LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΖώδιαΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2016 08:59

Τα ζώδια και το τραπέζι των Χριστουγέννων!

Ένας χρήσιμος οδηγός για να ξέρεις τι να περιμένεις όταν αποδεχθείς μια πρόσκληση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - γλυκά

Υπάρχουν ζώδια που τους αρέσει πραγματικά η γαλοπούλα τα Χριστούγεννα ή υποχωρούν μπροστά στα έθιμα και τις παραδόσεις;

Και στο γιορτινό τραπέζι πως συμπεριφέρονται τα ζώδια;

Σου σερβίρουν φαγητό από τα χεράκια τους, από κέτερινγκ, έχει πάρει τη βοήθεια του κοινού ή απλά δεν προσφέρει τίποτε;

ΚΡΙΟΣ

Ορμητικός όπως και σε όλες του τις άλλες δραστηριότητες, ο Κριός στο γιορτινό τραπέζι, για να φάει χρειάζεται μάλλον ένα… φτυάρι, παρά μαχαιροπίρουνο. Αν τον δεις να μπαινοβγαίνει στην κουζίνα για να δει, υποτίθεται, πώς πάει το ψήσιμο της γαλοπούλας, μάλλον θα τσιμπολογάει τα συνοδευτικά πιττάκια, και μάλιστα με τόση ταχύτητα, που δεν θα προλαβαίνεις να το δεις. Μα αντίστοιχη σβελτάδα θα αδειάζει και το ποτήρι του, γι’ αυτό να τον σερβίρεις με μέτρο, αν δεν θες να τον δεις να πέσει… σε κώμα από το πολύ φαγοπότι.

ΤΑΥΡΟΣ

Η πλάκα με τον Ταύρο είναι ότι όλο τον υπόλοιπο καιρό σου παίρνει τα αυτιά, λέγοντάς σου πόσο ανυπομονεί να βρεθείτε όλοι μαζί στις γιορτές και πόσο έχει ψάξει για τον καθένα το πιο καταπληκτικό δώρο. Όταν όμως φτάνει εκείνη η ώρα, είναι τόσο απορροφημένος στην πρόοδο του χριστουγεννιάτικου ψητού, που ασχολείται ελάχιστα με όλα τα υπόλοιπα. Αν σε έχει καλέσει και θέλεις κάτι να του προσφέρεις, ωραίο δώρο είναι ένα αντικείμενο για το σπίτι, αλλά αν τρώγεται ή πίνεται, ακόμα καλύτερα. Όταν κάθεσαι στο τραπέζι δίπλα στον Ταύρο, πρόσεξε στις επεκτατικές του τάσεις. Δεν το ’χει και σε πολύ να καρφώσει το πιρούνι στο πιάτο σου με την ερωταπόκριση: «Δεν τη θες αυτή την πατάτα, έτσι;».

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος μπορεί να σε τρελάνει στο τραπέζι. Θα σε πρήξει σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, δηλώνοντας ότι πεθαίνει της πείνας και όταν επιτέλους θα σερβιριστούν όλα, θα κάθεται να αγορεύει, αφήνοντας το φαγητό να κρυώνει μπροστά του. Για το οποίο θα σε έχει κατά-αγχώσει, προηγουμένως. Ή θα θέλει να αποτελειώσει το τσιγάρο του, ντουμανιάζοντας τους υπόλοιπους που έχουν ξεκινήσει να τρώνε. Και δεν το κάνει από αγένεια, απλώς… έτσι είναι φτιαγμένος. Βέβαια, η παρέα του συνήθως σε αποζημιώνει για τα σπασίματα. Τρώει και μιλάει ταυτόχρονα και ασυγκράτητα, αλλά σπάνια αυτά που λέει δεν είναι ενδιαφέροντα, πνευματώδη και ευχάριστα. Ακόμα και όσα είναι αποκύημα της ιδιαίτερα ζωηρής φαντασίας του…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα, για τον Καρκίνο είναι η καλύτερή του. Θα δει τόσο αγαπημένο κόσμο και θα έχει την ευκαιρία να τους πει (για εκατομμυριοστή φορά) πόσο πολύ τους αγαπάει. Προτιμά τα εδέσματα που έχουν την εγγύηση του παρελθόντος, γι’ αυτό μπορεί να φτιάχνει και να ξαναφτιάχνει την ίδια γέμιση στη γαλοπούλα (συνταγή της μαμάς του) και τη βασιλόπιτα όπως την έφτιαχνε η γιαγιάκα του, αιωνία της η μνήμη. Αν σου αρέσουν έτσι, έχει καλώς. Αλλά αν περιμένεις κάτι πιο προχωρημένο σε φαγητό, δεν έχεις και πολλές πιθανότητες υπέρ σου. Οπότε χαμογέλα και κάνε ότι αυτή τη φορά τα έχει κάνει πραγματικά καλύτερα από όλες τις προηγούμενες.

ΛΕΩΝ

Αν κάνεις τραπέζι σε ένα Λιοντάρι, θα πρέπει να προσέξεις την εμφάνιση των πιάτων σου περισσότερο κι από το περιεχόμενό τους. Να, τη θέλει τη γαρνιτούρα του με φρέσκο δυόσμο και τη σαλτσούλα να σχηματίζει ένα εντυπωσιακό σχεδιάκι νιφάδας. Επίσης, μη φανταστείς πως θα τη βγάλεις με τον τσελεμεντέ της μάνας σου. Ψάξε και βρες τη συνταγή από το τελευταίο δημιούργημα του πιο μοδάτου σεφ και παρουσίασέ την.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν ο Παρθένος σου κάνει τραπέζι στο σπίτι του, θα το έχει σχεδιάσει μέχρι την ελάχιστη λεπτομέρεια και, αν κάτι παρεκκλίνει από το πρόγραμμά του, θα φανεί από την έντονη δυσαρέσκεια που θα επιδείξει. Το καλό που σου θέλουμε, μην τον στήσεις. Όταν λέει «κατά τις εννιά», εννοεί εννιά ακριβώς και θα σπαστεί να του κατακάτσει το σουφλέ, περιμένοντάς σε. Είναι ικανός να έχει βάλει ταμπελάκια με τα ονόματα των καλεσμένων στο οικογενειακό τραπέζι, έστω κι αν όλοι κάθονται κάθε φορά στις ίδιες θέσεις. Και να περιγράψει αναλυτικά τη σύσταση και τη θρεπτική αξία κάθε φαγητού που σερβίρει.

ΖΥΓΟΣ

Αν κάποιο ζώδιο μπορεί να διατηρεί την παιδική χαρά απέναντι στη χριστουγεννιάτικη μαγεία, αυτό είναι ο Ζυγός. Μεταφέροντάς την στην ενήλικη εκδοχή, απολαμβάνει στο έπακρο το κλίμα των ημερών, με τις λιχουδιές, τις διακοσμήσεις, τις ευκαιρίες για συναναστροφές και τη χαρά, του να φοράει τα καλά του. Κι αν χιονίσει κιόλας, ακόμα καλύτερα, και δεν πα’ να ανησυχείτε για το κρύο εσείς οι υπόλοιποι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Στον Σκορπιό οι γιορτές αρέσουν, φτάνει σε αυτές τις μαζώξεις να μην βγαίνουν στη φόρα πράγματα, που ο ίδιος θα ήθελε να μείνουν θαμμένα. Και ιδίως αν πρόκειται για οικογενειακές καταστάσεις, όπου μπορεί να προκύψουν ενοχλητικά ζητήματα, μια και ο Σκορπιός σπάνια είναι το «καλό παιδί» στο σόι. Αν δεν παίζει καμιά ίντριγκα, μπορεί να ενσωματωθεί στο εορταστικό κλίμα και να αποτελέσει μια πολύ ευχάριστη και γοητευτική παρέα. Αν σε καλέσει για φαγητό, να ξέρεις ότι οι μαγειρικές του ικανότητες είναι των άκρων. Στον βαθμό που απολαμβάνει την κουζίνα, φτιάχνει αριστουργήματα. Αν δεν τον τραβάει, είναι ικανός να σου σερβίρει μια κονσέρβα τόνο με φασόλια και να είσαι κι ευχαριστημένος.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Από την περιγραφή που θα σου κάνει ο Τοξότης για το πώς σχεδιάζει να περάσετε τις γιορτές, πέτα τα μισά στη θάλασσα, ακόμα κι αν ισχυρίζεται ότι θα σου κάνει αυτός το τραπέζι. Σαν γνήσιο ζώδιο της Φωτιάς που είναι, αποφασίζει κάτι μέσα στον ενθουσιασμό του, ξεσηκώνει και τους υπόλοιπους και την επόμενη βδομάδα μπορεί να έχει αλλάξει γνώμη ίσαμε δέκα φορές. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενδεχομένως αντί για γαλοπούλα να σου σερβίρει κινέζικο αγοραστό και στη χειρότερη, να σου ανακοινώσει τρεις μέρες πριν το τραπέζι ότι βρήκε κάτι φθηνά εισιτήρια στο Ίντερνετ για Κούβα και άντε γεια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στον Αιγόκερω αρέσει να περνά τις γιορτές μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Υπάρχει βέβαια μια επιφύλαξη στο αν δέχεται εξίσου άνετα και τους… αγαπημένους των αγαπημένων του. Γι’ αυτό, αν σε έχει καλέσει, φρόντισε να τσεκάρεις αν η πρόσκληση περιλαμβάνει και κάποιο άτομο που σκόπευες να φέρεις, γιατί διαφορετικά μπορεί να ενοχληθεί. Είναι φορές που θέλει μόνο τους δικούς του και δεν φημίζεται για την ευελιξία του, ούτε για την ανοχή του απέναντι στα τετελεσμένα γεγονότα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Για έναν τύπο που του αρέσει η κοινωνική ζωή, όπως ο Υδροχόος, οι γιορτές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να βρίσκεται με κόσμο, είτε καλώντας τους είτε πηγαίνοντας στα δικά τους σπίτια. Μια επισήμανση όμως: μπορεί να σου υποσχεθεί χριστουγεννιάτικο γεύμα, αλλά για καλό και για κακό θύμισέ του να ανάψει τον φούρνο. Δεν το’ χει και σε πολύ να ξεχαστεί, κάνοντας όλα τα υπόλοιπα. Παρόλα αυτά, ακόμα κι αν συμβεί το μοιραίο, θα γελάσει αφοπλιστικά και θα φάτε όλα τα υπόλοιπα πλην του κυρίως πιάτου. Και κανείς δεν θα κακοκαρδιστεί, γιατί θα έχετε περάσει ωραία από άποψη παρέας.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ιχθύς θα τα δώσει όλα προκειμένου να περάσετε ονειρεμένα Χριστούγεννα ή/και Πρωτοχρονιά. Το «ή/και» σημαίνει πως είναι ικανός να σε κάνει να μη θέλεις να τον αποχωριστείς. Αλλά βέβαια, πού αλλού θα βρεις τέτοια περιποίηση; Για τους ανθρώπους που αγαπά, ο Ιχθύς τα δίνει όλα. Ακόμα κι αν τα οικονομικά του παραπαίουν, δεν θα λυπηθεί να φτιάξει ένα πλούσιο τραπέζι, κι ας περάσει τον επόμενο μήνα με δανεικά. Που πιθανόν θα τα πάρει από σένα, αλλά η καλή πρόθεση είναι αυτό που μετράει. Επίσης, έχει μια αστοχία στο να προβλέπει τις ποσότητες των φαγητών που θα χρειαστούν στο τραπέζι του. Ετοιμάσου να φύγεις με ταπεράκι.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο