LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2016 10:08

Νέος αλγόριθμος κάνει εφικτή τη δημιουργία κινούμενων φωτογραφιών

Δεν απαιτεί τη χρήση ειδικής κάμερας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ειδικών εφέ σε βιντεοπαιχνίδια ή ταινίες.

Κινούμενες εικόνες

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας διαδραστικών φωτογραφιών.

Σύμφωνα με την ομάδα του MIT, ο αλγόριθμος αναλύει το βίντεο ενός στάσιμου αντικειμένου προκειμένου να εντοπίσει «μικροσκοπικές σχεδόν αόρατες δονήσεις», προσδιορίζοντας έτσι πώς το αντικείμενο μπορεί να κινηθεί.

Η τεχνική, που ονομάζεται διαδραστικό δυναμικό βίντεο (IDV), δεν απαιτεί τη χρήση ειδικής κάμερας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ειδικών εφέ σε βιντεοπαιχνίδια ή ταινίες.

«Αυτή η τεχνική μας επιτρέπει να συλλάβουμε τη φυσική συμπεριφορά των αντικειμένων, η οποία μας παρέχει έναν τρόπο να παίξουμε μαζί τους στον εικονικό κόσμο», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο Έιμπ Ντέιβις, μέλος της επιστημονικής ομάδας του MIT.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες του Γάλλου Julien Douvier που δημιούργησε ένα φωτογραφικό άλμπουμ με κινούμενες εικόνες μέσα από το tumblr του.

Κινούμενες εικόνες

Κινούμενες εικόνες

Μία πιθανή εφαρμογή για τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να είναι η βελτίωση του ρεαλισμού των παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας, όπως το Pokemon Go, δήλωσε η ομάδα.

Στο Pokemon Go εικονικά τερατάκια εμφανίζονται στον «πραγματικό» κόσμο μέσα από την κάμερα του κινητού, ωστόσο δεν είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με πραγματικά αντικείμενα.

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο θα μπορούσε να έχει επιτυχή εφαρμογή η τεχνολογία αυτή είναι στα animation (κινούμενα σχέδια), αφού είναι δυνατό να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις12:35ΗΠΑ: Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε…ένα γουρούνι 12:22Θεσσαλονίκη: Αμάξια λαμπάδιασαν …μέσα σε πιλοτή12:07Σοκ στη Λίβερπουλ: Σκοτώθηκε ο Ντιόγκο Ζότα11:52Αττική: Διέλευση μαχητικών αεροσκαφών11:39Υπό έλεγχο η φωτιά στον Αρχάγγελο Λακωνίας11:25Χανιά – εργατικό ατύχημα: Οικοδόμος έπεσε από ύψος 7 μέτρων11:10Φωτιά στην Λακωνία: Μήνυμα εκκένωσης από το 11210:55Θεσσαλονίκη: 15χρονοι επιτέθηκαν και αποπειράθηκαν να ληστέψουν συνομήλικο τους10:42Κηφισός: Μποτιλιάρισμα 13 χιλιομέτρων μετά από τροχαίο10:28Πέμπτη 3 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:15Φωτιά στην Ιεράπετρα – τελευταία εξέλιξη: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν10:01Φωτιά στην Χαλκιδική: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Βουρβουρού09:48Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Κυβέρνηση έχει το πολιτικό θάρρος να παραδεχτεί ότι απέτυχε09:34Σπάτα: Μετέφεραν ναρκωτικά μέσω…δερμάτων βοειδών (εικόνες)09:20Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους09:05Νετανιάχου: Ορκίστηκε να εξαλείψει τη Χαμάς08:51Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε μονοκατοικία08:35Καλιφόρνια: Έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων08:17Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία08:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο