LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Πολιτισμός /

Οίκος Christie's

Δημοσίευση: 01 Νοεμβρίου 2013 12:58

Χορός εκατομμυρίων σε δημοπρασίες έργων τέχνης

Αριστουργήματα των Άντι Γουόρχολ, Πάμπλο Πικάσο, Φράνσις Μπέικον και Τζεφ Κουνς βγαίνουν στο σφυρί στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να πωληθούν σε τιμές-ρεκόρ.

Δημοπρασία

Με τιμή εκκίνησης τα 30 εκατομμύρια ευρώ, το γλυπτό «Σκύλος από μπαλόνια» του Τζεφ Κουνς, αναμένεται να γίνει το ακριβότερο έργο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, όταν βγει στο σφυρί από τον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη στις 12 Νοεμβρίου. Οι «Τουλίπες» του κατέχουν το προηγούμενο προσωπικό ρεκόρ, πιάνοντας τα 24 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία πέρυσι.

Στη δημοπρασία της 12ης Νοεμβρίου θα πωληθεί και το διάσημο τρίπτυχο του βρετανού ζωγράφου, Φράνσις Μπέικον, με τον τίτλο «Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ», του οποίου η αξία εκτιμάται στα 63 εκατομμύρια ευρώ.

Δημοπρασία

Ο χορός των εκατομμυρίων δεν τελειώνει εδώ. Το αριστούργημα του Πάμπλο Πικάσο «Tete» προβλέπεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ όποιος θελήσει να αποκτήσει το περίφημο λογότυπο της Coca Cola που δημιούργησε ο Άντι Γουόρχολ θα πρέπει να καταβάλλει περισσότερα από 36 εκατομμύρια.

Μια και μιλάμε για Άντι Γουόρχολ, ο οίκος Sotheby’s θα βγάλει σε δημοπρασία μία άλλη δημιουργία του πρωτοπόρου του κινήματος της ποπ αρτ. Πρόκειται για το «Silver Car Crash (Double Disaster)», του οποίου η αξία υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ και θα δημοπρατηθεί στις 13 Νοεμβρίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο