LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2017 21:12

Βρέθηκε “πιθανόν καρκινογόνα” ουσία σε όσπρια, ζυμαρικά και δημητριακά

Ποια είναι η τοξική ουσία που ανιχνεύτηκε στα τρόφιμα και από πού είχαν αγοραστεί. Τι προέκυψε από τις αναλύσεις. 

AP - Δημητριακά - όσπρια

Υπολείμματα γλυφοσάτης, μιας ουσίας που έχει χαρακτηριστεί ως "πιθανόν καρκινογόνα" από μια υπηρεσία του ΟΗΕ, βρέθηκαν σε δημητριακά για το πρόγευμα, σε όσπρια και σε ζυμαρικά, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Generations Futures, αφού προχώρησε στη χημική ανάλυση τριάντα δειγμάτων.

Από τις αναλύσεις αυτές ωστόσο δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση του ανώτατου ορίου καταλοίπων (ΑΟΚ) που αφορά τα υπολείμματα των ζιζανιοκτόνων.

"Βρέθηκαν υπολείμματα σε περισσότερα από τα μισά δείγματα", ανέφερε ο Φρανσουά Βεϊγερέτ, ο εκπρόσωπος και διευθυντής της μκο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Τα 16 από τα 30 δείγματα περιείχαν γλυφοσάτη, δηλαδή το 53,3%", σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης.

Στο κείμενο αυτό πάντως δεν εξετάζεται ο κίνδυνος για την υγεία από την έκθεση στη γλυφοσάτη. "Προφανώς, δεν υπάρχει κίνδυνος οξείας δηλητηρίασης όμως γνωρίζουμε ότι η έκθεση σε ένα καρκινογόνο προϊόν μαζί με άλλα, σε άλλους περιβαλλοντικούς τομείς, επί χρόνια και χρόνια, δεν είναι καθόλου καλή είδηση για την υγεία των ανθρώπων", συνέχισε ο Βεϊγερέτ.

Τα προϊόντα που αναλύθηκαν (ζυμαρικά, μπισκότα, φακές, καρότα και άλλα) είχαν όλα αγοραστεί από το σουπερμάρκετ. Μόνο δύο από τα 7 δείγματα των ζυμαρικών περιείχαν γλυφοσάτη, ενώ η ουσία εντοπίστηκε σε 7 από τα 8 πακέτα των δημητριακών για το πρόγευμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις09:33Πάτρα: Συλλήψεις για πωλήσεις αλκοόλ σε ανήλικους09:19Τσιάρας στον ΑΝΤ1: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά έως ένα σημείο09:05Τροχαίο στη Λούτσα: "Ο οδηγός δεν κατάλαβε ότι είχε σκοτώσει τον 24χρονο" δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)08:50Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζητάει προεδρική χάρη στη δίκη του για διαφθορά08:35Γουίτκοφ: Ο απεσταλμένος του Τραμπ σήμερα στη Μόσχα08:21Πάτρα: Νέο περιστατικό πτώσης σοβά στο κέντρο της πόλης08:07Αγρότες – μπλόκα: Παραμένει αποκλεισμένος ο Ε-6507:52Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του07:38ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία07:24Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Οι δέκα ημερομηνίες “σταθμός”07:10ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 5 Δεκεμβρίου06:56Τραμπ: Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία δεν βοηθάει τις διαπραγματεύσεις για ειρήνη06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1η Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Ρούμπιο: Παραγωγικές οι συζητήσεις στη Φλόριντα - Μένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει23:59Ρέθυμνο: Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα στην Καλλιθέα (εικόνες)23:47Στις Βρυξέλλες αύριο ο Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ23:34Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Θεαματικό ντέρμπι για... γερά νεύρα και επικράτηση της Ένωσης23:20Λακωνία: Εξερράγη φιάλη υγραερίου σε καφετέρια στη Νεάπολη (βίντεο)23:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο