LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Ζώδια /

Ζώδια και υγεία

Δημοσίευση: 09 Οκτωβρίου 2013 14:49

Πες μου τι μήνα γεννήθηκες να σου πω πόσο υγιής είσαι...

Μπορεί να μην πιστεύεις στην αστρολογία, δύσκολα όμως θα αμφισβητήσεις τα δεδομένα που προκύπτουν από επιστημονικές έρευνες, αφού όλο και περισσότερες φέρνουν στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο μήνας που έχεις γεννηθεί μπορεί να καθορίσει τη μελλοντική σου υγεία.

εποχές του χρόνου καλοκαίρι φθινόπωρο χειμώνας άνοιξη
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εποχή του χρόνου που περνάμε στην κοιλιά της μαμάς μας αλλά και αυτή που διανύουμε τους πρώτους μήνες μας στον έξω κόσμο, όταν το ανοσοποιητικό μας είναι ακόμα ανώριμο και ο εγκέφαλος υπό ανάπτυξη, μπορεί να επηρεάσουν την υγεία μας στο μέλλον.

Ρόλο, για παράδειγμα, μπορεί να παίζουν η μεγαλύτερη και μικρότερη διάρκεια της μέρας και άρα η έκθεση της μέλλουσας μητέρας ή του νεογέννητου μωρού στο περισσότερο ή λιγότερο φως του ήλιου που με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει συγκεκριμένα ορμονικά και χημικά επίπεδα. Επίσης, ρόλο φαίνεται ότι μπορεί να παίζουν οι εποχικές ιώσεις που χτυπούν συχνότερα την έγκυο ή το μωρό που φέρνει στον κόσμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα αυξημένα αλλεργιογόνα στην ατμόσφαιρα την περίοδο της άνοιξης, ακόμα και η διατροφή, η σύσταση της οποίας αλλάζει ανάλογα με την εποχή εφοδιάζοντάς μας με διαφορετικά θρεπτικά συστατικά.

Έτσι, όσοι έχουν γεννηθεί καλοκαίρι πιθανόν να χρειαστούν γυαλιά οράσεως λόγω της πιθανής μεγαλύτερης έκθεσής τους στον λαμπερό ήλιο νωρίς στη ζωή τους. Επίσης, όσοι γεννήθηκαν τους σκοτεινούς φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες λόγω της μικρότερης παραγωγής μελατονίνης -μιας φωτοευαίσθητης ορμόνης που επηρεάζει τη διάθεση και τον ύπνο- μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι ψυχικά. Φυσικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι απόλυτο, αφού είναι  γνωστό και επιβεβαιωμένο ότι η υγεία και η ψυχική μας ισορροπία επηρεάζονται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η διατροφή, οι καθημερινές -άλλοτε υγιεινές και άλλοτε βλαβερές- συνήθειες, το στρες κ.ά.

Η έρευνα λοιπόν, μπορεί να επιβεβαιώνει ότι αν έχεις γεννηθεί Ιούνιο έχεις λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις άσθμα, αν εσύ όμως είσαι καπνιστής έχεις αυξημένες πιθανότητες για αναπνευστικά και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματα των ερευνών για την προδιάθεση σε θέματα υγείας που πιθανόν ορίζεται με βάση τον μήνα γέννησης, ίσως σου φανούν χρήσιμα…

 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Όσοι έχουν γεννηθεί τους πρώτους μήνες του χρόνου έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση για παχυσαρκία -ιδιαίτερα οι άνδρες- σύμφωνα με βρετανική έρευνα του Πανεπιστημίου του Southampton στη Μ. Βρετανία. Επίσης, όσοι έχουν γεννηθεί Δεκέμβριο και Ιανουάριο στατιστικά παρουσιάζουν μεγαλύτερη τάση για εκδήλωση ψυχικών διαταραχών, σύμφωνα με έρευνα του Queen Mary University of London. Έχουν όμως λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα ιδιαίτερα όσοι έχουν γεννηθεί τον Φλεβάρη, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Λιθουανίας.

μωρό νεογέννητο


ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΙΟΣ

Όσοι έχουν γεννηθεί την άνοιξη έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση να αναπτύξουν διατροφικές διαταραχές όπως νευρική ανορεξία, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δημοσιεύτηκε στη Βρετανική Επιθεώρηση Ψυχιατρικής. Από την άλλη, ενδιαφέρουσα ισπανική μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, αναφέρει ότι οι άνδρες που έχουν γεννηθεί άνοιξη έχουν πιο χαμηλή αρτηριακή πίεση σε σχέση με εκείνους που έχουν γεννηθεί τους υπόλοιπους μήνες.

 ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση για μυωπία, πρεσβυωπία και άλλες διαθλαστικές διαταραχές της όρασης, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Έχουν όμως στατιστικά λιγότερες πιθανότητες, σε σχέση με εκείνους που έχουν γεννηθεί τους υπόλοιπους μήνες, να εκδηλώσουν ψυχικές διαταραχές σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature Neuroscience. Έχουν επίσης λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αλλεργίες και άσθμα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Σύμφωνα με αυστριακή και δανέζικη έρευνα, όσοι έχουν γεννηθεί φθινόπωρο ζουν περισσότερο από όσους γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Aging Research, έδειξε ότι όσοι έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο ζουν 160 ημέρες περισσότερο από εκείνους που έχουν γεννηθεί την άνοιξη. Από την άλλη, έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο έδειξε ότι ο κίνδυνος για ανάπτυξη καρκίνου και καρδιακών προβλημάτων στην τρίτη ηλικία είναι πιο χαμηλός σε αυτούς που έχουν γεννηθεί μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Ωστόσο, όσοι έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες, σύμφωνα με φιλανδική έρευνα, και περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαταραχές ύπνου σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Απολογία για την επίθεση στον ΓραμμένοΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...Σήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης από τον Κ. Φλώρο μεσα στην Βουλή. Η "πατριδοκαπηλία με την υποψηφιότητα Μπελέρη", οι εξορύξεις και οι συντάξεις έως 4.000 ευρώ.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμαΣήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος, για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο