LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου 2017 08:59

Το Dragon της SpaceX “έδεσε” στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

To Dragon θα μείνει στον ISS έως τα μέσα Ιανουρίου, οπότε θα επιστρέψει στη Γη, πέφτοντας άθικτο στον Ειρηνικό στα ανοιχτά της Καλιφόρνια.

Dragon - SpaceX

Για δεύτερη φορά η κάψουλα Dragon (Δράκοντας) της ιδιωτικής αμερικανικής διαστημικής εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ έφθασε και προσδέθηκε με επιτυχία στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την Κυριακή, μεταφέροντας εφόδια στους αστροναύτες που μένουν σε αυτόν, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο ρομποτικός βραχίονας του ISS 'έπιασε' την μη επανδρωμένη κάψουλα και την προσέδεσε με ασφάλεια στον Σταθμό, σε ύψος 405 χιλιομέτρων πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. To Dragon θα μείνει στον ISS έως τα μέσα Ιανουρίου, οπότε θα επιστρέψει στη Γη, πέφτοντας άθικτο στον Ειρηνικό στα ανοιχτά της Καλιφόρνια.

«Είναι μια σημαντική μέρα που βλέπουμε το Dragon να επιστρέφει στον ISS», δήλωσε εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στο Κέντρο Ελέγχου στο Χιούστον, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Dragon μετέφερε συνολικό φορτίο βάρους 2,2 τόνων στον ISS, μεταξύ άλλων τρόφιμα, ανταλλακτικά και εξοπλισμό για επιστημονικά πειράματα, όπως η μελέτη του καρκίνου του θυρεοειδούς και η καλλιέργεια κριθαριού στο διάστημα.

Ήταν η πρώτη φορά που η SpaceΧ έκανε μια πλήρως «ανακυκλωμένη» εκτόξευση, καθώς έστειλε στο διάστημα τόσο ένα πύραυλο Falcon 9 (Γεράκι), όσο και μια κάψουλα που είχαν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν. Μετά την εκτόξευση και την ανύψωση του Dragon, το πρώτο τμήμα του πυραύλου επέστρεψε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, ενώ το δεύτερο μέρος του πυραύλου μαζί με την κάψουλα συνέχισαν για τον ISS.

Με τον τρόπο αυτό, η SpaceX αναμένεται να μειώσει σημαντικά το κόστος των διαστημικών πτήσεων. Ο μεγαλύτερος πελάτης της είναι η NASA, με την οποία έχει υπογράψει συμβόλαιο ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)Σήμερα 16:49 | Ειδήσεις

Για «κοστολογημένο και καλά μελετημένο σχέδιο ανάταξης των βασικών υποδομών της Θεσσαλίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το Μουζάκι

Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντεςΣήμερα 18:20 | Ειδήσεις

Ποιους αφορά η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεις καταβολών, την οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται η σταδιακή απομάκρυνση του φαινομένου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Φωτιά στους Σχίνους Ηλείας (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο