LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 11 Νοεμβρίου 2015 23:43

“Βιογραφία”: Νέα ατομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη

Πορτρέτα πραγματικών και φανταστικών προσώπων του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου, παρουσιάζονται απο τις 19 Νοεμβρίου.

Γκαλερί Ζουμπουλάκη  - έκθεση - Γιαννούλης Χαλεπάς - Γιώργος Μπουζιάνης - Γιώργος Σεφέρης - Κώστας Καρυωτάκης

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Βιογραφία», στις 19 Νοεμβρίου 2015.

Θα παρουσιαστούν 13 πορτραίτα, καθώς και μικρότερα έργα, ακρυλικά σε μουσαμά και έργα μεικτής τεχνικής αυτοβιογραφίας που συντίθεται μέσα από τις εικονογραφικές βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, πρόκειται για «πρόσωπα –ξεχωριστούς ανθρώπους μέσα σε τόσους άξιους-,συμπαραστάτες σε δύσκολους καιρούς, πυξίδες πορείας και μέτρο κριτικής και αυτοκριτικής.

Γκαλερί Ζουμπουλάκη  - έκθεση - Γιαννούλης Χαλεπάς - Γιώργος Μπουζιάνης - Γιώργος Σεφέρης - Κώστας Καρυωτάκης

Όπως λέει ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, είναι κομμάτια ενός φανταστικού αλλά και πραγματικού γενεαλογικού δέντρου, που κάνει τον άνθρωπο σήμερα να αισθάνεται ότι δεν στέκεται μόνος, ότι μοιράζεται μαζί με άλλους μια μεγάλη πνευματική κληρονομιά, ότι ο κόσμος μέσα του είναι το επεξεργασμένο αποτύπωμα του κόσμου γύρω του –και αντίστροφα.

Γκαλερί Ζουμπουλάκη  - έκθεση - Γιαννούλης Χαλεπάς - Γιώργος Μπουζιάνης - Γιώργος Σεφέρης - Κώστας Καρυωτάκης

Πρόσωπα, που με την αυθεντική πνευματική τους παρουσία, με το ψυχικό σθένος και την μαχητικότητά τους, συντηρούν, διαφυλάττουν και καταθέτουν με το έργο και τη στάση τους ερωτήματα και απαντήσεις στα μεγάλα ηθικά διλλήματα του καιρού τους. Πρόσωπα που αναλαμβάνουν την ευθύνη να δημιουργήσουν την ιστορία τους, που είναι και δική μας ιστορία.

Γκαλερί Ζουμπουλάκη  - έκθεση - Γιαννούλης Χαλεπάς - Γιώργος Μπουζιάνης - Γιώργος Σεφέρης - Κώστας Καρυωτάκης

Γύρω από τα πορτραίτα, «εικόνες μιας κοινωνίας σε αναβρασμό που η υπόκωφη βοή της προαναγγέλλει κάτι αξεκαθάριστο, μονίμως σε κίνηση, απειλητικό και μαζί αναζωογονητικό και ελπιδοφόρο, κάτι που διαρκώς αλλάζει, κάτι που κάθε στιγμή μπορεί να ανατραπεί. Κάτι νέο που γεννιέται σε διαλεκτική σχέση με ένα παρελθόν που επιστρέφει στο μέλλον».

Γκαλερί Ζουμπουλάκη  - έκθεση - Γιαννούλης Χαλεπάς - Γιώργος Μπουζιάνης - Γιώργος Σεφέρης - Κώστας Καρυωτάκης

Το βιογραφικό του Γιάννη Ψυχοπαίδη

O Γιάννης Ψυχοπαίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Από το 1963 μέχρι το 1968 σπουδάζει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, στο εργαστήριο της Χαρακτικής.

Κάνει μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία του γερμανικού κράτους (DAAD) στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου (1971-1976), στο εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον K.F. Dahmen.

Μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Α» την δεκαετία του ’60 και μέλος της εικαστικής ομάδας του περιοδικού «Επιθεώρηση Τέχνης». Ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Νέοι Έλληνες ρεαλιστές» (1971-73). Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών (ΚΕΤ, Αθήνα 1974-76).

Μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας 10/9 του Μονάχου (1975). Προσκεκλημένος του καλλιτεχνικού προγράμματος του Δυτικού Βερολίνου DAAD (1977-78). Από το 1977 μέχρι και το 1986 ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.

Από το 1986 μέχρι και το 1992 ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Το 1994 εκλέγεται καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και το 2013 εκλέγεται ομότιμος καθηγητής.

Έχει κάνει πολλές ατομικές παρουσιάσεις του έργου του και έχει λάβει μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε γκαλερί, Πινακοθήκες και Μουσεία στη Γαλλία, Δυτική και Ανατολική Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Γιουγκοσλαβία, Ιρλανδία, Αλβανία, Ιαπωνία, Βέλγιο, Αλγερία, Κύπρο, Αμερική, Σουηδία, Ισραήλ, Ιράν, Τουρκία, Αγγλία, Καναδά, Ρουμανία, Αίγυπτο, Ολλανδία, Ιταλία, Κίνα. Η έκθεση «Βιογραφία» είναι η 16η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο