LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία /

Proxima b

Δημοσίευση: 25 Αυγούστου 2016 08:10

Επιστήμονες εντόπισαν δεύτερη... Γη!

Πρόκειται για εξωπλανήτη που ενδεχομένως να αποτελεί τον πιο κοντινό πλανήτη, ικανό να φιλοξενήσει ζωή. Τι αναφέρουν οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου.

AP - ESO - Proxima b - πλανήτης

Την ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη που θεωρούν δεύτερη Γη ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου.

Πρόκειται για τον εξωπλανήτη Proxima b, η τροχιά του οποίου βρίσκεται εντός της «κατοικίσιμης ζώνης» του Εγγύτατου του Κενταύρου που είναι το πλησιέστερο άστρο έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως αποτελεί τον πιο κοντινό πλανήτη ικανό να φιλοξενήσει ζωή.

Ο Proxima b είναι μάλιστα και λίγο μεγαλύτερος από τον πλανήτη Γη, ενώ θα μπορούσε να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή, καθώς οι έμμεσες μετρήσεις της επιφανειακής του θερμοκρασίας είναι ενδεικτικές για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, οι συνθήκες πάνω στον Proxima b παραμένουν άγνωστες.

Η πρόσφατη ανακάλυψη έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά σημαντικών ανακαλύψεων στις οποίες έχει προβεί ο διεθνής οργανισμός αστρονομικής έρευνας ESΟ τις τελευταίες δεκαετίες, όπως την ανακάλυψη του απομακρυσμένου γαλαξία Abel 1835 IR1916, τον εντοπισμό πληθώρας άλλων εξωπλανητών και τη συλλογή δεδομένων από το κέντρο του Γαλαξία μας.

Στον ESO συμμετέχουν 16 ευρωπαϊκά κράτη (ενδεικτικά Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο αλλά όχι η Ελλάδα). Από το 1964 που ιδρύθηκε, το ESO έχει κατασκευάσει στο νότιο ημισφαίριο μερικά από τα μεγαλύτερα και πλέον τεχνολογικά προηγμένα τηλεσκόπια του πλανήτη, όπως το VLT και το Atacama Large Millimetre Array.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο