Κυριακάτικο τραπέζι
Δημοσίευση: 09 Οκτωβρίου 2013 16:33Κοκκινιστό µοσχάρι µε αρακά, πατάτες, µήλα, σταφίδες και µέλι
Υλικά
600 γρ. µοσχάρι
200 γρ. αρακά 1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. µοσχοκάρυδο
1 βιολογικό κύβο κρέατος
1 µεγάλο µήλο χωρίς τη φλούδα του
1 γλυκοπατάτα κοµµένη σε κυβάκια
2 κ.σ. χυµό λεµονιού
2 κ.σ. µέλι
½ φλιτζ. σταφίδες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε µια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεµµύδι. Προσθέτουμε το µοσχάρι και το σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τον κύβο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.
Προσθέτουµε τον αρακά, το µήλο και την πατάτα και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για ακόμη ένα εικοσάλεπτο κι ακολούθως προσθέτουμε το χυµό λεµονιού, το µέλι, τις σταφίδες και το αλατοπίπερο και συνεχίζουµε το βράσιμο ανακατεύοντας για 15-20 λεπτά µέχρι να δέσει η σάλτσα.