LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 04 Δεκεμβρίου 2017 16:36

Στο “σφυρί” επιστολές και φωτογραφίες της Γκρέτα Γκάρμπο

Οι επιστολές της Γκάρμπο αποκαλύπτουν ένα κομμάτι της βαθιάς μοναξιάς μιας από τις πιο αινιγματικές σταρ του Χόλιγουντ...

AP - Γκρέτα Γκάρμπο - Greta Garbo

Τριάντα έξι επιστολές της Γκρέτα Γκάρμπο που θα τεθούν σε δημοπρασία από τον οίκο Σόθμπις στο Λονδίνο στις 12 Δεκεμβρίου, αποκαλύπτουν ένα κομμάτι της βαθιάς μοναξιάς μιας από τις πιο αινιγματικές σταρ του Χόλιγουντ.

Η Σουηδο-αμερικανίδα ηθοποιός που παρέμεινε ένα μυστηριώδες ίνδαλμα του κινηματογράφου μέχρι τον θάνατό της το 1990, σε ηλικία 84 ετών, ελάχιστες φορές άφησε τα Μέσα Ενημέρωσης να την πλησιάσουν.

Η Γκάρμπο που κέρδισε τον θαυμασμό για την ομορφιά της, η "Θεϊκή" όπως την αποκαλούσαν, έθεσε τέλος το 1941, σε ηλικία μόλις 36 ετών, στην κινηματογραφική της καριέρα που είχε αρχίσει 19 χρόνια νωρίτερα στη Σουηδία.

"Μέχρι τον θάνατό της το 1990, η Γκάρμπο έζησε μόνη στο Μανχάταν, χωρίς να παντρευτεί ποτέ ή να αποκτήσει παιδί. Αρνήθηκε τις συνεντεύξεις, τα αυτόγραφα, τις πρεμιέρες, τα γράμματα των θαυμαστών σε όλη τη διάρκεια της ζωής της", εξηγεί ο Σόθμπις στην ιστοσελίδα του.

Επιστολές - Γκρέτα Γκάρμπο - δημοπρασία - Λονδίνο

Αντίθετα "λάτρευε να γράφει επιστολές", προσθέτει ο Σόθμπις που βγάζει στο «σφυρί» 36 γράμματά της που δεν φέρουν την υπογραφή της και απευθύνονται στη σουηδέζα κόμισσα Χέρκε Βάχτμαϊστερ, την οποία επισκεπτόταν η Γκάρμπο όταν επέστρεφε στη γενέτειρα της, τη Σουηδία.

Στη φίλη της, η Γκάρμπο αφηγείται, μέσα από 100 και πλέον σελίδες, γραμμένες κυρίως στα σουηδικά, τη μοναξιά και τη μελαγχολία που τη διακατείχε, όπως και την επιθυμία της να δραπετεύσει από την κινηματογραφική βιομηχανία και τη διασημότητα που είχε αποκτήσει.

Επιστολές - Γκρέτα Γκάρμπο - δημοπρασία - Λονδίνο

"Είμαι σχεδόν πάντα μόνη και μιλώ στον εαυτό μου. Πηγαίνω μέχρι την παραλία για να κάνω περίπατο και αυτό είναι πάντα υπέροχο. Αλλά αυτό είναι όλο", έγραφε το 1939 από το Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια όπου διέμενε τότε.

Γεννημένη το 1905 στη Στοκχόλμη, η Γκρέτα Γκούσταφσον έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο της με την ταινία "Luffar Petter" ("Πήτερ ο Αλήτης", 1922) του Σουηδού 'Ερικ A. Πέτσλερ. Έφυγε για τις ΗΠΑ το 1925 και επιβλήθηκε με την ερμηνεία της στις ταινίες όπως το "Γκραν Οτέλ" (1932), "Η Βασίλισσα Χριστίνα" (1933), "Άννα Καρένινα" (1935), "Μαρί Βαλέφσκα" (1937), "Νινότσκα" (1939).

Επιστολές - Γκρέτα Γκάρμπο - δημοπρασία - Λονδίνο

Οι επιστολές, όπως και περίπου εκατό φωτογραφίες που δείχνουν την Γκάρμπο στο σπίτι των Βάχτμαϊστερ, εκτιμάται ότι μπορεί να πωληθούν μεταξύ 15.000 και 20.000 στερλινών (περίπου 17.000 και 22.700 ευρώ).

Επιστολές - Γκρέτα Γκάρμπο - δημοπρασία - Λονδίνο

Επιστολές - Γκρέτα Γκάρμπο - δημοπρασία - Λονδίνο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζιΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Πως θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε ποιες περιοχές παρουσιάζεται μεγαλύτερη επικινδυνότητα. 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός06:14Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο