LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Πολιτισμός /

Max Mertens

Δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2016 23:59

“Βρέχει κούνιες” στο Λουξεμβούργο (βίντεο)

450 ξύλινες κούνιες, κρεμασμένες σε ύψος που δεν μπορούν να τις αγγίξουν οι περαστικοί, ανακαλούν στη μνήμη την παιδική ηλικία!

Max Mertens - Swings - κούνιες - Λουξεμβούργο

«Η κούνια είναι ένα εύκολα αναγνωρίσιμο αντικείμενο, που ανακαλεί στη μνήμη την παιδική ηλικία αυτές τις μεγάλες καλοκαιρινές μέρες» λέει ο Λουξεμβούργιος καλλιτέχνης Max Mertens. Εγκατέστησε εκατοντάδες κούνιες πάνω από έναν εμπορικό δρόμο στο Λουξεμβούργο, δίνοντας στους πεζούς τη δυνατότητα μιας καινούργιας εμπειρίας.

Κρέμασε στον «ουρανό» της οδού Philippe II και της λεωφόρου de la Porte-Neuve στο κέντρο της πόλης 450 ξύλινες κούνιες, σε ύψος που δεν μπορούν να τις αγγίξουν οι περαστικοί. Τα σκοινιά από τα οποία κρέμονται είναι σε διάφορα χρώματα, προσελκύοντας τα βλέμματα των περιπατητών.

«Η απλότητα του αντικειμένου έχει έναν άμεσο αντίκτυπο στον θεατή και μια κάποια δύναμη έλξης» πιστεύει ο Mertens για το καινούργιο του έργο, που σηματοδοτεί στροφή στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις του. Μας είχε συνηθίσει σε μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις με χρήση ηλεκτρονικών, κινητήρων και άλλων συναφών στοιχείων.

Η εγκατάσταση «Swings» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού που διοργάνωσε η Association Rue Philippe II σε συνεργασία με το Casino of Luxembourg Art Museum και τον δήμο της πόλης. Από τα πέντε projects που υποβλήθηκαν, το «Swings» επιλέχθηκε για να εκτεθεί.

 «Εκ νέου οικεία, πολλαπλασιασμένη και τοποθετημένη σε ένα απρόβλεπτο περιβάλλον - κρεμασμένη πάνω από έναν πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης - η κούνια γίνεται ένα παιχνιδιάρικο έργο τέχνης» δηλώνει με σιγουριά ο Max Mertens στην επιθεώρηση Dezeen.

Η εγκατάσταση «Swings» θα παραμείνει στον «ουρανό» έως και τον Αύγουστο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους (βίντεο)Σήμερα 21:16 | Ειδήσεις

Σκηνές έντασης, αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα από τις διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΣήμερα 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΣήμερα 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνιΣήμερα 21:27 | Ειδήσεις

Στην απολογία του αύριο, ο 29χρονος αναμένεται να ρίξει την απολογία σε άλλο οδηγό υποστηρίζοντας ότι του έκοψε τον δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους (βίντεο)22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις και τη βιομηχανία19:28Κύπελλο Ελλάδας: Τιτανομαχία στο Χαριλάου - Τα κρίσιμα ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής 19:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο