες της πλέον πολυπληθούς χώρας στον κόσμο, όπου οποιαδήποτε εκδήλωση είναι επίμαχη.

Στη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού Ιάβα, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις μέσα σε ξενοδοχεία και συνέλαβε περισσότερα από 20 ζευγάρια τα οποία έκρινε ύποπτα για παραβίαση της απαγόρευσης. Οι ερωτευμένοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι σύντομα.

Στο τουριστικό νησί Λόμποκ, γειτονικό του Μπαλί, οι αρχές της πόλης Ματαράμ έδωσαν εντολή στην αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους μέσα στα σχολεία και να συλλάβει μαθητές που τυχόν γιόρτασαν το γεγονός. Ρομαντικές γιορτές μέσα σε ξενοδοχεία και καφέ ωστόσο επιτρέπονται, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην πόλη Μακασάρ, στο νότιο μέρος του νησιού Σουλαουέσι, ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου απαγορεύεται εδώ και χρόνια. «Ουδέποτε η ημέρα αυτή κηρύχθηκε γιορτή στη χώρα από την κυβέρνηση», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σιάμσου Ριζάλ.

Στην επαρχία Άτσεχ, οι αρχές έλαβαν εντολή να απαγορευτούν οι εορτασμοί για τον Άγιο Βαλεντίνο, όπως τα προηγούμενα χρόνια, επικαλούμενες θρησκευτικούς κανόνες. «Ο Άγιος Βαλεντίνος απηχεί μια κουλτούρα που δεν συνάδει με τη νομοθεσία της Άτσεχ και τον ισλαμικό νόμο», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου θεωρείται σε πολλές χώρες η γιορτή των ερωτευμένων. Αυτή την ημέρα, τα ζευγάρια ανταλλάσσουν λουλούδια και δώρα σε ένδειξη αγάπης.

Σε περίπου δέκα πόλεις του αρχιπελάγους της νοτιοανατολικής Ασίας εκδόθηκε απαγόρευση για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου. Το 2017, εκείνη την ημέρα η αστυνομία της Μακασάρ πραγματοποίησε εφόδους σε καταστήματα και κατάσχεσε προφυλακτικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΣήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο