LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 26 Αυγούστου 2015 00:00

Ο αυτοδίδακτος "ζωγράφος" των σκιών στην Κρήτη

Την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Μεταξύ του φωτός και της ανυπαρξίας του'' θα παρουσιάσει ο Teodosio Sectio Aurea.

Teodosio Sectio Aurea - ζωγράφος των σκιών - shadow art text

Την πρώτη του ατομική έκθεση με σκιές θα παρουσιάσει στην Κρήτη ο Teodosio Sectio Aurea, o "ζωγράφος των σκιών"!

Ο Αθηναίος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης από σκιά! Οι πολύπλοκες, σχεδόν χαοτικές κατασκευές που δημιουργεί χρησιμοποιώντας σύρματα και ελάσματα σιδήρου, με την πρώτη ματιά, δείχνουν άμορφες και αφαιρετικές σαν μια μπερδεμένη μάζα από μέταλλο. Όταν όμως τοποθετηθούν δίπλα σε φως με τον κατάλληλο προσανατολισμό, εμφανίζουν καταπληκτικές δημιουργίες από σκιές.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος για τον μαγικό κόσμο των σκιών «προσφέρω τις υπηρεσίες του μεσολαβητή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Με ευχαρίστηση θα παραβιάσω το δικό σας σύστημα αντίληψης. Όσο παράξενο κι αν ακουστεί, σκοπεύω να χάσω τελείως την επικοινωνία με λογική και πραγματικότητα και θα μιλήσω μαζί σας σχεδόν στη γλώσσα των σκιών,και μάλλον αναρωτιέστε πως θα τα καταφέρω, σωστά; ...Χρησιμοποιώ ως "χρώμα" ...τις σκιές. Κάθε έργο μου δημιουργεί μια εντελώς απροσδόκητη σκιά, η οποία έχει μια φιλοσοφική σύνδεση με την πηγή της. Δημιουργώ ένα μικρό σύμπαν και είτε ως παρατηρητής της δημιουργίας είτε ως πρωταγωνιστής της, έχω την ευκαιρία να δραπετεύσω σε άλλους κόσμους, εξωπραγματικούς. Μέσα από την δημιουργία μου αποτυπώνεται η ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, οι ιδέες, η αίσθηση και ο οραματισμός. Παντού υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα, μια θετική πλευρά και ομορφιά βρίσκεται σε όλα, για αυτόν τον λόγο θέλω να επικοινωνήσω με το κοινό και να του δείξω την ελκυστική πλευρά της πραγματικότητας μέσα από το παιχνίδι των σκιών...».

Teodosio Sectio Aurea - ζωγράφος των σκιών - shadow art text

Teodosio Sectio Aurea - ζωγράφος των σκιών - shadow art text

Ο Teodosio φτιάχνει και πίνακες ζωγραφικής με μικτή τεχνική, έργα από σύρμα, γλυπτά, μοντέρνα έπιπλα και φωτιστικά, δείτε όλες τις δημιουργίες του στην ιστοσελίδα του ( http://teodosio.gr), ενώ είναι ήδη γνωστός στο εξωτερικό. Μάλιστα, η Deutsche Welle φιλοξένησε τον  καλλιτέχνη προβάλλοντας στην γερμανική τηλεόραση τα έργα και τη δουλειά του.

Teodosio Sectio Aurea - ζωγράφος των σκιών - shadow art text

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, θα γίνουν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, Η "έκθεση σκιών" θα διαρκέσει ως και τις 20 Σεπτεμβρίου, λειτουργώντας καθημερνά 14:00-21:00 και με ελέυθερη είσοδο για  το κοινό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο