LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 10 Μαρτίου 2016 15:19

Πέθανε ο Κώστας Κουτσομύτης

Θλίψη για τον χαμό ενός εκ των πλέον σημαντικών σκηνοθετών της τηλεόρασης, όπου είχε μεταφέρει πληθώρα λογοτεχνικών αριστουργημάτων.

Κώστας Κουτσομύτης - θάνατος - σκηνοθέτης

O δημοφιλής σκηνοθέτης, δημιουργός μερικών εκ των αριστουργημάτων της μικρής οθόνης, ο Κώστας Κουτσομύτης πέθανε σήμερα το μεσημέρι.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο "Σισμανόγλειο", αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα υγείας.

Ο Κώστας Κουτσομύτης είναι ένας απο τους πλέον σημαντικούς σκηνοθέτες της τηλεόρασης, "υπεύθυνος" για μια σειρά ποιοτικών και εμπορικών επιτυχιών, μεταφέροντας στην μικρή οθόνη και στα σπίτια όλης της χώρας, δραματοποιημένα, μερικά απο τα πλέον γνωστά λογοτεχνικά έργα.

Οι συνεργάτες του τον περιγράφουν ως τελειομανή και άνθρωπο που έδινε σημασία σε κάθε λεπτομέρεια.

Γεννήθηκε στα Γρεβενά, σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης και το 1965 γύρισε την πρώτη του, μικρού μήκους, ταινία.

Τον επόμενο χρόνο υπέγραψε, σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό, το σενάριο για τα «Θύματα Ειρήνης», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.

Κώστας Κουτσομύτης - θάνατος - σκηνοθέτης

Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτη στην Φίνος Φιλμ, διαγράφοντας μια λαμπρή, ιδιαίτερη καριέρα, στην διάκρεια της οποίας δούλεψε με πολλούς παραγωγούς. Σαν φυσική εξέλιξη ήρθε η σκηνοθεσία στην ελληνική τηλεόραση.

Τα έργα του ήταν "ενα κι ένα" και ...τιμήθηκαν απο το τηλεοπτικό κοινό. Στην μακρά λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: «Εκείνος κι εκείνος», «Τερέζα Βάρμα Δακόστα», «Καπνισμένος ουρανός», αλλά και ο «Άγνωστος Πόλεμος» όπου σκηνοθετούσε μαζί με τον Νίκο Φώσκολο.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η συνεργασία του με τον ΑΝΤ1, όπου προβλήθηκαν μερικά απο τα πλέον πετυχημένα έργα του: «Κίτρινος φάκελος», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Η εκτέλεση», «Πρόβα Νυφικού», ενώ δοκίμασε τις δυνάμεις του και στην κωμωδία με «Το γελοίον του πράγματος».

Άλλες ξεχωριστές του δουλειές: «Η αγάπη αργησε μια μέρα», «Ο μεγάλος θυμός», «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες», «Τα παιδιά της Νιόβης», «Ματωμένα Χώματα», «Οι μάγισσες της Σμύρνης».

Πολυβραβευμένος κι αναγνωρισμένος απο το ευρύ τηλεοπτικό κοινό, ο Κώστας Κουτσομύτης άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην ελληνική τηλεόραση.

Μπαλτάς: Ορόσημο στη σύγχρονη ελληνική τηλεοπτική παραγωγή το έργο του Κουτσομύτη

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Κώστα Κουτσομύτη, που «άφησε τη σκηνοθετική του σφραγίδα στην ελληνική τηλεόραση» εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς. «Η ποιότητα του έργου του, όπως αυτή αποτυπώθηκε ενδεικτικά στα “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά”, “Εκείνος και εκείνος”, “Ματωμένα χώματα” και “Τα παιδιά της Νιόβης”, αποτελεί ορόσημο στη σύγχρονη ελληνική τηλεοπτική παραγωγή» αναφέρει ο κ. Μπαλτάς.

Το Ποτάμι: Χάσαμε ένα φίλο, χάσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο

Σε ανακοίνωση τους, ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι αναφέρουν "στον Κώστα Κουτσομύτη οφείλουμε μερικές από τις καλύτερες τηλεοπτικές μας στιγμές- απ’ τις λίγες έτσι κι αλλιώς- που μας έκαναν να αγαπήσουμε την τηλεόραση. Ό,τι υπέγραφε όμως ο Κουτσομύτης ήταν διαμάντι.

Κώστας Κουτσομύτης - σκηνοθέτης

Ο Κώστας όμως δεν ήταν μόνο ένας σκηνοθέτης. 'Hταν και ένας άνθρωπος που αγωνιούσε για την Ελλάδα και προσπαθούσε να βοηθήσει με τις προοδευτικές του ιδέες και τις δράσεις του. Τελευταία, μου έκανε τη μεγάλη τιμή να αποδεχθεί να τον προτείνω ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Τον χρειαζόμασταν, τον χρειαζόταν και η τηλεόραση. Θα μας λείψει. Κουράγιο στην σύντροφο του Ρένα και στον γιo του Γιάννη".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”Σήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη η διένεξη η οποία οδήγησε στο να "ανάψουν τα αίματα", και προκάλεσε τη χειροδικία του Κ. Φλώρου κατά του Β. Γραμμένου.

Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)Σήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία από το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης.

Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…Σήμερα 07:51 | Ειδήσεις

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις από οπαδικούς στρατούς», υπογράμμισε ο Πάκος.

Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα τουΣήμερα 11:17 | Ειδήσεις

Η πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε τον θάνατο του επισμηνία μέσα στη μονάδα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:19Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο