LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2015 09:21

Έλληνας ο καλύτερος “φωτογράφος πρακτορείου”

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης πέτυχε μια σπουδαία διάκριση καλύπτοντας την οικονομική και προσφυγική κρίση. Το περιοδικό Time τον «τοποθέτησε» ανάμεσα στους καλύτερους. 

Αγγελος Τζωρτζίνης

To αμερικανικό περιοδικό Time ανέδειξε τη Δευτέρα τον Έλληνα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, Άγγελο Τζωρτζίνη, τον «καλύτερο φωτογράφο πρακτορείου» ειδήσεων για το 2015, εξαίροντας τη δουλειά του στην Ελλάδα με επίκεντρο την οικονομική και την προσφυγική κρίση.

Είναι η τέταρτη φορά από το 2010 που το περιοδικό Time τιμά το Γαλλικό Πρακτορείο με αυτήν την ετήσια διάκριση.

«Η κάλυψη της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης ήταν εξαιρετική» επισημαίνει το περιοδικό αναφερόμενο στον Άγγελο Τζωρτζίνη, ηλικίας 27 ετών.

Ο Έλληνας φωτογράφος, που συνεργάζεται με το AFP από το 2007, καλύπτει εδώ και 6 χρόνια την κρίση στην χώρα. Με το φακό του υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των ταραχών στους δρόμους και από τον φθινόπωρο του 2015 ακολουθεί τους πρόσφυγες που διέρχονται από το ελληνικό έδαφος.

Αγγελος Τζωρτζίνης - φωτογραφία - πρόσφυγες

Οι «φωτογραφίες του για την οικονομική κρίση, που συχνά τράβηξε ενώ βρισκόταν εν μέσω των διαδηλώσεων, υπενθυμίζουν έντονα τον πραγματικό αντίκτυπο στους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους των αποφάσεων που λαμβάνονταν στις αίθουσες των συνεδριάσεων στο Παρίσι, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες» έγραψε το Time.

«Μέσω των φωτογραφιών του για λογαριασμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Άγγελος Τζωρτζίνης λειτούργησε ως αυτόπτης μάρτυρας που αποτύπωσε (με τον φακό του) τις τραγωδίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2015, κυρίως την προσφυγική κρίση. Υπερβαίνοντας την ιστορία που εκτυλίσσεται ενώπιόν του, γνωρίζει πώς να αποτυπώνει τη βία, τις τραγωδίες όπως επίσης τις στιγμές της οικειότητας και της τρυφερότητας...» δήλωσε ο Εμανουέλ Χογκ, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης ξεκίνησε την καριέρα του ως ανεξάρτητος φωτοειδησεογράφος. Συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με το Γαλλικό Πρακτορείο από το 2007 και συχνά με τους New York Times από το 2010. Έχει καλύψει την επικαιρότητα σε πολλές περιοχές της Μέσης Ανατολής αλλά και στην Ουκρανία.

Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Time, το περιοδικό Newsweek και την εφημερίδα New York Times.

Το 2014 το περιοδικό Time είχε τιμήσει τον Τούρκο φωτογράφο Μπιουλέντ Κιλίτς για την κάλυψη των γεγονότων στην Ουκρανία, την Τουρκία και τη Συρία.

Δύο φωτογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου έχουν τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ: ο Μασούντ Χοσαϊνί το 2012 και ο ανεξάρτητος φωτογράφος Χαβιέ Μαντζάνο το 2013.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμιαΧθες 19:24 | Ειδήσεις

Στο συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετάσχουν αγροτοκτηνοτρόφοι από τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτόΧθες 20:13 | Ειδήσεις

Σοκαρισμένη παραμένει η Ζάκυνθος από την τραγωδία με το ηλικίας μόλις δύο ετων αγοράκι που έχασε τη ζωή του από επίθεση πιτ μπουλ που φρόντιζε η οικογένειά του.

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ ΚυψέληςΧθες 20:10 | Ειδήσεις

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται με την εξέλιξη της έρευνας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - ΟυκρανίαΧθες 21:06 | Ειδήσεις

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο για τις προσπάθειες εκεχειρίας ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμια23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στην Πλατεία Συντάγματος23:50Απολαυστική ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο: Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League23:40Μητσοτάκης: Αύριο η συζήτηση με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ' όλα»23:26Οι αγρότες έκλεισαν την Ολυμπία Οδό στην Κάτω Αχαΐα (βίντεο)23:12Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι - Ζελένσκι: Η Ιταλία θα αποστείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία22:58Αθήνα: Τριπλάσια αυτοκίνητα από όσα αντέχουν οι δρόμοι - Η καθημερινή ασφυξία που κατέγραψε ο Τάσος Τέλλογλου22:44Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, "φωνάζει" ο Άρης22:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα22:16ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στην... ισοφάριση22:02Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Νεκρός ο οδηγός21:48ANT1 Sports: Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 121:34Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο