LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΩΛΙΝΑΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2018 08:09

Εχθρός ... επικεφαλής

Τελικά το αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο, είναι κάτι παραπάνω από μια απλή «άσκηση φιλοσοφίας».

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΩΛΙΝΑ

Δύσκολο πράγμα να είσαι θετικός άνθρωπος. Τώρα βέβαια και με τα  όσα γίνονται κάθε μέρα γύρω μας, αν είσαι και αισιόδοξος σε λένε και ... λοξό, το λιγότερο.

Κάθομαι και κάνω ταμείο της ημέρας, που τελειώνει. Σάββατο βράδυ, αραχτη στον καναπέ, με τα φώτα σβηστά και τη λάμπα του δρόμου να σπάει το σκοτάδι.

Μπορώ να φτιάξω ολόκληρη λίστα με όσα μου δίνουν το δικαίωμα να γκρινιάξω και να κλαφτώ για σήμερα. Θα πάρω και κανένα τηλέφωνο, να τα πω κάπου να ξεδώσω, κι όλα καλά.

 " Ναι καλά, κοπελιά, με αυτό το πλευρό κοιμήσου..." , θα πει η φωνή της λογικής.

Η αλήθεια είναι πως αν, για παράδειγμα, σπάσεις ένα ποτήρι, έχεις δύο επιλογές. Να κλάψεις ή να γελάσεις. Ότι κι αν κάνεις το ποτήρι, σπασμένο θα ναι.

Έτσι συμβαίνει και με όσα μας συμβαίνουν. Μερικές φορές, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον τρόπο που τα βλέπουμε.

Ο εχθρός, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές,  είναι μέσα στο κεφάλι μας. Άντε μετά να τον πολεμήσεις. Άντε και τα έβαλες με τον εαυτό σου. Εσύ vs Εσύ.

Στο τέλος, ποιος νικά; Θα σου πω, μην μείνεις και με την απορία. Αυτός που θα επιλέξεις θα νικήσει. Γιατί τελικά όλα, είναι θέμα επιλογής.

Έχω φίλους,  που έχουν επιλέξει την αισιόδοξη ματιά στη ζωή. Που τίποτα δεν βρήκαν εύκολο και τίποτα  δεν  τους χαρίστηκε. Αντίθετα όλα τους πήγαν στραβά, ή σχεδόν όλα. Μέσα σ' αυτή τη ...στραβωμάρα όμως, βρίσκουν τον τρόπο και ανθίζουν. Βρίσκουν τη δύναμη και χαμογελούν. Βρίσκουν μια καλή κουβέντα για τους άλλους που τα προβλήματά τους, είναι ίσως μικρότερα, ασήμαντα, μέχρι και ανύπαρκτα. Γιατί έχουμε τον τρόπο εμείς, οι λιγότερο αισιόδοξοι, να σκαρώνουμε και προβλήματα εκεί, που ίσως δεν υπάρχουν.

Αυτοί που από επιλογή στέκονται στο φως, που με τη δύναμη του μυαλού τους νικούν το σκοτάδι  είναι οι ήρωές μου. Τους θαυμάζω.

Πετώ τη λίστα γκρίνιας.

Πω ρε φίλε, τη φανταστική μέρα η σημερινή!! Στο χέρι μας είναι να φτιάξουμε και το αύριο με φως και χρώμα...

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο