LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 03 Οκτωβρίου 2016 20:43

Με “Ρωμαίο και Ιουλιέτα” και “Ηρακλή” ξεκινάει η σεζόν στο θέατρο Πάνθεον

Δυο μεγάλες παραγωγές ανεβαίνουν στο θέατρο Πάνθεον. Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και ο «Ηρακλής: 12 άθλοι». Χορηγός επικοινωνίας των παραστάσεων είναι ο ΑΝΤ1.

Ρομέος και Ιουλιέτα - Πάνθεον

Δύο φιλόδοξες παραγωγές ετοιμάζεται να παρουσιάσει για τη νέα σεζόν το θέατρο Πάνθεον με χορηγό επικοινωνίας τον ΑΝΤ1.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης διασκευάζει και σκηνοθετεί το ποιητικό αριστούργημα του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», με πρωταγωνιστές δύο εφήβους που βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ηλικία με τους ήρωες του έργου και ο Απόλλων Παπαθεοχάρης ζωντανεύει επί σκηνής τον μύθο του Ηρακλή, σε ένα εντυπωσιακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

«Μέχρι σήμερα φοβόμουν ν’ ασχοληθώ με αυτό το έργο, γιατί πίστευα πάντοτε ότι δεν μπορεί να το πιάσει κάποιος, χωρίς να βγει πληγωμένος» υποστηρίζει ο Δ. Λιγνάδης για τον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα», που ανεβάζει σε μετάφραση Διονύση Καψάλη. «Δεν είναι μόνο ο μύθος του που με γοητεύει, αλλά το γεγονός ότι ο Σαίξπηρ γράφει γι’ αυτά τα δύο νέα παιδιά που οδηγούνται στον θάνατο, για να δικαιώσουν έναν κόσμο ενηλίκων ο οποίος δεν θα πέθαινε ποτέ από αγάπη» συμπληρώνει.

Μετά από πολύωρες και απαιτητικές οντισιόν, ο Δημήτρης Λιγνάδης βρήκε τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα στα πρόσωπα του 16χρονου Γιάννη Τσουμαράκη και της 15χρονης Δανάης Βασιλοπούλου. «Είναι μία παράσταση με ανήλικους, για ενήλικες. Το κίνητρό μου δεν ήταν μόνο να μοιάζουν οι πρωταγωνιστές με τις φυσικές ηλικίες των ηρώων. Τα παιδιά αυτά έχουν μία “επιδέξια αδεξιότητα”, καθώς δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί» λέει ο ίδιος. Το στοίχημα του σκηνοθέτη είναι διπλό: να μας μεταφέρει μέσα από τα μάτια των νέων ερασιτεχνών ηθοποιών, την ωραιότερη ιστορία αγάπης και να μας αποκαλύψει την αντιπαραβολή των δύο κόσμων: της αγνότητας, της δύναμης, αλλά και της απολυτότητας του εφηβικού έρωτα από τη μία, με τον φαρισαϊκό καθωσπρεπισμό και τον φθόνο των ενηλίκων από την άλλη.

Στις εκπλήξεις της παράστασης (που κάνει πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου), συγκαταλέγεται και η επιλογή του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος θα υποδυθεί την παραμάνα της Ιουλιέτας. Ο Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους: Σταύρο Βόλκο, Βασίλη Μηλιώνη, Πάνο Παπαδόπουλο, Ρένο Ρώτα, Νικόλα Στραβοπόδη, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή και τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα εικοσαμελή θίασο.

Η δεύτερη παραγωγή του θεάτρου Πάνθεον, «Ο Ηρακλής, οι 12 άθλοι»,  φέρει την υπογραφή του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, ο οποίος, εκτός από τη σκηνοθεσία, επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια. «Με μια σύγχρονη γραφή, μουσική και τραγούδια, τα ερεθίσματα του μυθολογικού υλικού είναι τόσο διαπαιδαγωγικά όσο και διασκεδαστικά, με σκοπό την παρακίνηση της εύπλαστης παιδικής ψυχής και την πιθανή αφύπνιση του αυθορμητισμού και της αμελημένης προσπάθειας του κάθε ενήλικα» σημειώνει ο Απόλλων Παπαθεοχάρης.

Η παράσταση είχε ανέβει και πριν δυο χρόνια, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, με τον Σάκη Ρουβά στο ρόλο του Ηρακλή. Φέτος, τον δημοφιλή ήρωα της ελληνικής μυθολογίας υποδύεται ο Νίκος Κουρής, έχοντας στο πλευρό του, στο ρόλο του Ευρυσθέα, τη Ρούλα Πατεράκη.

«Πέρα ότι είναι κάτι σαν σούπερ- ήρωας, ο Ηρακλής έχει και μία εσωτερική διαδρομή, πιο πνευματική και ο κάθε άθλος του γίνεται παράδειγμα για εμάς τους υπόλοιπους» αναφέρει ο Νίκος Κουρής, τονίζοντας ότι δεν πιστεύει στον διαχωρισμό παιδικού και ενήλικου θεάτρου. «Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή δεν ασχολούμαστε σοβαρά με το παιδικό θέατρο» υποστηρίζει. Από την πλευρά της, η Ρούλα Πατεράκη περιμένει με ανυπομονησία την πρεμιέρα για να ξανασυναντήσει τους «δικούς» της θεατές. «Τα παιδιά είναι το πιο ζωντανό και δίκαιο κοινό. Με αυτή την παράσταση βρήκα ξανά το ενδιαφέρον για το θέατρο, μου χαρίζει υγεία, χαρά και κάποια νιάτα» λέει η ίδια.

Τον θίασο συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι: Άγγελος Μπούρας, Γιώργος Σουξές, Αρετή Πασχάλη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Παναγιώτης Μαλικούρτης, Γρηγορία Μεθενίτη και η Τατιάνα Δημητριάδου. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο