Εύκολα και γρήγορα
Δημοσίευση: 03 Νοεμβρίου 2013 11:02Τυροπιτάκια του λεπτού
Φτιάξτε τα με υλικά που έχετε πάντα στο ντουλάπι σας και γευτείτε τα όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι τυροπιτάκια λεπτού, καθώς γίνονται τόσο γρήγορα που μπορείτε να τα ετοιμάσετε ακόμα και όταν στο σπίτι υπάρχουν ήδη καλεσμένοι!
ΥΛΙΚΑ:
1 Κεσεδάκι γιαούρτι
1 Κεσεδάκι καλαμποκέλαιο...
1 φαρίνα απ
λίγο αλάτι-πιπέρι
μισό κιλό φέτα τρίμμα
3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ύστερα στο ίδιο κεσεδάκι μετράμε το καλαμποκέλαιο που θα προσθέσουμε (1 κεσεδάκι λάδι ανά δόση). Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να γίνει μαλακή ζύμη και προσθέτουμε λίγο αλάτι εάν το τυρί μας δεν είναι αλμυρό.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί, τα αυγά, πιπέρι και λίγο γάλα εβαπορέ (εάν θέλουμε). Φροντίζουμε η γέμιση να είναι σφιχτή και όχι να τρέχει.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία ανοίγουμε σε στρογγυλά πιτάκια. Σε κάθε πιτάκι βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε στο πλάι με πιρούνι.
Ψήνουμε σε ταψί με λαδόχαρτο για 30 περίπου ώρα.
TIP:
1. Μπορούμε αντί για φέτα να βάλουμε ανθότυρο, κασέρι ή μια μύξη τυριών!
2. Μπορούμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να φτιάξουμε μηλοπιτάκια. Η ζύμη παραμένει ίδια μόνο που αντί για αλάτι βάζουμε λίγη ζάχαρη. Για τη γέμιση θα χρειαστούμε 2-3 μίλα καθαρισμένα και περασμένα από τον τρίφτη. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ένα κουταλάκι κανέλα. Μετά το ψήσιμο, πασπαλίζουμε τα μηλοπιτάκια μας με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.