LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018 20:29

Περιπολικό-ρομπότ κόβει κλήσεις και καταδιώκει κακοποιούς

Αστυνομίες διαφόρων χωρών, όπως της Βρετανίας και του Ντουμπάι, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για να εντάξουν στον στόλο τους τέτοια οχήματα.

FORD - ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Το αυτόνομο αστυνομικό όχημα χωρίς οδηγό - για το οποίο η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford κατέθεσε πρόσφατα τη σχετική τεχνολογική πατέντα- θα μπορεί να κρύβεται πίσω από δέντρα στις άκρες των δρόμων για να καταγράφει όσους ξεπερνούν το όριο ταχύτητας (θα στέλνει μετά τις κλήσεις στους οδηγούς μέσω Ίντερνετ), ενώ δε θα διστάζει να κάνει και καταδίωξη κάποιου κλέφτη ή άλλου παράνομου. Όλα αυτά μόνο του, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση για την πατέντα, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, το όχημα θα χρησιμοποιεί “εγκέφαλο” με τεχνητή νοημοσύνη (νευρωνικά δίκτυα) για να βρίσκει τις καλύτερες κρυψώνες, ώστε να εντοπίζει με τις κάμερες και τους αισθητήρες του τους παραβάτες που περνάνε με κόκκινο ή υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

Το αυτόνομο περιπολικό θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μέσω ασύρματων και δορυφορικών δικτύων επικοινωνίας με τα κεντρικά της αστυνομίας και με άλλα περιπολικά, καθώς και με άλλες κάμερες παρακολούθησης και αισθητήρες στους δρόμους.

Το ρομπο-περιπολικό θα αποφασίζει αν θα κόψει κλήση, την οποία θα στέλνει αμέσως μέσω διαδικτύου στο αυτοκίνητο του παραβάτη, ώστε αυτός να τη δει στην οθόνη του οχήματός του, ενώ ένα αντίγραφο θα στέλνεται και στη βάση δεδομένων της Τροχαίας.

FORD - ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Ford εκτιμά ότι ένα τέτοιο ρομπο-όχημα προορίζεται για τη δεκαετία του 2020, όταν πια τα αυτόνομα οχήματα θα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους δρόμους. Το 2021 η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δικό της πρώτο πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο.

Αστυνομίες διαφόρων χωρών, όπως της Βρετανίας και του Ντουμπάι, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να εντάξουν στο στόλο τους τέτοια οχήματα με τεχνητή νοημοσύνη. Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο κατά πόσο αυτό θα καταστεί εφικτό χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘρίλερ στη Φωκίδα: Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες στα ΒαρδούσιαΣήμερα 14:08 | Ειδήσεις

«Οι έρευνες διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς στην περιοχή επικρατούν δυσμενή καιρικά φαινόμενα, με χαμηλές θερμοκρασίες και περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά τμήματα των Βαρδουσίων», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Θάνατος 7χρονου στη Ροδόπη: Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα - Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημαΣήμερα 14:41 | Ειδήσεις

ΜΙα ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για την μοιραία πυρκαγιά.

Άρης Μουγκοπέτρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο μουσικός μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλήΣήμερα 13:50 | Ειδήσεις

Ο μουσικός κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, όπου οδηγήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και πήρε αναβολή για την Δευτέρα για την δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Κολωνάκι: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ελένης Παπαδοπούλου - Συνελήφθη ο γιος τηςΣήμερα 12:04 | Ειδήσεις

Ο 60χρονος φέρεται να νάρκωσε και να έκαψε τη μητέρα του, μέσα στο σπίτι της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φαρμακονήσι - Διάσωση παράτυπων μεταναστών: Συνεχίζονται οι έρευνες για μία ανήλικη15:08Θάνατος 7χρονου στη Ροδόπη: Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα - Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα14:54Απεργούν αύριο ηθοποιοί και μουσικοί14:40Θρίλερ στη Φωκίδα: Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες στα Βαρδούσια14:25Άρης Μουγκοπέτρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο μουσικός μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή14:11Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εξαπάτηση 70χρονης13:57Μαρκ Ρούτε: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη13:43Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου: Τροχαίο με έναν 16χρονο νεκρό και 4 τραυματίες13:28Αυστηρή απάντηση Δένδια στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν απειλεί - Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα13:14Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα12:59e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:44Κολωνάκι: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ελένης Παπαδοπούλου - Συνελήφθη ο γιος της12:30Έφτασε στον εισαγγελέα Τρίπολης ο Άρης Μουγκοπέτρος (βίντεο)12:16Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών12:02Στο Ασκληπιείο Βούλας ανήλικη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος11:48Συνάντηση με τον Τραμπ πριν την Πρωτοχρονιά θέλει ο Ζελένσκι11:34Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η δωρεά οργάνων και ιστών από 57χρονο δότη11:20Συναγερμός στη Φωκίδα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στην περιοχή του Αθανασίου Διάκου11:05Αγρότες: Νέα πανελλαδική σύσκεψη για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων10:51Τροχαίο με λεωφορείο στο Μεξικό - Τουλάχιστον 10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (εικόνες)10:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο