LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2015 23:48

Μοναδικές φωτογραφίες ζώων στην άγρια φύση

Εντυπωσιακές εικόνες από τον σημαντικότερο διαγωνισμό φωτογραφίας της άγριας φύσης στον κόσμο.

Άγρια φύση - καλύτερες φωτογραφίες

Δράκοι του Κόμοντο, σκίουροι και γλάροι, καρχαρίες, λαγοί του χιονιού, γορίλες των ορέων, πελαργοί και χταπόδια, ελέφαντες φιγουράρουν στις φωτογραφίες των φιναλίστ για την ανάδειξη του φετινού Φωτογράφου Άγριων Ζώων.

«Komodo Judo» αποκαλεί τη φωτογραφία του ο Andrey Gudkof. Δυο αρσενικοί δράκοι στο εθνικό πάρκο του Κόμοντο, στη Ινδονησία, παλεύουν.

Άγρια φύση - καλύτερες φωτογραφίες

Στην «Gorilla care» του Marcus Westberg, η εννιάχρονη μικρή γοριλίνα Nντέζε παρακολουθεί με ανησυχία κτηνιάτρους να φροντίζουν τη φιλενάδα της, Μάισα, στο εθνικό πάρκο Βιρούνγκα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό.

Άγρια φύση - καλύτερες φωτογραφίες

Ο Thomas P. Peschak, στη φωτογραφία «The Shark Surfer» απαθανατίζει το τεστ μιας πρωτότυπης σανίδας για σερφ με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, αποτρεπτικά για καρχαρίες, στην περιοχή του Aliwal Shoal, κοντά στο Ντέρμπαν, στη Νότια Αφρική, όπου συχνάζουν πολλά σκυλόψαρα.

Άγρια φύση - καλύτερες φωτογραφίες

Στην «Jugged peace», ο Floris van Beugel απαθανατίζει το πουλάκι γκαούτσο σεράνο, στο εθνικό πάρκο της Αργεντινής «Λος Γκλασιάρες» να ατενίζει το «οδοντωτό» μεγαλείο του όρους Φιτζ Ρόι.

Άγρια φύση - καλύτερες φωτογραφίες

«Αφύπνιση των μεγάλων ερωδιών» αποκαλεί τη δική του φωτογραφία ο Zsolt Kudish. Όταν υπερχείλισε ο Δούναβης, πλημμυρίζοντας μεγάλη έκταση του δάσους Γκέμεντς στην Ουγγαρία, πάνω από χίλιοι αργυροτσικνιάδες - έτσι τους ξέρουμε στην Ελλάδα - πέταξαν στη λίμνη και έστησαν τσιμπούσι με τα ψάρια, τα αμφίβια και τα ασπόνδυλα εκεί.

Άγρια φύση - καλύτερες φωτογραφίες

«Να πιεις ή όχι» είναι ο ευφάνταστος τίτλος της φωτογραφίας του Carlos Perez Naval. Στην παραλία του Moro Bay, στην Καλιφόρνια, ένας γλάρος αποτρέπει έναν σκίουρο από το να πιει νεράκι.

Άγρια φύση - καλύτερες φωτογραφίες

«Ο λαγός του χιονιού» της Rosamund Macfarlane, σε χιονιά, στα Κέινγκορνς της Σκωτίας.

Άγρια φύση - καλύτερες φωτογραφίες

«Stork art» είναι η φωτογραφία του Francisco Mignorance. Δικαιολογημένα. Λευκοί πελαργοί έχουν φωλιάσει σε ένα γλυπτό έξω από το μουσείο Βοστέλ- Μαλπαρτίδα, κοντά στο Κάθερες της Ισπανίας. «Ήρθε από τα βάθη» το μικρό, νεαρό χταπόδι του Fabien Michenet. Κολυμπά στα βαθιά, στ' ανοιχτά των ακτών της Αϊτής.

Άγρια φύση - καλύτερες φωτογραφίες

Στο «Natural frame» του Morkel Erasmus, ελέφαντες, ζέβρες και καμηλοπαρδάλεις κοντά σ' έναν νερόλακκο στο εθνικό πάρκο Ετόσα της Ναμίμπια.

Άγρια φύση - καλύτερες φωτογραφίες

Η έκθεση ανοίγει στις 16 Οκτωβρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο