LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2017 09:40

“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)

Στιγμές από τα γυρίσματα του διαχρονικού αριστουργήματος του Φράνκο Τζεφιρέλι, που προβλήθηκε και φέτος απο τον ΑΝΤ1.

Ιησούς από τη Ναζαρέτ - τσιγάρο

Το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη σειρά στο είδος της από το τηλεοπτικό κοινό προβλήθηκε και φέτος την Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1.

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» είναι ίσως η δημοφιλέστερη σειρά της τηλεοπτικής ιστορίας.

Απόδειξη ότι το έργο του Φράνκο Τζεφιρέλι παίζεται ακόμα και σήμερα, 43 χρόνια μετά την δημιουργία του!

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο πρωταγωνιστής της σειράς, κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων από τα γυρίσματα κάπνιζε, έπινε ουίσκι για να ζεσταθεί και συζητούσε με τον σκηνοθέτη! Και όλα αυτά ενώ βρισκόταν επάνω στον Σταυρό!

Στο διπλανό Σταυρό δε, ο «ληστής» στα διαλείμματα κρατούσε και το ρόλο του κάμεραμάν…

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ήταν τότε 31 ετών, κοντά δηλαδή στα χρόνια του Χριστού...

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Τα γυρίσματα της σειράς διήρκησαν έναν χρόνο και πραγματοποιήθηκαν στην Τυνησία και το Μαρόκο.

Για να γίνουν όμως, είχαν προηγηθεί τρία χρόνια προετοιμασίας.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Τα περισσότερα δεινά τα τράβηξε ο Ρόμπερτ Πάουελ, που χρειάστηκε να χάσει πολλά κιλά για να υποδυθεί τον Ιησού, ενώ για να γυριστεί η σκηνή που κουβαλά τον σταυρό και αυτές της σταύρωσης, έκανε δίαιτα 12 μέρες πριν.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Μάλιστα, λέγεται ότι, στη σκηνή με τον σταυρό παραλίγο να του πέσει, όμως τον συγκράτησαν με σχοινιά οι συνεργάτες της παραγωγής.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

"Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία" έχει δηλώσει ο Ρόμπερτ Πάουελ για το ρόλο του στη σειρά.

"Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο... ρεαλιστικός μπορούσα" πρόσθεσε.

"Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί" έχει πει ο Πάουελ.

"Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού" δήλωνε ο πρωταγωνιστής.

 Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Ειδήσεις σήμερα:

Πισπιρίγκου: Μάνα και αδερφή πέταξαν τα λουλούδια από τους τάφους Μαλένας - Ίριδας (εικόνες)

Χίος: Η πρώτη Ανάσταση από τον “ιπτάμενο ιερέα”στην Παναγία Ευαγγελίστρια (βίντεο)

Νεκρή σε τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο