Καθαρά Δευτέρα
Δημοσίευση: 02 Μαρτίου 2014 14:37Ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά
Υλικά
400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
3 γεμάτες κουταλιές σούπας ταραμά λευκό
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας άνηθο
500 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το άνηθο.
Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.
Πηγή: argyro.gr