LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018 20:29

Περιπολικό-ρομπότ κόβει κλήσεις και καταδιώκει κακοποιούς

Αστυνομίες διαφόρων χωρών, όπως της Βρετανίας και του Ντουμπάι, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για να εντάξουν στον στόλο τους τέτοια οχήματα.

FORD - ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Το αυτόνομο αστυνομικό όχημα χωρίς οδηγό - για το οποίο η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford κατέθεσε πρόσφατα τη σχετική τεχνολογική πατέντα- θα μπορεί να κρύβεται πίσω από δέντρα στις άκρες των δρόμων για να καταγράφει όσους ξεπερνούν το όριο ταχύτητας (θα στέλνει μετά τις κλήσεις στους οδηγούς μέσω Ίντερνετ), ενώ δε θα διστάζει να κάνει και καταδίωξη κάποιου κλέφτη ή άλλου παράνομου. Όλα αυτά μόνο του, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση για την πατέντα, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, το όχημα θα χρησιμοποιεί “εγκέφαλο” με τεχνητή νοημοσύνη (νευρωνικά δίκτυα) για να βρίσκει τις καλύτερες κρυψώνες, ώστε να εντοπίζει με τις κάμερες και τους αισθητήρες του τους παραβάτες που περνάνε με κόκκινο ή υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

Το αυτόνομο περιπολικό θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μέσω ασύρματων και δορυφορικών δικτύων επικοινωνίας με τα κεντρικά της αστυνομίας και με άλλα περιπολικά, καθώς και με άλλες κάμερες παρακολούθησης και αισθητήρες στους δρόμους.

Το ρομπο-περιπολικό θα αποφασίζει αν θα κόψει κλήση, την οποία θα στέλνει αμέσως μέσω διαδικτύου στο αυτοκίνητο του παραβάτη, ώστε αυτός να τη δει στην οθόνη του οχήματός του, ενώ ένα αντίγραφο θα στέλνεται και στη βάση δεδομένων της Τροχαίας.

FORD - ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Ford εκτιμά ότι ένα τέτοιο ρομπο-όχημα προορίζεται για τη δεκαετία του 2020, όταν πια τα αυτόνομα οχήματα θα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους δρόμους. Το 2021 η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δικό της πρώτο πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο.

Αστυνομίες διαφόρων χωρών, όπως της Βρετανίας και του Ντουμπάι, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να εντάξουν στο στόλο τους τέτοια οχήματα με τεχνητή νοημοσύνη. Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο κατά πόσο αυτό θα καταστεί εφικτό χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Σήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς ΠειραιάΣήμερα 21:14 | Ειδήσεις

Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφηκαν στη Λεωφόρο Κηφισού, μετά από σύγκρουση τεσσάρων Ι.Χ. στο ύψος της οδού Λασκαράτου, στην περιοχή του Περιστερίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Στην πόρτα της εξόδου ο Τετέ - Έρχεται νωρίτερα ο Παντελίδης22:16Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28Καματερό: Συνελήφθη 21χρονος ο οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος 40χρονου19:14Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι "τέλεια"18:32Ουκρανία: Νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διόρισε ο Ζελένσκι18:18Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο