LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Πολιτισμός /

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2014 10:13

Στη «μαγεία» του Βυζαντινού Μουσείου μας ξεναγεί ο Γιώργος Χωραφάς

Στους χώρους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου μας ξεναγεί ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, στο σποτ που γυρίστηκε για τα 100 χρόνια του Μουσείου.

Βυζαντινό Μουσείο - Γιώργος Χωραφάς

Τα εκατό χρόνια του συμπληρώνει φέτος το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το γιορτάζει με μια σειρά σημαντικών εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων με έντονο πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά και σημαντικό σύγχρονο συμβολισμό, που θα πραγματοποιηθούν εντός και εκτός Ελλάδος.

Με την ευκαιρία της επετείου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, η «Συμμαχία για την Ελλάδα» γύρισε αφιλοκερδώς σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού ένα διαφημιστικό βίντεο για την ιστορία και τις συλλογές του, που, όπως είπε ο εκπρόσωπος του μη κερδοσκοπικού αυτού φορέα Γιώργος Καλούδης, θα μεταδίδεται από τα κανάλια, αλλά και σε πλήθος άλλων χώρων, όπως δημόσιοι οργανισμοί, πλοία, θεραπευτήρια κ.α. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τάκης Ζερβουλάκος, τη μουσική συνέθεσε ο Σταύρος Ξαρχάκος και παρουσιαστής είναι ο Γιώργος Χωραφάς.

«Συμμετείχα με μεγάλη χαρά σε αυτή την πρωτοβουλία», είπε ο διάσημος ηθοποιός. «Πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και να αντιλαμβανόμαστε την αξία του πολιτισμού μας. Χτίζεται από πολλές γενιές και δεν πρέπει να τον πνίγουμε. Ο τόπος μας εκπέμπει κάτι πολύ δυνατό. Ακόμα και οι ξένοι που εγκαθίστανται εδώ γίνονται Έλληνες!»

Το σποτ παρουσίασε σε σχετική εκδήλωση ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, που ανακοίνωσε επίσης και μια σειρά σημαντικών εκθέσεων στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Πρόκειται για εκθέσεις κορυφαίου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, οι οποίες αναδεικνύουν την αδιάσπαστη γραμμή της Ελληνικότητας στο πέρασμα των αιώνων. Επιπλέον, όμως, ανταποκρίνονται στην ανάγκη για σύγχρονη εξωστρέφεια που ισχυροποιεί τη εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο», είπε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στην έκθεση «Κλασικισμός και Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας», που εγκαινιάζουν μεθαύριο Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο της Ιταλίας στη Ρώμη οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας κκ Κάρολος Παπούλιας και Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αντίστοιχα.

«Η έκθεση αυτή στέλνει πολλαπλά μηνύματα», τόνισε ο υπουργός. «Αναδεικνύει τους αρχαίους δεσμούς του Ελληνικού και του ρωμαϊκού πολιτισμού, υπενθυμίζει τη βάση της δημιουργίας της σύγχρονης Ευρώπης και δηλώνει τη θέση και τη σημασία του ευρωπαϊκού Νότου ακριβώς την εποχή που γίνεται τόση συζήτηση για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά τις ευρωεκλογές. Είναι αυτές οι δυο χώρες –Ελλάδα και Ιταλία- που ασκούν αυτή την κρίσιμη χρονιά (2014) την Ευρωπαϊκή Προεδρία, που εκπροσωπούν τους δυο αρχαίους πολιτισμούς, οι οποίοι καθόρισαν την πολιτιστική ταυτότητα της σημερινής Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…Σήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Το άκρως ειρωνικό σχόλιο του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για τον Πρόεδρο της Γερμανίας που θα συναντηθεί σήμερα με τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδώνΣήμερα 06:08 | Ειδήσεις

Οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση όμως τελικά απαγορεύτηκαν από την αστυνομία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο