LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2017 06:19

Νίκησαν την επιληπτική κρίση με... κάνναβη!

Πάσχοντες από επιληψία χρησιμοποιούν φαρμακευτική κάνναβη για να ελέγξουν τις κρίσεις τους.

AP - Κάνναβη - ναρκωτικά - φυτό

Περίπου το 14% όσων πάσχουν από επιληψία στην Αυστραλία χρησιμοποιούν φαρμακευτική κάνναβη για να ελέγξουν τις κρίσεις τους, όταν τα αντιεπιληπτικά φάρμακα έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες και δεν γίνονται ανεκτά και όταν η επιληψία τους δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί με άλλο τρόπο, αποκαλύπτει η πρώτη εθνική δημοσκόπηση που προσπάθησε να διερευνήσει τις εμπειρίες και τις απόψεις των ατόμων γύρω από τη χρήση της κάνναβης.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 90% όσων χρησιμοποιούσαν κάνναβη για να διαχειριστούν τις επιληπτικές κρίσεις τους και το 71% των γονέων που τη χρησιμοποιούσαν για να θέσουν σε έλεγχο την επιληψία του παιδιού τους, ανέφεραν ότι είχαν καλά αποτελέσματα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Epilepsy & Behaviour, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 976 ατόμων και εξέτασε τη χρήση κάνναβης και των προϊόντων της, τους λόγους χρήσης και τα οφέλη από τη χρήση, όπως τα αντιλαμβάνονταν οι ίδιοι ι χρήστες ή οι φροντιστές τους.

Η μελέτη έδειξε ότι:

-15% των ενηλίκων που πάσχουν από επιληψία και 13% των γονέων / κηδεμόνων των παιδιών με επιληψία χρησιμοποιούν ή έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, προϊόντα κάνναβης στη θεραπεία της επιληψίας.

-Σε όλους τους ερωτηθέντες, οι κύριοι λόγοι χρήσης των προϊόντων κάνναβης ήταν για να αποκτήσουν ένα πιο ευνοϊκό προφίλ παρενεργειών από τη θεραπεία τους, σε σύγκριση με τα συμβατικά αντιεπιληπτικά.

-Ο αριθμός των αντιεπιληπτικών φαρμάκων που λαμβάνονταν ήταν ένας σημαντικός παράγοντας πρόγνωσης της ιατρικής χρήσης κάνναβης τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά με επιληψία.

«Παρά τους περιορισμούς της αναδρομικής on-line μελέτης, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ενηλίκων και των παιδιών με επιληψία χρησιμοποιεί προϊόντα με βάση την κάνναβη, και ότι πολλοί αναφέρουν σημαντικά οφέλη στην κατάστασή τους", δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Αναστασία Σουράγιεφ από το Ινστιτούτο Lambert.

«Τα προϊόντα της κάνναβης είναι συχνά αυτά στα οποία στρέφονται οι άνθρωποι με επιληψία, όταν δεν μπορούν να ελέγξουν την πάθησή τους με τα συμβατικά φάρμακα», σημείωσε η δεύτερη συγγραφέας της μελέτης Κάρολ Άϊρλαντ.

"Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την αυξανόμενη ανάγκη εκπαίδευσης των καταναλωτών των επαγγελματιών υγείας σχετικά με τη χρήση της κάνναβης από άτομα με επιληψία, και για την παροχή ασφαλούς και έγκαιρης πρόσβασης στα κανναβινοειδή, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση των ανθρώπων από παράνομα προϊόντα που βρίσκονται στη μαύρη αγορά», πρόσθεσε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΕΚ - Κραϊόβα: Μείωσε το σκορ για την Ένωση ο Βίντα 1-223:40Παναθηναϊκούς – Χάποελ Τελ Αβίβ: Νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο για τους “πράσινους”23:34Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Άντονι Πράις23:21Θεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την Τρίτη23:07Κρήτη: Δεκάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στα νότια του νησιού22:53ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του Μπαϊαράμ22:39Missing alert για την εξαφάνιση 14χρονης22:25Ο Νίκος Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για την επίθεση που δέχθηκε από τον Ν. Παππά - Είναι προσβλητικός22:11FIFA: Η Ρωσία επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 4 χρόνια;21:57Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική (βίντεο)21:44Χειροπέδες σε 48χρονο Έλληνα καταζητούμενο στη Γερμανία για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ21:30Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκας21:16Δανία: Δεχθήκαμε κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία21:02Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα - Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”20:34Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων και τη μαστροπεία 20:20ANT1 Sports: Για το 2 στα 2 στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην πρωτοπόρο Χάποελ20:06Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:52Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε αναμένονται οι πληρωμές19:38Τη διάθεση ρωσικών κεφαλαίων που είναι παγωμένα στη Γερμανία σκοπεύει να επιτρέψει ο καγκελάριος Μερτς19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο