LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 08 Φεβρουαρίου 2018 11:29

“Το Ελιξίριο του Έρωτα” από την ΜΕΤ Opera σε Ελλάδα και Κύπρο με την στήριξη του ΑΝΤ1

Το “The Met: Live in HD” παρουσιάζει το κωμικό διαμάντι του Gaetano Donizetti, «Το Ελιξίριο του Έρωτα». Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

MET OPERA - ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά τη sold – out παράσταση, «ΤΟΣΚΑ» του Puccini, που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων, καθώς περισσότεροι από 3.000 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση σε Ελλάδα και Κύπρο, παρουσιάζει το κωμικό διαμάντι του Gaetano Donizetti, «Το Ελιξίριο του Έρωτα».

Το φιλόμουσο κοινό, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, μία από τις πιο διάσημες, κωμικές όπερες, σε σκηνοθεσία Bartlett Sher και μουσική διεύθυνση του Domingo Hindoyan, στις συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου ANTENNA, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 19.00. Στο ντεμπούτο της στον ρόλο, η Pretty Yende, παρουσιάζεται ως η ζωηρή Αντίνα με τον Matthew Polenzani ως Νεμορίνο, τον απλό χωρικό που την ερωτεύεται. Μάλιστα, η ερμηνεία του Polenzani στο “Una furtiva lagrima” στις παραστάσεις της Met το 2013, αποτέλεσαν για το κοινό το σημείο αναφοράς εκείνης της σεζόν. Ο Davide Luciano κάνει το ντεμπούτο του στη Met, στο ρόλο του υπεροπτικού αρραβωνιαστικού της Αντίνα, του Μπελκόρε, και ο Ildebrando D’Arcangelo ερμηνεύει το ρόλο του γυρολόγου με το μαγικό φίλτρο, Δόκτορα Ντουλκαμάρα. Ο Domingo Hindoyan κάνει το ντεμπούτο του ως μαέστρος στη Met.

«Tο Ελιξίριο του Έρωτα» αποτελεί διαχρονικά μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες που έχουν γραφτεί. Το ποιητικό κείμενο είναι του Φελίτσε Ρομάνι, του διασημότερου Ιταλού συγγραφέα της εποχής του, το οποίο βασίζεται στο κείμενο του Εζέν Σκριμπ για την κωμική όπερα του Φρανσουά Ωμπέρ. Η πασίγνωστη μελωδία του “Una furtiva lagrima”, η ρομαντική και κωμική πλοκή του έργου, και το συγκινητικό του τέλος, είναι τα στοιχεία της παράστασης που την ξεχωρίζουν. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Teatro Cannobiana του Μιλάνου, στις 12 Μαΐου 1832. Το πρώτο Ελληνικό θέατρο που υποδέχτηκε αυτή την όπερα ήταν το Σαν Τζάκομο της Κέρκυρας, το 1835.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.

MET OPERA - ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Δείτε «Το Ελιξίριο του Έρωτα» σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μια από τις παρακάτω αίθουσες:

1.Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)

2.Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)

3.Βόλος (Κινηματοθέατρο Αχίλλειον)

4.Αλεξανδρούπολη (Δημοτικό Θέατρο)

5.Χανιά (ΚΑΜ)

6.Άγιος Νικόλαος (Κινηματογράφος REX)

7.Σύρος (Θέατρο Απόλλων)

8.Αγρίνιο (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο)

9.Καστοριά (Αμφιθέατρο ΤΕΙ)

10.Λεμεσός (Θέατρο Rialto)

11.Λάρνακα (Κ-CINEPLEX)

12.Λευκωσία (Κ-CINEPLEX)

13.Πάφος (Κ-CINEPLEX)

MET OPERA - ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος “The Met: Live in HD” από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι η MYTILINEOS.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com. 

Η σεζόν 2017-18 της ΜΕΤ Opera , συνεχίζεται με μια σειρά από επιλεγμένες παραγωγές της ΜΕΤ μέχρι και τον Απρίλιο 2018.

MET OPERA - ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

MET OPERA - ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

MET OPERA - ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο