LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2017 14:22

FAMELAB 2018: Διεθνής Διαγωνισμός για την επικοινωνία της επιστήμης

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη νέων ταλέντων στο «άνοιγμα» της επιστήμης στο ευρύ κοινό.

FameLab - διαγωνισμός - νέοι επιστήμονες

Το British Council, σε συνεργασία με το Hub Science, διοργανώνουν τον διεθνή διαγωνισμό FameLab, θέλοντας να αναδείξουν για δωδέκατη συνεχή χρονιά τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης. Ο διαγωνισμός έχει δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες νέους να μοιραστούν το πάθος τους για τo «άνοιγμα» της  επιστήμη στο ευρύ κοινό και να ξεχωρίσουν για την επικοινωνιακή τους δεινότητα. Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία!

Ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα 12 και Τετάρτη 14 Μαρτίου στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα, πλησίον μετρό Κεραμεικού) και στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 13 Μαρτίου στο British Council (Τσιμισκή 43 54623, Θεσσαλονίκη). Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Στάθη Γκόνο (Διευθυντής Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), τον Κώστα Καρπούζη (διευθυντής ερευνών/ΕΠΙΣΕΥ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), και τον Νίκο Ανδρίτσο (δημοσιογράφος, διευθυντής ραδιοφώνου ΣΚΑΙ 100,3) θα επιλέξει αυτούς που θα περάσουν στον μεγάλο τελικό.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους μέχρι τη Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 μέσα από την ιστοσελίδα www.britishcouncil.gr/en/famelab. Όσοι επιθυμούν, αλλά για κάποιο λόγο δεν θα  μπορούν να παρευρεθούν σε κανέναν από τους προκριματικούς γύρους σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, έχουν τη δυνατότητα  να συμμετάσχουν υποβάλλοντας video. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100) στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2018.

FameLab - διαγωνισμός - νέοι επιστήμονες

Βραβεία

Ο νικητής του τελικού θα μεταβεί στο Cheltenham Festival στη Βρετανία τον Ιούνιο με όλα τα έξοδα πληρωμένα προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών στο International FameLab 2018.

Οι 10 φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο Masterclass στην Επικοινωνία.

Οι τρεις finalist της κριτικής επιτροπής, όσο και ο αγαπημένος του κοινού, θα κερδίσουν μοναδικά δώρα τεχνολογίας.

Παράλληλα, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H Ιστορία του FameLab

Το FameLab© είναι σήμα κατατεθέν του Cheltenham Festival, ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που διοργανώνει  τέσσερα από τα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας στους τομείς της Jazz, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής και των Επιστημών.

FameLab - διαγωνισμός - νέοι επιστήμονες

Το FameLab δημιουργήθηκε το 2005 από το Cheltenham Science Festival σε συνεργασία με τη NESTA με τη χορηγία και την υποστήριξη από τους Pfizer, Silicon 19, Channel 4 και The Daily Telegraph. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία ο διαγωνισμός σε συνεργασία με το British Council άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία, την Αφρική και την Αμερική. Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός  πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Το British Council

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία του βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Η Βρετανία πρωτοπορεί στην επικοινωνία της επιστήμης και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να προωθηθεί η επιστήμη σε ένα μη-επιστημονικό κοινό. Η επικοινωνία της επιστήμης έχει σκοπό να αλλάξει τα στερεότυπα σχετικά με τους ερευνητές, να καταδείξει στο κοινό τη χρησιμότητα ορισμένων επιστημονικών και τεχνολογικών ζητημάτων και να ενθαρρύνει και δικαιολογήσει την ανάγκη επένδυσης στην  έρευνα.

FameLab - διαγωνισμός - νέοι επιστήμονες

Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με το Hub Science και την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και δήλωση συμμετοχών στο: www.britishcouncil.gr/famelab


ΕΝΟΤΗΤΕΣ FamelabBritish Council
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητεςΣήμερα 18:48 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι είχαν να δουν τέτοια βροχή 25 χρόνια και περιμένουν η βροχή να σταματήσει εντελώς για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς των καταστροφών.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγέςΣήμερα 21:24 | Ειδήσεις

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας ΚαργάκηΣήμερα 22:35 | Ειδήσεις

Το επεισόδιο χαρακτηρίστηκε σοβαρό και ενδεχομένως, αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες για την ευρείας κλίμακας αναδιάταξη.

Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτιαΣήμερα 21:07 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για το αν θα συνεχιστούν τα φαινόμενα το βράδυ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας Καργάκη22:43Όρμπαν: "Κρίσιμες" οι επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Η συνάντηση κορυφής της Βουδαπέστης πλησιάζει22:28Έδεσσα: Η ανακοίνωση των διασωστών του ΕΚΑΒ για το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια22:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγές 22:00Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο21:46Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτια21:32ΕΕ: Αύριο συνάντηση ηγετών για την κατάσταση στην Ουκρανία21:18Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε με το ΙΧ του στη θάλασσα21:04Παναθηναϊκός: Ο Ματίας Λεσόρ στην Πορτογαλία για αρθροσκόπηση20:50Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητες20:36Ρωσία: Στα χέρια του Πούτιν το ειρηνευτικό σχέδιο με την Ουκρανία20:22Αττική: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί που επέδειξαν πλαστές άδειες οδήγησης20:08Tae Kwon Do: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Αριστείδης Ψαρρός, "αργυρές" οι Ασημάκη και Κλακάλα19:54Θεοδωρικάκος: Με τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή ενισχύουμε ουσιαστικά την προστασία του καταναλωτή19:40Σαντορίνη: Συνελήφθη 48χρονος που πουλούσε "πειρατικά" συνδρομητικά κανάλια19:26Σοβαρό τροχαίο στο Παγκράτι με παράσυρση πεζής19:12Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: Έκανα 5-6 διαφορετικές προτάσεις που δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους18:58Κακοκαιρία: Πάνω από 300 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική - Πού χρειάστηκαν περισσότερο παροχή βοήθειας18:44Formula 1 - Λάντο Νόρις: Χαίρομαι που είχα αυτό το κάπως άσχημο ξεκίνημα18:30Η ΕΕ δεν έχει λάβει επισήμως το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για την Ουκρανία – Θα το συζητήσει στη σύνοδο κορυφής της G2018:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο