Γλυκό
Δημοσίευση: 02 Μαρτίου 2014 14:43Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Υλικά συνταγής
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
• 2+1/2 φλ. ζάχαρη
• 4 φλ. νερό
• ½ φλ. σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)
• ½ φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
• 1 φλούδα λεμονιού
• 1 φλούδα πορτοκαλιού
• 1 κ.σ. κανέλα
• 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη , το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄. Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πηγή: argyro.gr