LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018 20:29

Περιπολικό-ρομπότ κόβει κλήσεις και καταδιώκει κακοποιούς

Αστυνομίες διαφόρων χωρών, όπως της Βρετανίας και του Ντουμπάι, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για να εντάξουν στον στόλο τους τέτοια οχήματα.

FORD - ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Το αυτόνομο αστυνομικό όχημα χωρίς οδηγό - για το οποίο η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford κατέθεσε πρόσφατα τη σχετική τεχνολογική πατέντα- θα μπορεί να κρύβεται πίσω από δέντρα στις άκρες των δρόμων για να καταγράφει όσους ξεπερνούν το όριο ταχύτητας (θα στέλνει μετά τις κλήσεις στους οδηγούς μέσω Ίντερνετ), ενώ δε θα διστάζει να κάνει και καταδίωξη κάποιου κλέφτη ή άλλου παράνομου. Όλα αυτά μόνο του, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση για την πατέντα, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, το όχημα θα χρησιμοποιεί “εγκέφαλο” με τεχνητή νοημοσύνη (νευρωνικά δίκτυα) για να βρίσκει τις καλύτερες κρυψώνες, ώστε να εντοπίζει με τις κάμερες και τους αισθητήρες του τους παραβάτες που περνάνε με κόκκινο ή υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

Το αυτόνομο περιπολικό θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μέσω ασύρματων και δορυφορικών δικτύων επικοινωνίας με τα κεντρικά της αστυνομίας και με άλλα περιπολικά, καθώς και με άλλες κάμερες παρακολούθησης και αισθητήρες στους δρόμους.

Το ρομπο-περιπολικό θα αποφασίζει αν θα κόψει κλήση, την οποία θα στέλνει αμέσως μέσω διαδικτύου στο αυτοκίνητο του παραβάτη, ώστε αυτός να τη δει στην οθόνη του οχήματός του, ενώ ένα αντίγραφο θα στέλνεται και στη βάση δεδομένων της Τροχαίας.

FORD - ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Ford εκτιμά ότι ένα τέτοιο ρομπο-όχημα προορίζεται για τη δεκαετία του 2020, όταν πια τα αυτόνομα οχήματα θα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους δρόμους. Το 2021 η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δικό της πρώτο πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο.

Αστυνομίες διαφόρων χωρών, όπως της Βρετανίας και του Ντουμπάι, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να εντάξουν στο στόλο τους τέτοια οχήματα με τεχνητή νοημοσύνη. Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο κατά πόσο αυτό θα καταστεί εφικτό χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο