LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2017 06:39

Παππάς: Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον τομέα του διαστήματος

Την εκτόξευση του δορυφόρου με το όνομα HELLAS SAT 3 παρακολούθησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. "Η Ελλάδα ανακάμπτει. Και το κάνει σε όλους τους τομείς" τόνισε.

Νίκος Παππάς - Hellas Sat

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η εκτόξευση του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου με το όνομα HELLAS SAT 3 και τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου. Η εκτόξευση έγινε από το διαστημικό κέντρο Arianespace στο Κουρού της γαλλικής Γουιάνας.

Από το διαστημικό κέντρο όπου παρακολούθησε την εκτόξευση του δορυφόρου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε αποκλειστική δήλωσή του προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ σημείωσε πως η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 3 συνιστά μια σημαντική στιγμή για τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε: «Η Ελλάδα, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας και αδράνειας, επιστρέφει δυναμικά στον τομέα του διαστήματος, με στόχο να αξιοποιήσει τη δορυφορική τεχνολογία και τις καινοτόμες εφαρμογές, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την καίρια -σε τομείς, όπως των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών- γεωπολιτική της θέση.

Η πολύμηνη εργασία και διαπραγμάτευση των στελεχών του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μέχρι την αποψινή εκτόξευση του δορυφόρου, εκτός από την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο διάστημα, εξασφάλισε για τη χώρα μας:

Eκτόξευση - HELLAS SAT 3

1. Εξι αναμεταδότες έναντι τριών, που προέβλεπε η αρχική Σύμβαση, όπως είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, και των δύο αναμεταδοτών που τελικά παραδόθηκαν. Επιπλέον 17 χρονοαναμεταδότες, έναντι του τμήματος της προηγούμενης σύμβασης που ουδέποτε υλοποιήθηκε. Ουσιαστικά, υπερτριπλασιάζουμε τα ωφέλη της χώρας.

2. Τρεις επίγειους δορυφορικούς κομβικούς σταθμούς Hub, καθώς και διακόσια τερματικά, που θα καλύψουν νευραλγικούς τομείς, όπως της 'Αμυνας, της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας.

3. Τη διασφάλιση της παρουσίας της στο διάστημα, που ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση και την επέκταση σχετικών δραστηριοτήτων. Πλέον, ερευνητές και εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διαστήματος, βρίσκουν τη στήριξη που τους αρμόζει.

Επιπλέον, ο Hellas Sat 3 θα δώσει για πρώτη φορά στους επιβάτες των αεροπλάνων στην Ευρώπη πρόσβαση στο Ιντερνετ. "Το μήνυμα που έστειλε απόψε η χώρα μας έχει πολλούς αποδέκτες. Και είναι απολύτως ξεκάθαρο: Η Ελλάδα ανακάμπτει. Και το κάνει σε όλους τους τομείς. Η θέση μας πως πρέπει να ‘'φέρουμε το Αύριο, Σήμερα για όλους'' αποκτά ουσία" κατέληξε ο Νίκος Παππάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρούμπιο: Παραγωγικές οι συζητήσεις στη Φλόριντα - Μένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει23:59Ρέθυμνο: Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα στην Καλλιθέα (εικόνες)23:47Στις Βρυξέλλες αύριο ο Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ23:34Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Θεαματικό ντέρμπι για... γερά νεύρα και επικράτηση της Ένωσης23:20Λακωνία: Εξερράγη φιάλη υγραερίου σε καφετέρια στη Νεάπολη (βίντεο)23:06Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ δύο ανδρών και μιας γυναίκας (εικόνες)22:52Σκληρές διαπραγματεύσεις στη Φλόριντα για το Ουκρανικό - Συμφωνία στα τελικά σημεία του σχεδίου θέλουν οι ΗΠΑ22:38Ηλεία: Σοβαρό τροχαίο στη Γαστούνη - Στο Νοσοκομείο δύο γυναίκες (εικόνες)22:24Έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας οι αγρότες – Απαιτούν την απελευθέρωση των συναδέλφων τους 22:10ΠΑΟΚ: Τεράστιο "διπλό" με ανατροπή και 10 παίκτες21:56Κινητοποιήσεις αγροτών – Λάρισα: Στα δύο "κόπηκε" η Ελλάδα21:42"Δύο στα δύο" και κορυφή για την Εθνική21:28Έκρηξη χειροβομβίδας στη Ρόδο: Μήνυμα στήριξης από τον πατέρα του Ραφαήλ στον 39χρονο21:14F1: Παράταση στην αγωνία, μετά το θρίαμβο του Φερστάπεν στο Κατάρ21:10Ο αντιπρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών Λάρισας στον ΑΝΤ1 - Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε21:00Επιστροφή Ενοικίου: Viral το βίντεο του Νίκου Ρογκάκου στο Tik Tok του ant1news20:46Τραγωδία στην Αρτέμιδα: Είχε προκαλέσει και άλλο τροχαίο ο 29χρονος20:32ANT1 Sports: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 20:18Λάρισα - Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο νοσοκομείο δύο άτομα έπειτα από επεισόδια με την αστυνομία (βίντεο)20:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο