LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2016 21:49

Το «The Met: Live In Hd» παρουσιάζει τη “Μαντάμα Μπατερφλάι” του Puccini

Το βραβευμένο πρόγραμμα συνεχίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, με το αριστούργημα του Giacomo Puccini «ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ», σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη.

OPERA ΜΑΝΤΑΜΑ - ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Met γιορτάζει φέτος την 10η επετειακή χρονιά του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD”, το οποίο ξεκίνησε τις προβολές του τον Δεκέμβριο 2006 με τον «Μαγικό Αυλό».

Έχοντας ολοκληρώσει τις προβολές του πρώτου μισού της σεζόν 2015-16, και μετά από μια σειρά εκπληκτικών παραστάσεων όπως οι «ΤΡΟΒΑΤΟΡΕ», «ΟΘΕΛΛΟΣ», «ΤΑΝΧΟΪΖΕΡ», «ΛΟΥΛΟΥ», «ΑΛΙΕΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ», «ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ» και «ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΟ» που μάγεψαν το κοινό, η Met παρουσιάζει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 το αριστούργημα του Giacomo Puccini «ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ».

Η Kristine Opolais ερμηνεύει σπαρακτικά τον ομώνυμο ρόλο στη Μαντάμα Μπατερφλάι για πρώτη φορά στις Live in HD μεταδόσεις, στην περίφημη σκηνοθεσία του 2006 του Anthony Minghella. Ο Roberto Alagna ερμηνεύει τον υποπλοίαρχο Πίνκερτον, τον εγωιστή αξιωματικό που τσακίζει τα ερωτικά όνειρα της Μπατερφλάι. Ο μαέστρος Karel Mark Chichon κάνει το ντεμπούτο του στην Met διευθύνοντας ένα σύνολο εκπληκτικών ερμηνευτών το οποίο περιλαμβάνει και την Maria Zifchak στον ρόλο της Σουζούκι καθώς και τον Dwayne Croft στον ρόλο του Σάρπλες.

OPERA ΜΑΝΤΑΜΑ - ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ

Οι αίθουσες προβολής των παραστάσεων της Μet Opera στην Ελλάδα και την Κύπρο αυξάνονται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Μεταξύ αυτών είναι τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. Για πρώτη φορά η Χίος υποδέχεται τις μεγαλειώδεις παραστάσεις της Metropolitan Opera με την προβολή της Μαντάμα Μπάτερφλαι στο «Ομήρειο» Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο 2 Απριλίου στις 19:55. Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα μεταδοθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 3 ώρες και 18 λεπτά με ένα διάλειμμα των 30 λεπτών.

OPERA ΜΑΝΤΑΜΑ - ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ

Οι αίθουσες που θα μεταδοθεί η παράσταση «ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ», είναι οι παρακάτω:

1.Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

2.Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  (προβολή στις 3/4/2016)

3.Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου

4.Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

5.Βέροια: Κινηματοθέατρο Σταρ

6.Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ)

7.Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου

8.Kέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία / Φ.Ε. «ΜΑΝΤZΑΡΟΣ»

9.Ιθάκη: Δημοτικός Κινηματογράφος Ιθάκης

10.Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς

11.Σύρος: Θέατρο Απόλλων

12.Χίος: Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου

13.Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

14.Κύπρος-Λευκωσία: Κ-CINEPLEX

15.Κύπρος-Πάφος: Κ-CINEPLEX

16.Κύπρος-Λεμεσός: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ

Ακολουθεί η παράσταση “ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΝΤΕΒΕΡΕ” του Gaetano Donizetti, που θα προβληθεί στις αίθουσες το Σάββατο 16/4/2016 στις 19:55. Στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση αυτή θα προβληθεί την Κυριακή στις 17/4/2016.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet Opera, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι η εταιρεία ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Μυτιληναίος, ενώ κεντρικός χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο