LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Πολιτισμός /

The Endless River

Δημοσίευση: 09 Οκτωβρίου 2014 10:46

Ο Στίβεν Χόκινγκ θα κάνει φωνητικά στο νέο άλμπουμ των Pink Floyd

Η φωνή του διάσημου φυσικού θα συμπεριλαμβάνεται στο «Endless River», το άλμπουμ των Pink Floyd που θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου.

Στίβεν Χόκινγκ

Εκατομμύρια κόσμου προσμένει την κυκλοφορία του νέου δίσκου Endless River του θρυλικού βρετανικού ψυχεδελικού συγκροτήματος. Πρόκειται για ένα άλμπουμ που είχε ηχογραφηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Τότε είχε ηχογραφηθεί και η φωνή του φυσικού Στίβεν Χόκινγκ, για τους διαφημιστικούς σκοπούς της Βρετανικής εταιρείας τηλεφωνίας.

Το κομμάτι στο οποίο τώρα προστέθηκε η φωνή του φυσικού είναι το «Keep Talking», που υπάρχει στο δίσκο «Division Bell» .

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, David Gilmour, δήλωσε  ότι ο ίδιος διάλεξε τον φυσικό, γιατί η διαφήμιση τον είχε συγκινήσει πάρα πολύ.

«Δεν πιστεύω ότι έγραψε ο ίδιος τα λόγια που χρησιμοποιήθηκαν στη διαφήμιση, αλλά…ήταν εκεί, με το αναπηρικό του καροτσάκι» είχε πει σε συνέντευξή του το 1994.

«Φαίνεται περίεργο. Αλλά ήταν τόσο συγκινητικό που ένιωσα ότι πρέπει να κάνω κάτι γι’αυτό ή να κάνω κάτι μαζί του, με κάποιον τρόπο» ήταν τα λόγια του μουσικού.

Στο «Endless River» υπάρχουν δώδεκα τραγούδια τα οποία είναι γραμμένα από τον Richard Wright, το μέλος του συγκροτήματος που πέθανε στα 65 του χρόνια από καρκίνο, πολλά από αυτά έχουν ηχογραφηθεί από τον ίδιο.

Ο Gilmour είπε πρόσφατα ότι το άλμπουμ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Wright που πέθανε το 2008.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας. Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας. Που καταγράφονται χιονοπτώσεις.

Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κικίλιας - Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο