LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2018 00:00

Στο “σφυρί” για πάνω από 9 εκατομμύρια ασυνήθιστος πίνακας του Ντεγκά

Το ασυνήθιστο στον συγκεκριμένο πίνακα είναι ότι ζωγραφίστηκε σε λινό και όχι σε χαρτί, όπως συνήθιζε ο ιμπρεσιονιστής ζωγράφος.

Στα παρασκήνια - Πίνακας - Ντεγκά

Ένα αξιοσημείωτο παστέλ του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Εντγκάρ Ντεγκά, ο πίνακας "Στα παρασκήνια", θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο από τον οίκο Christie's στις 27 Φεβρουαρίου και η τιμή του εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 9-13,7 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1882-85 και εικονίζει δύο χορεύτριες, προφίλ, στα παρασκήνια της Όπερας του Παρισιού. Ήταν ένα από τα ελάχιστα έργα του για τα οποία ο Ντεγκά έδωσε την άδεια να αναπαραχθούν όταν ήταν ακόμη εν ζωή.

Ο πίνακας αγοράστηκε από τον μαικήνα Ανρί Ρουάρ, στενό φίλο του ζωγράφου και έμεινε στην οικογένειά του μέχρι το 1997. Τότε πουλήθηκε στον σημερινό ιδιοκτήτη του, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη. Ο πίνακας θα εκτεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη και κατόπιν στο Λονδίνο, στον οίκο Christie's.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1880 ο Ντεγκά εγκατέλειψε σταδιακά την ελαιογραφία και στράφηκε στην αμεσότητα του παστέλ, υπενθύμισε ο οίκος δημοπρασιών. Το ασυνήθιστο στον συγκεκριμένο πίνακα είναι ότι ζωγραφίστηκε σε λινό και όχι σε χαρτί, όπως συνήθιζε ο ζωγράφος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τραμπ: Έχασε τη ζωή του ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο