LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Κόσμος /

4η Ιουλίου

Δημοσίευση: 05 Ιουλίου 2014 19:34

Οι εορτασμοί των Αμερικανών για την 4η Ιουλίου

Την ημέρα της Εθνικής τους ανεξαρτησίας γιόρτασαν χθες οι Αμερικανοί.

Εορτασμοί - Ημέρα Ανεξαρτησίας

Η Εθνική επέτειος των Αμερικανών γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα και μεγαλειότητα χθες.

Στην Νέα Υόρκη επιλέχθηκε εκείνη η ημέρα για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Ελευθερίας, το οποίο είχε υποστεί ζημιές από τον τυφώνα Σάντι, που έπληξε την περιοχή το περασμένο φθινόπωρο.

Στην τελετή ήταν παρόντες η υπουργός Εσωτερικών Σάλι Τζούλε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Το άγαλμα, που κάθε χρόνο επισκέπτονται περίπου 3, 5 εκατομμύρια κόσμου, δεν είχε υποστεί μεγάλες ζημιές, είχαν καταστραφεί ωστόσο στο Νησί της Ελευθερίας, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τα κανάλια αποχέτευσης. Τα κτήρια είχαν πλημμυρίσει και οι αποβάθρες είχαν καταστραφεί.

Εορτασμοί - Ημέρα Ανεξαρτησίας

Ο ουρανός της Νέας Υόρκης έλαμψε από τα πυροτεχνήματα, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο Μανχάταν και το Μπρούκλιν. Για αυτόν το χρόνο, οι διοργανωτές της μεγάλης γιορτής αποφάσισαν να επικεντρωθούν τα πυροτεχνήματα στη γέφυρα του Μπρούκλιν, ώστε να μπορούν να είναι ορατά από παντού.

Εορτασμοί - Ημέρα Ανεξαρτησίας

Εορτασμοί - Ημέρα Ανεξαρτησίας

Στους εορτασμούς συμμετείχαν η Μάιλι Σάιρους και ο Ενρίκε Ιγκλέσιας

Μάιλι Σάιρους - Ημέρα Ανεξαρτησίας

Εξαιτίας του τυφώνα «Άρθουρ» που έπληξε την περιοχή της Βόρειας Καρολίνα οι εορτασμοί στις γύρω περιοχές αναβλήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Σάββατο 5 Ιουλίου. Οι εορτασμοί αναβλήθηκαν και στο Κονέκτικατ, για τους ίδιους λόγους, ενώ στη Βοστόνη έγιναν μία μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, για να προλάβουν τον τυφώνα.

Εορτασμοί - Ημέρα Ανεξαρτησίας

Εορτασμοί - Ημέρα Ανεξαρτησίας

Ομπάμα: «Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα στη Γη που δε θα άλλαζε τη θέση της με τις ΗΠΑ»

Μπαράκ Ομπάμα - Μισέλ Ομπάμα - Εορτασμοί - Ημέρα Ανεξαρτησίας

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποδέχτηκε στο Λευκό Οίκο οικογένειες στρατιωτών, νωρίτερα είχε κάνει την καθιερωμένη τηλεοπτική ομιλία του:

«Πριν από 238 χρόνια, οι ιδρυτές μας συνεδρίαζαν στη Φιλαδέλφεια εγκαινιάζοντας την αμερικανική εμπειρία. Αυτοί οι πατριώτες ήταν ενωμένοι γύρω από μια απλή αλήθεια: είμαστε όλοι φτιαγμένοι ίσοι, ο Δημιουργός μας έχει όλους προικίσει με ορισμένα απαράγραπτα δικαιώματα και στα δικαιώματα αυτά περιλαμβάνονται η ζωή, η ελευθερία και η επιδίωξη της ευτυχίας.

Η πεποίθηση αυτή μας βοήθησε να οικοδομήσουμε την πιο ισχυρή δημοκρατία, την πιο μεγάλη μεσαία τάξη και τον πιο ισχυρό στρατό που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.

Και σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία χώρα στη Γη που δεν θα άλλαζε πρόθυμα τη θέση της με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του αναφέρθηκε και στον τερματοφύλακα της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ, Τιμ Χάουαρντ, η επίδοση του οποίου θεωρήθηκε ηρωική, παρά τον αποκλεισμό τους από το Μουντιάλ.

«Ξέρω πως υπάρχει αίτημα στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου για να γίνει ο Τιμ Χάουαρντ ο επόμενος υπουργός Άμυνας», είπε σχετικά και συμπλήρωσε ότι «Αν η θέση αδειάσει, θα το σκεφθώ».

Μπαράκ Ομπάμα - Μισέλ Ομπάμα - Εορτασμοί - Ημέρα Ανεξαρτησίας

Πούτιν: «ΗΠΑ και Ρωσία οφείλουν να συνεργαστούν»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μήνυμα προς τον Μπαράκ Ομπάμα με την ευκαιρία της εθνικής εορτής των ΗΠΑ, καλώντας τον για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων «σε βάσεις ισοτιμίας», παρά τις παρούσες διαφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Σε ευχετήριο μήνυμά του, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, παρά τις δυσκολίες και τις διαφωνίες, θα αναπτυχθούν επί βάσεων ρεαλισμού και ισοτιμίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.

Εορτασμοί - Ημέρα Ανεξαρτησίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε επίσης ότι «η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως χώρες που φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη για την σταθερότητα και την ασφάλεια του κόσμου, οφείλουν να συνεργασθούν προς το συμφέρον όχι μόνο των λαών τους, αλλά και προς το συμφέρον ολόκληρου του κόσμου.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε επίσης τη σημασία της ανάπτυξης διμερών σχέσεων με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την ρεαλιστική αναγνώριση των συμφερόντων κάθε πλευράς», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η ουκρανική κρίση έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο