LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2017 21:12

Βρέθηκε “πιθανόν καρκινογόνα” ουσία σε όσπρια, ζυμαρικά και δημητριακά

Ποια είναι η τοξική ουσία που ανιχνεύτηκε στα τρόφιμα και από πού είχαν αγοραστεί. Τι προέκυψε από τις αναλύσεις. 

AP - Δημητριακά - όσπρια

Υπολείμματα γλυφοσάτης, μιας ουσίας που έχει χαρακτηριστεί ως "πιθανόν καρκινογόνα" από μια υπηρεσία του ΟΗΕ, βρέθηκαν σε δημητριακά για το πρόγευμα, σε όσπρια και σε ζυμαρικά, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Generations Futures, αφού προχώρησε στη χημική ανάλυση τριάντα δειγμάτων.

Από τις αναλύσεις αυτές ωστόσο δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση του ανώτατου ορίου καταλοίπων (ΑΟΚ) που αφορά τα υπολείμματα των ζιζανιοκτόνων.

"Βρέθηκαν υπολείμματα σε περισσότερα από τα μισά δείγματα", ανέφερε ο Φρανσουά Βεϊγερέτ, ο εκπρόσωπος και διευθυντής της μκο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Τα 16 από τα 30 δείγματα περιείχαν γλυφοσάτη, δηλαδή το 53,3%", σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης.

Στο κείμενο αυτό πάντως δεν εξετάζεται ο κίνδυνος για την υγεία από την έκθεση στη γλυφοσάτη. "Προφανώς, δεν υπάρχει κίνδυνος οξείας δηλητηρίασης όμως γνωρίζουμε ότι η έκθεση σε ένα καρκινογόνο προϊόν μαζί με άλλα, σε άλλους περιβαλλοντικούς τομείς, επί χρόνια και χρόνια, δεν είναι καθόλου καλή είδηση για την υγεία των ανθρώπων", συνέχισε ο Βεϊγερέτ.

Τα προϊόντα που αναλύθηκαν (ζυμαρικά, μπισκότα, φακές, καρότα και άλλα) είχαν όλα αγοραστεί από το σουπερμάρκετ. Μόνο δύο από τα 7 δείγματα των ζυμαρικών περιείχαν γλυφοσάτη, ενώ η ουσία εντοπίστηκε σε 7 από τα 8 πακέτα των δημητριακών για το πρόγευμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο