LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Μαΐου 2014 15:25

Συνάντηση του ισχυρού άνδρα της Fairfax με Στουρνάρα και Προβόπουλο

Στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, αναφέρθηκε ο μεγαλομέτοχος της Eurobank και Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γιώργο Προβόπουλο.

Γιάννης Στουρνάρας - Πρεμ Γουάτσα - Γιώργος Προβόπουλος

Του Νίκου Ρογκάκου

Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, είχε σήμερα ο ισχυρός άνδρας και ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας, Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa και μεγαλομέτοχος της Eurobank.

Ο κύριος Watsa αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Παράλληλα, όπως εκτίμησε, τώρα που οι ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς και πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες, μπορούν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες πέτυχε να αναδιαρθρώσει το τραπεζικό σύστημα και να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Πρώτη συνάντηση P. Watsa-Χ. Μεγάλου και στελεχών της Eurobank

Την πρώτη του γνωριμία με τα στελέχη της Eurobank είχε ο Καναδός επενδυτής και ισχυρός άνδρας της Fairfax, Prem Watsa, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μποδοσάκη, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν 300 υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας.

Ο κ. Watsa τόνισε ότι ο πρώτος λόγος για τον οποίο επένδυσε στην τράπεζα είναι η χώρα και ο «υπέροχος πρωθυπουργός» της, όπως χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα βρεθούν τρεις εκπρόσωποι των νέων μεγαλομετόχων, οι δύο από την Fairfax και ο τρίτος θα είναι ο ίδιος ο Wilbur Ross. Από την πλευρά του ο κ. Watsa σημείωσε ότι δεν θα μπορέσει ο ίδιος να συμμετάσχει.

«Εμείς στη Fairfax», πρόσθεσε ο κ. Watsa, «έχουμε καταφέρει σε 28 χρόνια παρουσίας να έχουμε ετήσια απόδοση 22%. Δεν περιμένουμε να κερδίσουμε σε ένα τρίμηνο ή εξάμηνο και να αποχωρήσουμε, αλλά ήρθαμε για να μείνουμε», συμπλήρωσε ο ιδρυτής της Fairfax.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ισχυρός άντρας της Fairfax είχε συνάντηση χθες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Η Εφές "πλήγωσε" τους ερυθρόλευκους στο ΣΕΦ23:59Στη ΓΑΔΑ ο ανιψιός του 68χρονου από το διπλό φονικό της Φοινικούντας23:45Επεισοδιακό άλκοτεστ στη Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός αντί να φυσήξει… ρούφαγε23:30Γαλλία: Ο Λεκορνί "παγώνει" τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ως το 202823:15Εγκαινιάστηκε το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία»23:00Τελεσίγραφο Τραμπ: Εάν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί μόνη της, θα την αφοπλίσουμε εμείς22:45Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου22:30Στρατηγός Κ.Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η μεγάλη εικόνα είναι ο ανασχηματισμός της Μέσης Ανατολής22:15Ζελένσκι: Αφαίρεσε την ουκρανική υπηκοότητα του επί 11 χρόνια δημάρχου της Οδησσού22:00Λάρισα: Έκλεισε την επιχείρηση του και καλλιεργούσε χασισόδεντρα21:45Τραμπ: Η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα ξεκινάει τώρα21:30ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 202621:16Βέλγιο: Εθνική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας – Παραπάνω από 100.000 διαδηλωτές στις Βρυξέλλες (εικόνες)21:02Δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφής των φοιτητών20:48Τρόμος στα Βριλήσσια: Βγήκε στον δρόμο με το τσεκούρι (βίντεο)20:34Τροχαίο στη Λαμία: Τραυματισμός οδηγού μετά την εκτροπή νταλίκας20:20Θεσσαλονίκη: Νηπιαγωγός καταδικάστηκε για έκθεση – Τετράχρονο παιδί ξέφυγε από την τάξη της και βρέθηκε στο δρόμο20:06Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:52Ισραήλ: Η Χαμάς θα παραδώσει απόψε άλλους τέσσερις νεκρούς ομήρους19:37Τραγωδία στη Ρόδο – Νεκροί μετανάστες, μετά την ανατροπή ταχύπλοου19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο