LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2017 20:22

Τόσκας στον ΑΝΤ1: δεν βοήθησαν οι Τούρκοι για τις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική

Τι ανέφερε ο Αν. Υπ. Προστασίας του Πολίτη για την στάση των 9 Τούρκων, τα σχέδια τους και τα ευρήματα στα τρία διαμερίσματα τους, στην Αττική.

Ν. Τόσκας - έρευνες - αντιτρομοκρατική - Νέος Κόσμος

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας, για την συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και τις συλλήψεις φερόμενων ως Τούρκων εξτρεμιστών.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να προσανατολίζουν τις έρευνες σε πιθανό χτύπημα των προσαχθέντων κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ο Τούρκος Πρόεδρος επισκεφθεί την Αθήνα», είπε ο Νίκος Τόσκας, συμπληρώνοντας «είχαμε κάποιες ενδείξεις, έγινε παρακολούθηση, βρέθηκαν αυτά που ανακοινώθηκαν και συνεχίζουμε τις έρευνες».

Σύμφωνα με τον υπουργό , η διακρίβωση των σχεδίων που είχαν οι συλληφθέντες «είναι θέμα των ερευνών τις επόμενες ημέρες», λέγοντας ότι προχωρά «η εξέταση των χώρων που ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι. Τώρα προσπαθούμε να προσπαθούμε να διαλευκάνουμε τι ετοίμαζαν».

«Έχουν βρεθεί υλικά με τα οποία μπορούσαν να κατασκευαστούν εκρηκτικά «εμπορικού τύπου», δηλαδή χαμηλής ισχύος. Βρέθηκε και ποσότητα έτοιμων εκρηκτικών «εμπορικού τύπου», καθώς και ένα πιστόλι», είπε ο κ. Τόσκας αναφορικά με τα ευρήματα στα τρία διαμερίσματα.

 Όπως διευκρίνισε ο κ. Τόσκας, αναφορικά με τον «τρομοκρατικό προσανατολισμό» των συλληφθέντων, «ο ένας από αυτούς είχε ανάμειξη στην «υπόθεση της Χίου» το 2013, υπήρχε ένταλμα σύλληψης του και ανήκε στην συγκεκριμένη ομάδα. Μπορούμε να κάνουμε συνειρμούς, ωστόσο εκείνοι δεν έχουν αποδεχθεί ότι ανήκουν στην συγκεκριμένη ομάδα».

«Οι προσαχθέντες δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι με τις Αρχές», σημείωσε ο Νίκος Τόσκας, συμπληρώνοντας ότι «θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο λειτουργίας μιας δημοκρατικής χώρας».

Αντιτρομοκρατική - διαμέρισμα - Καλλιθέα

«Δεν υπήρχε συνεργασία με καμία ξένη υπηρεσία. Οι πληροφορίες και οι έρευνες και ότι σχετίζεται με αυτήν την υπόθεση είναι έργο αποκλειστικά της ΕΛ.ΑΣ και δεν υπάρχει καμία συνεργασία με ξένες Αρχές», υπογράμμισε ο Νίκος Τόσκας, επισημαίνοντας ότι «ούτε εκ των υστέρων έχουν ζητηθεί πληροφορίες και διευκρινίσεις από την τουρκική πλευρά».

Στην Δικαιοσύνη οδηγούνται οι συλληφθέντες

Οι εννιά Τούρκοι υπήκοοι, 8 άνδρες και μια γυναίκα, που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα οδηγούνται την Τετάρτη στη δικαιοσύνη.

Στα τρία διαμερίσματα που έγιναν οι συλλήψεις των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι ύποπτοι είχαν νοικιάσει δυο διαμερίσματα σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους στον Νέο Κόσμο στις οδούς Σπινθάρου και Μπαμπανού και ένα τρίτο στη Θησέως στην Καλλιθέα.  Τα μέλη της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης διέμεναν ανά τρεις σε πυκνοκατοικημένα σημεία για να περνούν απαρατήρητοι, αλλά και για να μπορέσουν να διαφύγουν σε περίπτωση που αποκαλυφθούν. Υπολόγιζαν όμως χωρίς την αντιτρομοκρατική, καθώς άνδρες της Υπηρεσίας έπιασαν τους τρομοκράτες στον ύπνο. Ορισμένοι προσπάθησαν την τελευταία στιγμή να πετάξουν κάποια αντικείμενα από το παράθυρο. Μάλιστα, χρειάστηκε επέμβαση πυροσβεστών για να συγκεντρωθούν τα υλικά που προσπάθησαν να ξεφορτωθούν.

Νίκος Τόσκας - Δελτίο Ειδήσεων - ΑΝΤ1 - Τούρκοι - γιάφκες

Για τον Ρουβίκωνα 

Ερωτηθείς για την δράση των μελών του «Ρουβίκωνα» και την αντιμετώπιση τους από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι «η αντιπολίτευση θα έπρεπε να “κοιτάξει” πως αντιμετωπίζουμε τις εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία μας», συμπληρώνοντας ότι «ο Ρουβίκωνας προσπαθεί να “παίξει”, περπατώντας …στα όρια του νόμου. Εμείς δεν μπορούμε να περπατάμε στα όρια του νόμου. Όταν έχουμε στοιχεία, προβαίνουμε σε ότι πρέπει».

Ερωτηθείς για τις καταστροφές στην Περιφέρεια Αττικής και την εισβολή  στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «οι αστυνομικές αρχές κάνουν ό,τι πρέπει και πολλές φορές μέλη του Ρουβίκωνα έχουν συλληφθεί και οδηγούνται στην Δικαιοσύνη, η οποία παίρνει τις αποφάσεις», υποστηρίζοντας πάντως ότι σε ότι αφορά την Κυβέρνηση, η δράση της ομάδας των αντιεξουσιαστών «δεν μας αρέσει και μας δημιουργεί πρόβλημα».

Για τα Εξάρχεια

Σε ότι αφορά την κατάσταση στα Εξάρχεια και την δράση των αντιεξουσιαστών, η οποία προσφάτως οδήγησε και στον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου ανήμερα στην πορεία για την «17η Νοέμβρη», ο κ. Τόσκας ισχυρίστηκε ότι «η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου ήταν η πιο ήρεμη των τελευταίων ετών, διότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί ήταν πολύ αποτελεσματικά», συμπληρώνοντας ότι συνομίλησε σήμερα με την δικηγόρο που χτυπήθηκε από την φωτοβολίδα, η υγεία της οποίας αποκαθίσταται σταδιακά.

Όπως είπε ο κ. Τόσκας, «το σχέδιο για τα Εξάρχεια θέλει μια διαχρονικότητα και δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνο αστυνομικά μέτρα, αλλά θέλει και παρεμβάσεις από τον Δήμο και άλλους φορείς», λέγοντας ακόμη ότι «από πλευράς του Υπουργείου γίνονται βήμα- βήμα παρεμβάσεις στην περιοχή, αρχίζοντας από το χτύπημα στις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”Σήμερα 10:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ για την «επιδείνωση της υγείας του Κάρολου» και τα σχέδια για την κηδεία με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο