LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Μαΐου 2014 15:25

Συνάντηση του ισχυρού άνδρα της Fairfax με Στουρνάρα και Προβόπουλο

Στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, αναφέρθηκε ο μεγαλομέτοχος της Eurobank και Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γιώργο Προβόπουλο.

Γιάννης Στουρνάρας - Πρεμ Γουάτσα - Γιώργος Προβόπουλος

Του Νίκου Ρογκάκου

Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, είχε σήμερα ο ισχυρός άνδρας και ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας, Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa και μεγαλομέτοχος της Eurobank.

Ο κύριος Watsa αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Παράλληλα, όπως εκτίμησε, τώρα που οι ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς και πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες, μπορούν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες πέτυχε να αναδιαρθρώσει το τραπεζικό σύστημα και να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Πρώτη συνάντηση P. Watsa-Χ. Μεγάλου και στελεχών της Eurobank

Την πρώτη του γνωριμία με τα στελέχη της Eurobank είχε ο Καναδός επενδυτής και ισχυρός άνδρας της Fairfax, Prem Watsa, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μποδοσάκη, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν 300 υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας.

Ο κ. Watsa τόνισε ότι ο πρώτος λόγος για τον οποίο επένδυσε στην τράπεζα είναι η χώρα και ο «υπέροχος πρωθυπουργός» της, όπως χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα βρεθούν τρεις εκπρόσωποι των νέων μεγαλομετόχων, οι δύο από την Fairfax και ο τρίτος θα είναι ο ίδιος ο Wilbur Ross. Από την πλευρά του ο κ. Watsa σημείωσε ότι δεν θα μπορέσει ο ίδιος να συμμετάσχει.

«Εμείς στη Fairfax», πρόσθεσε ο κ. Watsa, «έχουμε καταφέρει σε 28 χρόνια παρουσίας να έχουμε ετήσια απόδοση 22%. Δεν περιμένουμε να κερδίσουμε σε ένα τρίμηνο ή εξάμηνο και να αποχωρήσουμε, αλλά ήρθαμε για να μείνουμε», συμπλήρωσε ο ιδρυτής της Fairfax.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ισχυρός άντρας της Fairfax είχε συνάντηση χθες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο